18 Şubat 2011, Cuma 08:39:11

THK, HAVACILIK MESLEK YÜKSEKOKULU DA AÇACAK

16 Şubat 1925'de kurulan Türk Hava Kurumu'nun 86. yılı dolayısıyla İzmir'de ziyaretler gerçekleştiren Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Emekli Hava Pilot Tümgeneral Osman Yıldırım, İzmir'in Menemen ilçesine havacılık ile ilgili yüksekokul kazandırmak istediklerini açıkladı.

16 Şubat 1925'de kurulan Türk Hava Kurumu'nun 86. yılı dolayısıyla İzmir'de ziyaretler gerçekleştiren Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Emekli Hava Pilot Tümgeneral Osman Yıldırım, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'i ziyaretinde; merkezini Ankara'da, eğitim fakültelerini ise Selçuk'ta kurmayı hedefledikleri Vakıf Üniversitesi'nden bahsederek, Menemen'e de havacılık ile ilgili yüksek okul kazandırmak istediklerini açıkladı.

Türk Hava Kurumu Vakfı'nın kuracağı 'Uzay ve Havacılık Üniversitesi'ne bağlı yüksek okulun Menemen'e kazandırılması için her türlü desteğe hazır olduğunu ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Menemen'de havacılık ile ilgili meslek yüksek okulu kurulması için göreve hazırım” dedi. Başkan Şahin; Efes Hava Alanı, THK Uçuş Okulu ve Paraşüt Eğitimi Merkezinin bulunduğu Selçuk'un üniversite için doğru bir tercih olduğunu da söyledi.

THK Yönetim Kurulu Üyesi Hami Gürtunca, Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Özkan, Denetleme Kurulu Üyesi ve Menemen Şube Başkanı Hilmi Kurtoğlu, Menemen Şube Yöneticisi Can Kahvecioğlu'nun da katıldığı ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Tahir Şahin konuklarına şöyle seslendi; "İlçemizi, Başkanlık makamımızı ziyaretiniz bizim için çok önemli. Başkanlığım ve Menemenli hemşehrilerim adına hepinize hoş geldiniz diyorum"

Dünyada havacılık ile ilgili 36 üniversite bulunduğunu, bu alanda ülkemizdeki ilk üniversiteyi ise Ege Bölgesi'ne kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen FAİ (Uluslararası Havacılık Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Emekli Hava Pilot Tümgeneral Osman Yıldırım, "Selçuk'a kuracağımız Uzay ve Havacılık Üniversitesi güneydeki gençlerimize, Menemen'de kuracağımız yüksek okul ise Türkiye'nin aydınlık yüzü İzmir'imizin Çanakkale'ye kadar uzanacak kuzey bölgesindeki gençlerimize hitap edecek" dedi.

Menemen'in Çiğli Hava Üssü'ne yakınlığı ve ulaşımdaki kolaylığına dikkat çeken THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK Menemen Şubesi'ne yoğun destek veren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in havacılığa yakınlığı ve THK Menemen Şubesi'nin başarılı çalışmalarının bu ilçeyi seçmelerindeki diğer etkenler olduğunu ifade etti.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ziyaretine gelen THK Genel Başkanı Osman Yıldırım'a Menemen'e özgü toprak işçiliğinin en güzel örneklerinden olan vazo ve çiçek takdim etti. THK Menemen Şubesi'nin yeni hizmet binası inşaatını Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile birlikte inceleyen THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, mahalle ve köy muhtarlarının da katıldığı öğle yemeğinde ağırlandı. THK Menemen Şubesi'nin düzenlediği yemeğe, Genç Kanatların Halk Oyunları gösterileri renk kattı.
 

THK, HAVACILIK MESLEK YÜKSEKOKULU DA AÇACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000