30 Mayıs 2015, Cumartesi 15:33:50

THK ve GESEM birlikte pilot yetiştirecek

Türk Hava Kurumu ve Gediz Üniversitesi'nin başlattığı uçuş programlarına katılıp 149 saatlik eğitimi bitirenler tek motorlu uçakları kullanabilecek. Ticari yolcu uçağı pilotu olmak isteyenler de ABD'ye gönderilecek.
  • PPl lisansı veriyorlar tamam ama oda yeterli değilki ATPL için ABD ye gönderecekler orada uğraşıp didinecek gidenler sonra Türkiyeye gelip SHGM de tekrar 14 dersten sınava girecekler.Tam bilgi verseler çok iyi olur yoksa göz boyamak çözüm değil yazık para yatırıp uğraşan gençlere.
  • yatırım deniyor personel maaşı ödenmiyor
  • GÖKÇEN maaşları ödeyin evsahibi kapıya dayandı.
  • Benim anlamadığım nokta şu: Yıllardan beri yorumlarda bir çok kişi THK'yı yerden yere vuruyor,demediğini bırakmıyor,ama gidin görün bir çok kişi THK'ya kayıt yaptırabilmek için kapısında sıraya giriyor, en çok öğrencisi olan pilotaj eğitimi veren okul da THK.Demek ki millet memnun ki kapsında sıraya giriyor.Olumsuz yorum yapanların yorumları da havada kalmış oluyor.
  • hıhıhı körler sağırlar birbirini ağırlar ....
  • Yani simdi biz issiz pilotar is buldukda,pilot acigimi meydana geldi. Dunyada insanlara yalan soyleyen,insanlarin gelecegile oynayan,insanlara yalan vaatler veren tek ulke gordum TURKIYEEEEEE.Allahdan kormadiginiz acikda en azindan kuldan utanin artik birakin bu dalaveraligi.Arkadaslar turkcem iyikine kotu malum Yurtdisinda dogdum buyudum Turkcem iyi olsadi bunlara sayfalarca kufur ederdim.
  • Pilot açığı mı var o zaman mantiken tek kuruşun cebinizden çıkmaması lazım.Var mı böyle bir durum yok.O zaman pilot açığı da yok.
  • Neymiş bu Thk Uçuş okulları hiç olumlu bişey söyleyen kimse yok.hemde öğrenciler ve çalışanlar demeli uzak durulmalı.eğitime başlıcam demekki tercihim ayjet,Afa,Erah bunlardan birinden olcak(bu okullardan böyle pis kokular gelmiyor hiç)
  • Birazda Yuksek lisans seviyesinde acin.Inanilmaz duzeyde talep var ! Herkez THK ya mahkum ...
  • THK pişmanlıktır.

Türk Hava Kurumu (THK) ile Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM) önemli bir işbirliğine gitti; 2 kurum, İzmir'de birlikte pilot yetiştirecek.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş, THK Uçuş Akademisi Genel Müdürü Giray Hürgezen ve GESEM Müdürü Atilla Ediz bu amaçla protokol imzaladı, pilot olmak isteyenler için ortak eğitim programları başlatıldı.

Katılımcılar 104 saat teorik ders görecek, ardından da THK pilotlarıyla 45 saat uçuş yapacak. Başarıyla tamamlayanlar Uluslararası Sivil Havacılık Otoritesi onaylı PPL lisansı sahibi olacak ve tek motorlu uçakları kullanabilecek.

Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş, Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi 'istikbalin göklerde' olduğuna işaret etti. Prof. Dr. Güneş, bu sözün öneminin yakın gelecekte daha iyi anlaşılacağını, THK ile yaptıkları işbirliğinin bu nedenle büyük önem taşıdığını dile getirerek; "Önümüzdeki dönemde pilotluk lisansı da tıpkı araç ehliyeti gibi gereksinim haline gelecek. Bugün pek çok şirketin ve kurumun uçağı bulunuyor, zamana karşı verilen yarışta hava yoluyla rakiplere karşı öne geçilmeye çalışılıyor. İşadamları kendi uçağını kullanmak istiyor. Üniversite öğrencileri mezun olmadan CV'lerine bir de pilotluk lisansını eklemeyi amaçlıyor" dedi.

Prof. Dr. Güneş, ticari yolcu uçağı pilotu olmak isteyenleri de ABD'ye göndereceklerini açıkladı.

THK ve GESEM birlikte pilot yetiştirecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

hata üstüne hata ~ 9 yıl önce
PPl lisansı veriyorlar tamam ama oda yeterli değilki ATPL için ABD ye gönderecekler orada uğraşıp didinecek gidenler sonra Türkiyeye gelip SHGM de tekrar 14 dersten sınava girecekler.Tam bilgi verseler çok iyi olur yoksa göz boyamak çözüm değil yazık para yatırıp uğraşan gençlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mağdur ~ 9 yıl önce
yatırım deniyor personel maaşı ödenmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gökçenli ~ 9 yıl önce
GÖKÇEN maaşları ödeyin evsahibi kapıya dayandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okuyucu ~ 9 yıl önce
Benim anlamadığım nokta şu: Yıllardan beri yorumlarda bir çok kişi THK'yı yerden yere vuruyor,demediğini bırakmıyor,ama gidin görün bir çok kişi THK'ya kayıt yaptırabilmek için kapısında sıraya giriyor, en çok öğrencisi olan pilotaj eğitimi veren okul da THK.Demek ki millet memnun ki kapsında sıraya giriyor.Olumsuz yorum yapanların yorumları da havada kalmış oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fiyat ~ 9 yıl önce
düşük fiyat veriyorlar millette ona kanıyor. ne olacak başka.
x-man ~ 9 yıl önce
hıhıhı körler sağırlar birbirini ağırlar ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 9 yıl önce
Yani simdi biz issiz pilotar is buldukda,pilot acigimi meydana geldi. Dunyada insanlara yalan soyleyen,insanlarin gelecegile oynayan,insanlara yalan vaatler veren tek ulke gordum TURKIYEEEEEE.Allahdan kormadiginiz acikda en azindan kuldan utanin artik birakin bu dalaveraligi.Arkadaslar turkcem iyikine kotu malum Yurtdisinda dogdum buyudum Turkcem iyi olsadi bunlara sayfalarca kufur ederdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Pilot açığı mı var o zaman mantiken tek kuruşun cebinizden çıkmaması lazım.Var mı böyle bir durum yok.O zaman pilot açığı da yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
güzel tespit.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Neymiş bu Thk Uçuş okulları hiç olumlu bişey söyleyen kimse yok.hemde öğrenciler ve çalışanlar demeli uzak durulmalı.eğitime başlıcam demekki tercihim ayjet,Afa,Erah bunlardan birinden olcak(bu okullardan böyle pis kokular gelmiyor hiç)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nogo ~ 9 yıl önce
Gediz Üniv de anlar bir seneye elini eteğini çeker thk dan. daha kendi thk üniversitesi öğrencilerini uçaramadı, inanmayan öğrencilere sorsun!
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Birazda Yuksek lisans seviyesinde acin.Inanilmaz duzeyde talep var ! Herkez THK ya mahkum ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
THK pişmanlıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thklı ,gökçenli ~ 9 yıl önce
Çalışanlar içinde öyle.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000