21 Şubat 2014, Cuma 12:22:22

THK OKUL İÇİN YER ARIYOR

Türk Hava Kurumu’nun Kastamonu’da yer arayışlarının devam ettiği öğrenildi.
  • Çukurova Havalimanının açılması ile birlikte atıl durumda olacak Adana Havalimanı, ağır kış şartlarının olmaması nedeniyle 12 Ay uçuş yapılabilen ve eğitim amaçlı olarak değerlendirilebilecek bir havalimanımızdır.
  • Thk ne yapmaya çalışıyor???

Türk Hava Kurumu’nun (THK) Kastamonu’da kurmak istediği havacılık okulları için yer sorununu çözmeye çalışıyor. Eğer Türk Hava Kurumu, Kastamonu’da yer bulamazsa yatırımlarını Karabük veya Bartın illerine kaydıracağı belirtildi.

THK Genel Başkanlığı ile temasa geçen Karabük ve Bartın illeri, Kastamonu’da kurulması planlanan havacılık okullarının mümkün olmadığı taktirde kendi illerinde kurulması talebinde bulundu. Karabük ve Bartın illerinin yetkilileri bu konuda girişimlerde bulunarak, yoğun bir çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Öte yandan THK Genel Başkanlığı, Bartın’ın talebini kentte havaalanı bulunmadığı için geri çevirdiği, ancak Karabük’te yapılması planlanan havaalanının hemen tamamlanması durumunda yatırımı buraya aktarabilecekleri cevabı aldıklarını belirtildi.

Ayrıca THK’nın havacılık okullarının kurulabileceği yer olarak Kastamonu Havalimanındaki eski TUREM binasını isteği doğrultusunda THK Şube Başkanı Atıf İğdirli’nin bunun üzerine yaptığı talep doğrultusunda DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ilk etapta olumsuz cevap verdi.

THK Şube Başkanı Atıf İğdirli, Karabük’te 1200 dönümlük bir alanın Türk Hava Kurumu için yer tahsisinin yapıldığını belirterek, Kastamonu’da ise TUREM konusunda görüşmelerin devam ettiği ve buradan gelecek cevaba göre hareket edeceklerini kaydetti. Ayrıca İğdirli, Kastamonu’da THK tarafından sadece bir okul kurulmayacağını aksine kolej ve uçak bakım servislerinin olduğu bir hangarın da kurulacağını hatırlattı. Bu yüzden projeye büyük önem ve emek verdiklerinin altını çizen İğdirli, başka Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş olmak üzere KATSO Başkanı Selçuk Arslan ile Kastamonu Belediyesi ve diğer yetkili kurumları kendilerine destek olmaya davet etti.

THK OKUL İÇİN YER ARIYOR

Yorumlar

cd ~ 10 yıl önce
Çukurova Havalimanının açılması ile birlikte atıl durumda olacak Adana Havalimanı, ağır kış şartlarının olmaması nedeniyle 12 Ay uçuş yapılabilen ve eğitim amaçlı olarak değerlendirilebilecek bir havalimanımızdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thk ne yapmaya çalışıyor???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bakım ~ 10 yıl önce
bakım servisi. Araziyi verirsen okulu kurarsan alırım orayı zevkle envanterime katarım diyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000