21 Haziran 2013, Cuma 12:33:53

THK ÜNİVERSİTESİ'NDE STRES ALGISI SEMİNERİ

Eğitim camiasında “bonus hoca” olarak bilinen uzman eğitimci-yazar Süleyman Beledioğlu, Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde rehber öğretmenlere seminer verecek...
  • Bu ülkede hiç bir zaman tekstil mühendisi yetişmedi. Pamuklu akrilik dokuma dışında dokuma yapılmadı. Su geçirmez PU kaplı kumaş bile üretemiyoruz hangi mühendislikten bahsediyoruz ki? Mikrofiber teknolojisini hangi üretici kullanmış Türkiye'de? Penye dikerek, bornoz havlu dikerek mühendislik olmuyor beyler

Yapılan açıklamada:

“Rehber Öğretmenlere Seminer”

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, LYS’ye giren binlerce öğrencinin kaderini belirleyecek olan meslek seçimlerini doğru yapabilmeleri için rehber öğretmenlere yönelik “Öğrenci ve Velilerin Sınav Sonrası Stres Algısı” ile “Meslek Seçimi ve Doğru Tercih Yapma” konulu bir seminer düzenliyor.

“Temennimiz Doğru Tercih Yapmaları”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, “Üniversite adayı öğrencilerimiz, yaşadıkları sınav stresini atlattıktan sonra bu kez de hayatlarını etkileyecek meslek seçimi kararında en doğru seçimi yapmanın yollarını aramaktadırlar. Bu bağlamda, doğru tercih yapılabilmesi konusunda rehber öğretmenlerimize önemli bir görev düşmektedir. Biz de üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle, rehber öğretmenlerimiz için nitelikli bir seminer düzenliyoruz. Bu seminere katılan eğitmenlerimiz, öğrencilerimize daha verimli bir şekilde yardımcı olabileceklerdir. Bizlerin en büyük dileği, onlara güvenli ve iyi bir gelecek vermektir.” dedi.

“Karar verirken ileriye bakın”

İnsanların, gelecekle ilgili bir karar vermek istedikleri zaman, mutlaka ileriye bakmaları gerektiğini de ifade eden Ban, öğrencilere seslenerek “Vereceğiniz karar, 5-6 yıl sonrasını etkileyecektir. Bir meslek seçerken gelecekte bu mesleğin ne olacağına çok iyi bakmanız lazım” dedi. Geleceğin mesleği olan havacılığa da dikkati çeken BAN, sözlerine şöyle devam etti: “Mesela; 1990’lı yılların başında tekstil en önemli sektördü. Birçok genç, tekstil mühendisliğini tercih etti. Ancak; daha sonra, tekstil sektörü bitti. Birçok genç işsiz kaldı. Bugüne göre değil; 5 yıl sonrasına göre seçim yapılmalıdır. Havaalanına gittiğinizde, ilk sizi karşılayanlardan başlamak üzere bileti kesen, uçağın içinde sizi karşılayan, uçağın bakımını yapan, uçağı üreten makine mühendislerine kadar tüm ihtiyacı üniversitemiz giderecek.”

25 Haziran 2013 Salı günü üniversitenin Türkkuşu Kampüsü Fakülteler Binası’nda gerçekleştirilecek semineri, eğitim camiasında “bonus hoca” olarak bilinen uzman eğitimci-yazar, televizyoncu Süleyman Beledioğlu verecek.

Kampüs turunu da kapsayan seminer programı sonunda ise düzenlenecek akşam yemeğinde, katılımcılara, üniversite tarafından onaylı katılım sertifikaları takdim edilecek.

Diğer yandan Türk Hava Kurumu Üniversitesi, 8 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği tanıtım günleri süresince, yine Bonus Hoca ile “Sınav Sonrası Stres Algısı ve Doğru Tercih Yapma” seminerleri vererek; üniversite adayı öğrencilere hizmet vermeye devam edecek.

THK ÜNİVERSİTESİ'NDE STRES ALGISI SEMİNERİ

Yorumlar

Tekstil müh ~ 11 yıl önce
Bu ülkede hiç bir zaman tekstil mühendisi yetişmedi. Pamuklu akrilik dokuma dışında dokuma yapılmadı. Su geçirmez PU kaplı kumaş bile üretemiyoruz hangi mühendislikten bahsediyoruz ki? Mikrofiber teknolojisini hangi üretici kullanmış Türkiye'de? Penye dikerek, bornoz havlu dikerek mühendislik olmuyor beyler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000