09 Ağustos 2008, Cumartesi 07:55:54

"THK parasızlıktan feryat ediyor"

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yalçın Bayer, THK tartışmaları son sürat devam ederken THK ile ilgili bir noktayı da kendi köşesine eklemiş...
  • kardeşim sen kurban derisini toplatıyorsun %60 alıp çekiliyorsun negüzel THK na cücüğü kalıyor ben olsam başkan bu kurban derisi toplama işinden vazgeçerim,bu ne ya her yıl aynı neymiş THK deri topluyor ne yapıyor diye bir de suçlanıyorsun bırak THK sen asıl işine havacılığa dön üniversite kurardın ya.
  • TOPLANAN ZEKATLAR, FİTRELER, KURBANLAR NERELERE GİTTİ ACABA ?
  • Arkadaşlar yurt genelinde kurban derilerinin toplanması için organize olmanın maliyetini düşünün arabalar şöförler toplayan işçilerin paraları...Daha sonra topladığın derilerin yüzde altmışını dikkat edin YÜZDE 60 Kızılay çocuk esirgeme fakir fukara fonu sosyal yardımlaşma dayanışma fonuna dağıttıktan sonra ne oluyor Kurban Derilerini THK topladı oluyor. Okadar insan ücretsiz paraşüt Planor model uçak yamaç paraşütü yelken kanat kursu alıyor.Hepsi Yemek yatak... Birde bunun yannda Silahlı Kuvvetlere Eğitim Desteği.Takdir edelim zor iş. Bu arada Kurum Yöneticilerini Takdir ettiğimi Söyleyemeyeceğim Üzgünüm . Turkkuşunda yangın söndürme uçağı Fabrikası vardı.Bir hırs ugruna kaptıldı çok güzel uçaklardı.Hepsi hurda oldu yep yeni uçaklardı. Bu Yöneticiler hesap versin
  • THK KENDİ ETTİ KENDİ BULDU.İCRAATSIZ YILLARIN SONUCU BUNLAR.KİMSENİN ÜÇ KURUŞLUK İTİMADI KALMADI TABİ.YILLARIN SPORTİF HAVACISI VE BİR PİLOT OLARAK YAZIYORUM BURAYA...
  • Ormanlarımız yanıyor, biz ne yapıyoruz? Konuşuyoruz..Bu kış uykusundan uyanmlıyız, ormanlarımız elden gidiyor, birşeyler yapın..
  • yıllarca verilen kurban derileri ne oldu peki her bayram görüyoruz kamyonlar dolusu deriler nereye gidiyor.
  • Vallahi, durum kötü fakat zararın neresinden dönülürse kardır demişler. Kurum yönetimi biraz özel sektör gibi hareket etmeli. Yani ekmek elden su gölden eskilerde kaldı. İcabında kurum içinde küçülmeli. Örneğin, Türkiye Avrupa'da en iyi havaşartlarına sahip olan ve bol miktarda turist çeken bir ülke. Fakat Efes hariç hiçbir yerde turistik amaçlı serbest paraşüt atlayışı yapılmıyor. Kurum bu işin uzmanı, elemanı var uçağı var ve malzemesi var. Kurulsun dropzone Antalya'ya..Marmaris'e..Bodrum'a..Kazansın kurum parasını. Turistik microlight uçuşu yapsınlar, yabancı öğrencilere PPL/CPL eğitimi versinler. Her türlü altyapı ve tecrübe var, neyi bekliyorlar hala??

Türkiye’nin ormanları cayır cayır yanıyor. Antalya’da çıkan ve 5 bin hektar alana yayılan yangın 5-6 günde ancak kontrol altına alınabildi. Demek ki, orman yangınlarıyla mücadelede de ülkemiz sıfırı tüketmiş durumda.

Yunanistan’ın 30’a yakın; bizim ise 2 adet amfibik yangın uçağımız olduğu söyleniyor.

Bu arada Türk Hava Kurumu Başkanlığı ’geleceğimiz elden gitmesin’ diye yangın uçağı alım kampanyası başlatıyor. Parasızlık feryadı ediliyor.

Kurum Başkanı, ellerinde 12 adet yangın söndürme uçağının bulunduğunu, bunların tamamının halkın bağışlarıyla THK’nın öz bütçesinden alındığını vurguluyor.

Yani devlet bütçesinden bir katkı alınmamış.

Ama devletimizi yönetenler ne akla hizmette ise veya ne amaca hizmet ise THK, Kızılay ve Çocuk Esirgeme Kurumları gibi yüzyıllık bağış toplama yetkisine ve geleneğine sahip olan bu kuruluşların yanına tutmuş, bazı özel vakıfları ve dernekleri de iliştirmiş bulunmakta!

Yani çıkarılan bir yasayla trilyonluk bağış pazarından yandaş yeşil düşünce derneklerine de kaynak aktarımının önü açılmış.

THK’ya yapılan yardımlar artık bir uçağın lastiğini bile alacak düzeyde değilmiş. Neden? Çünkü artık bu kurumların gelirinin önü, din, merhamet, sadaka dernekleriyle kesilmiş.

Deniz Fenerleri... Kimse Evde yok mu?’lar...

Ormanlar cayır cayır yanıyor.

Yılların Türk Hava Kurumu can çekişiyor.

Neyse Karagümrük yanmasın da... Ormanlar yanabilir.

Bir mazuru yoktur!

Yalçın Bayer / Hürriyet

"THK parasızlıktan feryat ediyor"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

VATANDAŞ ~ 16 yıl önce
kardeşim sen kurban derisini toplatıyorsun %60 alıp çekiliyorsun negüzel THK na cücüğü kalıyor ben olsam başkan bu kurban derisi toplama işinden vazgeçerim,bu ne ya her yıl aynı neymiş THK deri topluyor ne yapıyor diye bir de suçlanıyorsun bırak THK sen asıl işine havacılığa dön üniversite kurardın ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YORUMCU ~ 16 yıl önce
TOPLANAN ZEKATLAR, FİTRELER, KURBANLAR NERELERE GİTTİ ACABA ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATANDAŞ ~ 16 yıl önce
Arkadaşlar yurt genelinde kurban derilerinin toplanması için organize olmanın maliyetini düşünün arabalar şöförler toplayan işçilerin paraları...Daha sonra topladığın derilerin yüzde altmışını dikkat edin YÜZDE 60 Kızılay çocuk esirgeme fakir fukara fonu sosyal yardımlaşma dayanışma fonuna dağıttıktan sonra ne oluyor Kurban Derilerini THK topladı oluyor. Okadar insan ücretsiz paraşüt Planor model uçak yamaç paraşütü yelken kanat kursu alıyor.Hepsi Yemek yatak... Birde bunun yannda Silahlı Kuvvetlere Eğitim Desteği.Takdir edelim zor iş. Bu arada Kurum Yöneticilerini Takdir ettiğimi Söyleyemeyeceğim Üzgünüm . Turkkuşunda yangın söndürme uçağı Fabrikası vardı.Bir hırs ugruna kaptıldı çok güzel uçaklardı.Hepsi hurda oldu yep yeni uçaklardı. Bu Yöneticiler hesap versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KUSURA BAKMASINLAR ~ 16 yıl önce
THK KENDİ ETTİ KENDİ BULDU.İCRAATSIZ YILLARIN SONUCU BUNLAR.KİMSENİN ÜÇ KURUŞLUK İTİMADI KALMADI TABİ.YILLARIN SPORTİF HAVACISI VE BİR PİLOT OLARAK YAZIYORUM BURAYA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 16 yıl önce
Ormanlarımız yanıyor, biz ne yapıyoruz? Konuşuyoruz..Bu kış uykusundan uyanmlıyız, ormanlarımız elden gidiyor, birşeyler yapın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thk ~ 16 yıl önce
yıllarca verilen kurban derileri ne oldu peki her bayram görüyoruz kamyonlar dolusu deriler nereye gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
Vallahi, durum kötü fakat zararın neresinden dönülürse kardır demişler. Kurum yönetimi biraz özel sektör gibi hareket etmeli. Yani ekmek elden su gölden eskilerde kaldı. İcabında kurum içinde küçülmeli. Örneğin, Türkiye Avrupa'da en iyi havaşartlarına sahip olan ve bol miktarda turist çeken bir ülke. Fakat Efes hariç hiçbir yerde turistik amaçlı serbest paraşüt atlayışı yapılmıyor. Kurum bu işin uzmanı, elemanı var uçağı var ve malzemesi var. Kurulsun dropzone Antalya'ya..Marmaris'e..Bodrum'a..Kazansın kurum parasını. Turistik microlight uçuşu yapsınlar, yabancı öğrencilere PPL/CPL eğitimi versinler. Her türlü altyapı ve tecrübe var, neyi bekliyorlar hala??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000