19 Eylül 2008, Cuma 07:45:45

'THK görevlisiyim' dedi paraları alıp kaçtı!

Bandırma'da Türk Hava Kurumu'nun 34 köy ve 2 beldede dağıttığı 25 bin adet fitre ve zekat zarfı geri toplanırken kayboldu. Zarfların bir kısmının kurumla ilgisi olmayan kişiler tarafından alındığı belirlendi.
  • ATATÜRK'ün kurduğu THK Havacılık Sevgisinden başka sadece halkından aldığı yardımlarla fakir halka eğitim yiyecek,yanan ormanlarımzı korumak vb.bir çok branşta hizmet veriyor ve kanunların verdiği hakla...
  • Hala bi anlam veremem THK ne hakla kendine zekat fitre topluyor. Zekat ve filtre ihtiyaç sahiplerine verilir, ona buna paraşütle atlama yapmak için değil. Deriyide kurban bayramında tartışırız.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, yardım toplamak amacıyla vatandaşlara dağıtılan Türk Hava Kurumu (THK) fitre zarflarının bir kısmının, kendisini kurum görevlisi olarak tanıtan kişilerce toplandığı iddia edildi. THK Bandırma Şube Başkanı Münir İncegöl yaptığı açıklamada, Ramazan ayında ilçe merkezi ile ilçeye bağlı 34 köy ve 2 beldede yardım amaçlı toplam 25 bin adet fitre zarfı dağıttıklarını bildirdi.

Bu zarfların bir kısmının kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından THK'dan geliyoruz. denilerek toplandığını öne süren İncegöl, dağıtılan zarfların ay sonunda toplanmasıyla kayıp zarf sayısının belirlenebileceğini ifade etti. Münir İncegöl, konuyla ilgili olarak Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Vatandaşlardan fitre zarflarını, üzerlerinde şubeye ait şapka, tişört ve THK kaşeli kimlik taşıyan kişilere vermelerini isteyen İncegöl, şöyle konuştu: "Şube olarak ilçe merkezinde dağıtılan fitre ve zekat zarflarının toplanması için 13 personel görevlendirdik. 2 belde ve 34 köyde dağıtılan fitre ve zekat zarfları ise belediye başkanlıkları ve köy muhtarlıkları tarafından toplanılarak şubemize teslim edilecek. Şube olarak geçen yıl da bu konuda sıkıntılar yaşadık. Buna rağmen bu yıl da aynı sıkıntının yaşanması, alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu göstermektedir. Fitre ve zekat toplama konusunda tek yetkili kurum biziz. Güvenlik güçlerinden izinsiz olarak fitre ve zekat toplayan kişileri bulmalarını bekliyoruz."

Bandırma Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise olayla ilgili incelemenin devam ettiğini bildirdi.

'THK görevlisiyim' dedi paraları alıp kaçtı!

Yorumlar

UCANYÜREK ~ 16 yıl önce
ATATÜRK'ün kurduğu THK Havacılık Sevgisinden başka sadece halkından aldığı yardımlarla fakir halka eğitim yiyecek,yanan ormanlarımzı korumak vb.bir çok branşta hizmet veriyor ve kanunların verdiği hakla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nefs ~ 16 yıl önce
Hala bi anlam veremem THK ne hakla kendine zekat fitre topluyor. Zekat ve filtre ihtiyaç sahiplerine verilir, ona buna paraşütle atlama yapmak için değil. Deriyide kurban bayramında tartışırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000