12 Mart 2011, Cumartesi 16:05:56

THK PİLOTLARI İSTANBUL'DA YETİŞECEK

Türk Hava Kurumu’nun üçüncü okulu İstanbul’da açıldı.
  • Geçerli bir TOEFL skoru olmadan baslayan ve level 4 sınavından kalıp bir iki sene kurslarda sürünecek arkadaslara hayatta basarılar:)))))))
  • yaşa var ol THK.
  • thk istanbul entegre bir egitime sahip oldugu için 2 sırma arkadaşlar. ppl atpl diye bi ayrım yok istanbulda
  • güzel bir rant kapısı...hayalleri ve umutlaryla yeni işsiz arkadaşlara hayırlı olsun :))
  • Genel havacılık eğitimleri hakkında birazcık bilginiz olsaydı ''Integrated'' sistemde PPL diye bir şeyin olmadığını da bilirdiniz. Entegre sistemde ATPL teorik bilgi ve uçuş eğitimleri en baştan beri eş zamanlı yürütülerek (dersleri aldıkça SHGM teorik sınavlarına da girerek) eğitim sonunda tek bir kontrol uçuşuna girilir. Dolayısıyla PPL'den bahsedemezsiniz,bu nedenle de her zaman entegre öğrenciler (PPL sahibi öğrenciler gibi) çift sırma takarlar.
  • TC-THK diye Cessna uçaklarıda yok ona bakarsan. O uçak süs süs gerçek değil :) Gerçek uçaklara nette bak nasıllar! Ben THK genç kanatlar üyesiyim açıkcası neden bu kadar hata arıyorsunuz anlamıyorum. Adam duvardaki süse bile laf söylüyor umarım gerçek uçaklarda böyle değildir falan diye :)
  • Arkadaşlar modüler sistemde dediklerinizde haklısınız. Fakat bu arkadaşların hiç bir zaman PPL lisansları elinde olmayacak. Yani 45 saat uçuş alsana PPL git istediğin uçağı gibi bir durumları yok. O zaman 150 saat uçuşu olunca tek sırmayla devam mı etsin. Bence bir sıkıntı yok. Zaten sivil havacılığın böyle bir mevzuatıda yok. Açıkcası tek sırma çift sırma bence pek önemli değil öğrenci öğrencidir işte.
  • Malesef öğrenci sırmalarında yanlış uygulama yapmaktasınız.Kursların entegre olması bir şeyi değiştirmez.Yüm okullarda uygulanan standarda uymakta fayda var.PPL ni alana çift,CPl ni alana üçlü takılmalıdır.Bu arada resimdeki fonda bulunan C-172 uçagı kuyruğundaki Türk bayrağı yanlış (TERS) yapılmış ,umarım uçaklarınızda da aynısı olmamıştır.Düzelttirilirse uygun olur.Yoksa tekrar kullanımı hata olur.
  • Evet havacılıktan kimin anlamayan kişiler olduğunuz ne kadar belli çünkü THK'da ve her yerde 3 sırma bir yıldız yoktur. Dört sırma bir yıldız vardır. Görüldüğü gibi sırf amaçları laf atmak olan insanlar kendini nası belli ediyor. Bu çok güzel bir örnek oldu bu portal için.
  • Resmi açılış nedeniyle tekrar hayırlı olsun dileklerimi sunar, kazasız, belasız, emniyetli uçuşlar dilerim. TC-DBK
Türk Hava Kurumu, Ankara ve İzmir’in ardından İstanbul Florya'da havacılık okulunu açtı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım tarafından açılışı yapılan okul, yeni pilot adayları yetiştirecek.

Açılışta konuşan Genel Başkan Yıldırım, “İstikbal göklerdedir” sözüne uygun amaçlar ve hedefler çerçevesinde adım attıklarını, önümüzdeki günlerde Türk Hava Kurumu tarafından açılması planlanan Havacılık ve Uzay Üniversitesi’nin çalışmalarına Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından da destek verildiğini ifade etti. Meclisten de bu üniversiteye onay çıktığını belirten Yıldırım, havacılık sektörüne nitelikli personel yetiştirmelerine yardımcı olan Ulaştırma Bakanı’na da özellikle teşekkürlerini sundu.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Bölgemiz artık üniversite bölgesi olmuştur. Ayrıca bu bölgede bulunan Atatürk Havaalanı’nın eğitim açısından da önemli bir nokta olduğunu, THK tarafından yapılacak üniversitenin bir kampüsünün bu bölgeye yakışacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Bir pilot eğitiminin, kıyafetinden ders kitaplarına kadar toplam maliyetinin 62.500 dolar olduğunu belirten THK yetkilileri, şu anda 4 sınıf açıldığını ve önümüzdeki günlerde sınıf sayısının artacağını ifade etti.

AirportHaber'in “Eğitimi biten pilotlar, tip eğitimi olmadan nasıl iş bulacaklar? Bir havayolu şirketiyle böyle bir çalışmanız var mı? sorusuna THK İstanbul Okulu Müdürü Osman Alp,  "Önümüzdeki günlerde AtlasJet’in yaptığı gibi bir sistem düşünüyoruz, fakat işsiz kalmanın iş olmamasından değil kişiden de kaynaklanabildiğini düşünüyorum" şeklinde cevap verdi. Yakında 4 olan Cessna 172 tipi uçak sayısınında arttırılacağını açıklayan Alp, bu dört uçağın da glass kokpitle donatıldığını yani, ticari uçaklardan hiç bir farkın olmadığını, eğitimin burada (Florya) uçuş derslerinin ise Çorlu'da yapılacağını belirtti.

Türk Hava Kurumu İl Başkanları, TALPA, DHMİ ve havacılık sektörünün önemli isimlerinin katıldığı açılışın, müzik dinletisi ve kokteyl ile sona erdi.











©AirportHaber.com

THK PİLOTLARI İSTANBUL'DA YETİŞECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 13 yıl önce
Geçerli bir TOEFL skoru olmadan baslayan ve level 4 sınavından kalıp bir iki sene kurslarda sürünecek arkadaslara hayatta basarılar:)))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yaşa var ol THK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thk istanbul entegre bir egitime sahip oldugu için 2 sırma arkadaşlar. ppl atpl diye bi ayrım yok istanbulda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
güzel bir rant kapısı...hayalleri ve umutlaryla yeni işsiz arkadaşlara hayırlı olsun :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Genel havacılık eğitimleri hakkında birazcık bilginiz olsaydı ''Integrated'' sistemde PPL diye bir şeyin olmadığını da bilirdiniz. Entegre sistemde ATPL teorik bilgi ve uçuş eğitimleri en baştan beri eş zamanlı yürütülerek (dersleri aldıkça SHGM teorik sınavlarına da girerek) eğitim sonunda tek bir kontrol uçuşuna girilir. Dolayısıyla PPL'den bahsedemezsiniz,bu nedenle de her zaman entegre öğrenciler (PPL sahibi öğrenciler gibi) çift sırma takarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TC-THK diye Cessna uçaklarıda yok ona bakarsan. O uçak süs süs gerçek değil :) Gerçek uçaklara nette bak nasıllar! Ben THK genç kanatlar üyesiyim açıkcası neden bu kadar hata arıyorsunuz anlamıyorum. Adam duvardaki süse bile laf söylüyor umarım gerçek uçaklarda böyle değildir falan diye :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar modüler sistemde dediklerinizde haklısınız. Fakat bu arkadaşların hiç bir zaman PPL lisansları elinde olmayacak. Yani 45 saat uçuş alsana PPL git istediğin uçağı gibi bir durumları yok. O zaman 150 saat uçuşu olunca tek sırmayla devam mı etsin. Bence bir sıkıntı yok. Zaten sivil havacılığın böyle bir mevzuatıda yok. Açıkcası tek sırma çift sırma bence pek önemli değil öğrenci öğrencidir işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Malesef öğrenci sırmalarında yanlış uygulama yapmaktasınız.Kursların entegre olması bir şeyi değiştirmez.Yüm okullarda uygulanan standarda uymakta fayda var.PPL ni alana çift,CPl ni alana üçlü takılmalıdır.Bu arada resimdeki fonda bulunan C-172 uçagı kuyruğundaki Türk bayrağı yanlış (TERS) yapılmış ,umarım uçaklarınızda da aynısı olmamıştır.Düzelttirilirse uygun olur.Yoksa tekrar kullanımı hata olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet havacılıktan kimin anlamayan kişiler olduğunuz ne kadar belli çünkü THK'da ve her yerde 3 sırma bir yıldız yoktur. Dört sırma bir yıldız vardır. Görüldüğü gibi sırf amaçları laf atmak olan insanlar kendini nası belli ediyor. Bu çok güzel bir örnek oldu bu portal için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Resmi açılış nedeniyle tekrar hayırlı olsun dileklerimi sunar, kazasız, belasız, emniyetli uçuşlar dilerim. TC-DBK

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000