26 Temmuz 2011, Salı 11:30:05

THK YANGINLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Geçtiğimiz günlerde Balıkesir ve İznik gölü çevresinde meydana gelen orman yangınlarına Türk Hava Kurumu yangın söndürme ekibi 1 adet CL-215 amfibik uçağı ve 6 adet personeli ile havadan müdahale etti...
  • Hava kuvvetlerinden binlerce saat jet ucusu ile emekli olup THK'de goreve baslayan ve yangin sondurme ucaginin koltuguna kurulup "n'olcak ucururum ben bunu" deyip kaza yapan emekli pasamizin ismi nedir? :)
  • THY sivilleşti ya gördük imamın askerleri gibi besmeleyle uçurmaya çalışıyorlar uçakları.
  • En azından sen kuyruğunu kurtarmışın galiba . Zaten sende o kuyruk olaydı oturuğun yerden ahkam kesmezdin.Keşke o görevi yapanlar kadar bile olmasada onların ondabiri kadar kuyruğuna güvensende bir hayrın dokunsa ama nerdeeeee sende o kuyruk.
  • Bu uçaklar çok iyi. Manavgattaki yangında biz deniz kenarında yemek yerken uçaklar denizden kısa sürede su alıp yangına müdahale ediyorlardı. Çok kısa sürede defalarca sorti yaptılar. MEA
  • az kaldı hayırlısı ile yakında thk de sivilleşince o aman siz söndürün arkadaki yanğını :))
  • Kuyruk Lalesi, sen kurban derini verme kardeşim, benimkine değer, benim hayır için bağışladığım deri mundar falan olur belki. Kendine hayrın yok, bari başkalarına zararın olmasın. Diktiğin bir ağacın, suladığın (!) bir yaralı parmak var mı merak ediyorum. Milli servetin korunması maksadıyla görev yapan, daha önceden Rus'lara kaptırılan paraları ülkede tutan, bu işi Ruslardan daha da ucuza yapan arkadaşları ve kurumlarını karalamadan önce; altında bir uçakla yangının içine dalarmıydın çok merak ediyorum. O kuyruk var mı sende?
  • Milli servetin korunması bence parayla ölçülmez ayrıca en azından kurban derisi para ediyorda uçaklar tamir ediliyor o yorum yapan arkadaşım beş para etmiyorki kuyruk acısıyla ayrılmış herhalde bünyeden.:))
  • kurban paralarının yuzde onu bile gelmiyor hepsi yeşil sermayede, o ucaklarda m18 dromader uçaklarının yangın görevlerinden aldığı parayla alındı, Turk Hava Kurumundan kuyruk acınız mı var, kaza her ulkede olur turk hava yoolarıda yakıt kapağını kırdı onlar damı kabiliyetsiz..üstelik kazayı yapan pilot da turk değil..
  • Tabi koşa koşa giderler, nasıl olsa parasını fazla fazla alıyorlar Orman Bakanlığı'ndan. Dikkat etsinler de, işleri bitip meydana inerken iniş takımlarını açmayı unutmasınlar CL215'lerin. Nasıl olsa tamir parası kurban derilerinden fazlasıyla çıkıyor diye -yakın zamanda yaşandığı halde medyaya fazla yansıtılmayan olaydaki gibi- uçağın dibini piste vurdurmalarının hiç gereği yok...
  • THK önce kendi içindeki yanğını söndürsün :))
THK orman yangını ekipleri,  Balıkesir bölgesinde meydana gelebilecek orman yangınlarına müdahale amacıyla 21 Temmuz 2011 tarihinden itibaren 1 adet CL-215 amfibik yangın söndürme uçağı ve 6 kişilik personeli ile Edremit bölgesine konuşlandırıldı. 
 
Bölgeye konuşlandırılan ekip 23 Temmuz 2011 günü Balıkesir Selimiye ve aynı gün İznik gölü yakınlarında meydana gelen orman yangınlarına başarı ile müdahale etmiştir.
 
Türk Hava Kurumu özellikle İstanbul, Çanakkale, Edremit, İzmir, İzmir-Selçuk, Bodrum, Antalya ve Adana’da 6 adet CL-215 amfibik yangın söndürme uçağı, 11 adet M-18 Dromader yangın söndürme uçağı ve 3 adet C-206 keşif uçağı ile, orman yangınlarına havadan müdahale etmeye başarı ile devam ediyor.
THK YANGINLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
Hava kuvvetlerinden binlerce saat jet ucusu ile emekli olup THK'de goreve baslayan ve yangin sondurme ucaginin koltuguna kurulup "n'olcak ucururum ben bunu" deyip kaza yapan emekli pasamizin ismi nedir? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY sivilleşti ya gördük imamın askerleri gibi besmeleyle uçurmaya çalışıyorlar uçakları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
En azından sen kuyruğunu kurtarmışın galiba . Zaten sende o kuyruk olaydı oturuğun yerden ahkam kesmezdin.Keşke o görevi yapanlar kadar bile olmasada onların ondabiri kadar kuyruğuna güvensende bir hayrın dokunsa ama nerdeeeee sende o kuyruk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uçaklar çok iyi. Manavgattaki yangında biz deniz kenarında yemek yerken uçaklar denizden kısa sürede su alıp yangına müdahale ediyorlardı. Çok kısa sürede defalarca sorti yaptılar. MEA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
az kaldı hayırlısı ile yakında thk de sivilleşince o aman siz söndürün arkadaki yanğını :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kuyruk Lalesi, sen kurban derini verme kardeşim, benimkine değer, benim hayır için bağışladığım deri mundar falan olur belki. Kendine hayrın yok, bari başkalarına zararın olmasın. Diktiğin bir ağacın, suladığın (!) bir yaralı parmak var mı merak ediyorum. Milli servetin korunması maksadıyla görev yapan, daha önceden Rus'lara kaptırılan paraları ülkede tutan, bu işi Ruslardan daha da ucuza yapan arkadaşları ve kurumlarını karalamadan önce; altında bir uçakla yangının içine dalarmıydın çok merak ediyorum. O kuyruk var mı sende?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Milli servetin korunması bence parayla ölçülmez ayrıca en azından kurban derisi para ediyorda uçaklar tamir ediliyor o yorum yapan arkadaşım beş para etmiyorki kuyruk acısıyla ayrılmış herhalde bünyeden.:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kurban paralarının yuzde onu bile gelmiyor hepsi yeşil sermayede, o ucaklarda m18 dromader uçaklarının yangın görevlerinden aldığı parayla alındı, Turk Hava Kurumundan kuyruk acınız mı var, kaza her ulkede olur turk hava yoolarıda yakıt kapağını kırdı onlar damı kabiliyetsiz..üstelik kazayı yapan pilot da turk değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tabi koşa koşa giderler, nasıl olsa parasını fazla fazla alıyorlar Orman Bakanlığı'ndan. Dikkat etsinler de, işleri bitip meydana inerken iniş takımlarını açmayı unutmasınlar CL215'lerin. Nasıl olsa tamir parası kurban derilerinden fazlasıyla çıkıyor diye -yakın zamanda yaşandığı halde medyaya fazla yansıtılmayan olaydaki gibi- uçağın dibini piste vurdurmalarının hiç gereği yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THK önce kendi içindeki yanğını söndürsün :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000