31 Ağustos 2012, Cuma 15:53:05

THK UÇAĞI KALKAMADI

Türk Hava Kurumu'nun yangın filosuna ait CL-215 amfibik uçağının pilotları, elektrik arızasından şüphelenerek kalkış yapmadı...
  • osmanout amcamdan ses seda yok..hurdaların dökülüyor amca...bakalım nasıl hesap verecen? tabiki hesap soran olursa
  • bizim millet böyle işte ağlanacak hale bakmazlar kelimelerin terimlerin yazılışlarına bakarlar...işte o yüzden sizden kıyamete kadar hiçbirşey olmaz:)
  • buyurun yorumunu anlayan varmı. 01 Eylül 2012, Cumartesi 23:14:28
  • SOREM CL-215 crashed in Turkey, crew members survived 08. oktobar 2007. | Igor Božinovski On October 4th, an Italian Canadair CL-215 aircraft operated by SOREM (the official operator of amphibious aircraft of Italian Civil Protection Agency) crashed in Turkey. This is the third crash of waterbomber in Europe over the past two months.
  • TURBOPROP degil.. Pratt & Whitney R-2800-CA3 motorlarina sahip
  • az yesinlerde kurumu hortumlamasınlar hadi başka kapıya...
  • HABERDE ELEKTRİK ARIZASI DENİYOR AMA FOTOĞRAFA BAKINCA SAĞA YATIŞ VAR SU ALMIŞ TEKNE GİBİ GÖRÜNÜYOR FOTOLAR ÇOK CİDDİ GÖRÜNTÜ ARZ EDİYOR.BU ARADA YORUMCU (AS) (Uçak hiçbir zaman yaşlanmaz. Her uçak belirli periyotlarda bakıma alınarak düzenli olarak yaşlanan ve değişmesi gereken parçaları yenilenir.) YAZMIŞ,ÖZÜR DİLERİM AMA BU DOĞRU DEĞİL METALURJİ BİLGİMİZİ BİRAZ YOKLAYALIM,UÇAK YAŞLANIR VE GÖREV DIŞI BIRAKILIR YA MÜZELERDE YADA GERİ DÖNÜŞÜMDEKİ YERİNİ ALIR METAL İÇERİĞİ YORGUN OLMAYANDA O NUN YERİNİ ALIR YANİ YENİSİ. BU ARADA BURASI TÜRKİYE NE MUTLU BİZLERE HERŞEYE RAĞMEN.
  • DİKKAT EDRSENİZ PERVANELERE BU UÇAK TURBOPROP BİR UÇAK DEĞİL.YANİ PİSTON MOTORLU.BU UÇAĞIN YENİ MODELLERİNİN HEPSİ TURBOPROP DEĞİLMİDİR YANİ JET MOTORLU..BU SORUYA CEVAP ARIYORUZ ARKADAŞLAR.THK NIN VERDİĞİ YANGIN MÜCADELESİNİ HİÇ BİR YABANCI PİLOT VEREMEZ BENİM ÜLKEMDE.BU UÇAK ESKİ OLABİLİR.ARIZADA YAPABİLİR KURUMUN YENİ MODELİ ALACAK GÜCÜ OLSA ONU ALIRDI.BU YANGIN SAVAŞINI TEK BAŞINA VEREN TEK ÖRNEKTİR DÜNYADAKİ THK MODELİ BAŞKA BİR YER YOK.HAYDİ DESTEK OLALIM YENİ UÇAK ALALIM ATAMIZIN ZAMANINDAKİ GİBİ HER İLDEN 1 UÇAK O İLİN ADINI VERELİM...
  • Belliki havacisin ama baska bir alanda ve bu uaklari bilmiyorsun. Evet ucaklarda yaslanma yoktur ama dogru parca ve dogru teknik organizasyonun varsa, THK nin YOK. Ayrica bu ucaklari zaten show amacli alinmistir sadece BUYUK GORUNUYOO diye. Bu ucaklar ulkemiz modeli operasyonlara uygun degildir en basit misal check listinde 38°C uzerinde motor CALISTIRILMAZ diye. Cunku bu model duz alanlar ve soguk ulkeler icin uretilmistir. Maalesef THK'nin isguzarlik masraflarindan birisidir bu ucak, sende zamanla goreceksin, kabul edeceksin.
  • Uçak hiçbir zaman yaşlanmaz. Her uçak belirli periyotlarda bakıma alınarak düzenli olarak yaşlanan ve değişmesi gereken parçaları yenilenir. Öyle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan ve ağzım var diye konuşan herkes bir şey söylüyor. THK'nın önderliğinde TÜRKİYE adına verilen bu savaşta destek olmayıp köstek olanlara bir çift lafım var. Aramızdaki irlandalılar defolun!........

Orman Bakanlığı ile koordineli olarak yurt genelinde havadan yangın söndürme çalışmalarında bulunan THK Yangın Filosuna ait 1 adet amfibik özellikteki CL-215 uçağı, bugün Antalya bölgesinde çıkan yangına havadan müdahale faaliyetleri çerçevesinde denize iniş yaparak su aldığı sırada, pilotların elektrik arızasından şüphe etmesi sebebiyle, emniyet amaçlı olarak kalkış yapmadı.

Denizde uçağı gören vatandaşlar kısa süreli bir panik yaşasa da, suya iniş yapabilen Amfibik özellikteki uçağın teknik kabiliyeti sebebiyle herhangi bir kaza ya da kaza riski yaşamadan, suya iniş sonrasında teknik personel tarafından inceleme ve kontrol faaliyetleri başlatıldı.





THK UÇAĞI KALKAMADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

space ~ 12 yıl önce
osmanout amcamdan ses seda yok..hurdaların dökülüyor amca...bakalım nasıl hesap verecen? tabiki hesap soran olursa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
bizim millet böyle işte ağlanacak hale bakmazlar kelimelerin terimlerin yazılışlarına bakarlar...işte o yüzden sizden kıyamete kadar hiçbirşey olmaz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haydaaa ~ 12 yıl önce
buyurun yorumunu anlayan varmı. 01 Eylül 2012, Cumartesi 23:14:28

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buyrunhttp://airserbia.com/news.php?id=29 ~ 12 yıl önce
SOREM CL-215 crashed in Turkey, crew members survived 08. oktobar 2007. | Igor Božinovski On October 4th, an Italian Canadair CL-215 aircraft operated by SOREM (the official operator of amphibious aircraft of Italian Civil Protection Agency) crashed in Turkey. This is the third crash of waterbomber in Europe over the past two months.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
musti ~ 12 yıl önce
TURBOPROP degil.. Pratt & Whitney R-2800-CA3 motorlarina sahip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esc ~ 12 yıl önce
az yesinlerde kurumu hortumlamasınlar hadi başka kapıya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CL 215 LERİN DURUMU CİDDİLEŞİYOR ~ 12 yıl önce
HABERDE ELEKTRİK ARIZASI DENİYOR AMA FOTOĞRAFA BAKINCA SAĞA YATIŞ VAR SU ALMIŞ TEKNE GİBİ GÖRÜNÜYOR FOTOLAR ÇOK CİDDİ GÖRÜNTÜ ARZ EDİYOR.BU ARADA YORUMCU (AS) (Uçak hiçbir zaman yaşlanmaz. Her uçak belirli periyotlarda bakıma alınarak düzenli olarak yaşlanan ve değişmesi gereken parçaları yenilenir.) YAZMIŞ,ÖZÜR DİLERİM AMA BU DOĞRU DEĞİL METALURJİ BİLGİMİZİ BİRAZ YOKLAYALIM,UÇAK YAŞLANIR VE GÖREV DIŞI BIRAKILIR YA MÜZELERDE YADA GERİ DÖNÜŞÜMDEKİ YERİNİ ALIR METAL İÇERİĞİ YORGUN OLMAYANDA O NUN YERİNİ ALIR YANİ YENİSİ. BU ARADA BURASI TÜRKİYE NE MUTLU BİZLERE HERŞEYE RAĞMEN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAYFUN KPT. ~ 12 yıl önce
DİKKAT EDRSENİZ PERVANELERE BU UÇAK TURBOPROP BİR UÇAK DEĞİL.YANİ PİSTON MOTORLU.BU UÇAĞIN YENİ MODELLERİNİN HEPSİ TURBOPROP DEĞİLMİDİR YANİ JET MOTORLU..BU SORUYA CEVAP ARIYORUZ ARKADAŞLAR.THK NIN VERDİĞİ YANGIN MÜCADELESİNİ HİÇ BİR YABANCI PİLOT VEREMEZ BENİM ÜLKEMDE.BU UÇAK ESKİ OLABİLİR.ARIZADA YAPABİLİR KURUMUN YENİ MODELİ ALACAK GÜCÜ OLSA ONU ALIRDI.BU YANGIN SAVAŞINI TEK BAŞINA VEREN TEK ÖRNEKTİR DÜNYADAKİ THK MODELİ BAŞKA BİR YER YOK.HAYDİ DESTEK OLALIM YENİ UÇAK ALALIM ATAMIZIN ZAMANINDAKİ GİBİ HER İLDEN 1 UÇAK O İLİN ADINI VERELİM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AS KARDES ~ 12 yıl önce
Belliki havacisin ama baska bir alanda ve bu uaklari bilmiyorsun. Evet ucaklarda yaslanma yoktur ama dogru parca ve dogru teknik organizasyonun varsa, THK nin YOK. Ayrica bu ucaklari zaten show amacli alinmistir sadece BUYUK GORUNUYOO diye. Bu ucaklar ulkemiz modeli operasyonlara uygun degildir en basit misal check listinde 38°C uzerinde motor CALISTIRILMAZ diye. Cunku bu model duz alanlar ve soguk ulkeler icin uretilmistir. Maalesef THK'nin isguzarlik masraflarindan birisidir bu ucak, sende zamanla goreceksin, kabul edeceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AS ~ 12 yıl önce
Uçak hiçbir zaman yaşlanmaz. Her uçak belirli periyotlarda bakıma alınarak düzenli olarak yaşlanan ve değişmesi gereken parçaları yenilenir. Öyle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan ve ağzım var diye konuşan herkes bir şey söylüyor. THK'nın önderliğinde TÜRKİYE adına verilen bu savaşta destek olmayıp köstek olanlara bir çift lafım var. Aramızdaki irlandalılar defolun!........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000