29 Nisan 2008, Salı 16:40:58

THK Genel Başkanı, Erkmen'i ziyaret etti

Türk Hava Kurumu (THK) Genel başkanı Yusuf Güngör, Zonguldak valisi Yavuz Erkmen'i ziyaret etti.

THK Genel Başkanı Emekli Hava Pilot Tümgeneral Yusuf Güngör, Vali Yavuz Erkmen'e iadeyi ziyarette bulunarak, bilgi alışverişinde bulundu. Güngör, Zonguldak'ta tarifeli uçak seferi yapmayacaklarını belirterek, kiralama yöntemi ile hava taksiciliği yapacaklarını belirtti. THK'nın yangın söndürme uçaklarına ihtiyacı olduğunu belirten Güngör, bir yıl önce bununla ilgili kampanya başlattıklarını ve toplanan paranın 170 bin YTL olduğunu kaydetti. Güngör, “THK olarak bir çok kategorilerde yarışmalara giriyoruz. Resim yarışmasında İki tane çocuğumuz dünya çapında ikinci oldu. Pilot yetiştiriyoruz. Silahlı Kuvvetlerin paraşütle ilgili özel işlemler eğitimi veriyoruz. Hasta, yaralı ve organ taşıyoruz. Bugüne kadar bir çok insanımızı hayata döndürdük. Bize haber verildiği zaman en geç bir saat sonra uçağımız kalkıyor. 70 binin üzerinde paraşütçü yetiştirdik. Bu uçuş son derece pahalı ve uçağa dayalı olaylar bunu yapmış bir kuruluşuz. Planörcüsü, yamaç paraşütçüsü, balon, bugün Kapadokya'da turizm potansiyeli oluşturuldu. Bu Türk Hava Kurumu'nun öncülüğünde oldu. Bir seferde 500-600 kişiyi gökyüzüne çıkaracak balon kapasitesi var. Bununla beraber Türkiye'ye döviz akıyor. Bunlar hava kurumunun görünmeyen yönü, görünen yönü post kavgası. Postunda yüzde 60'ı bize kalmıyor, başkasına veriyor, yüzde 40'ı bize kalıyor. Ben koltuğa bilet kesmeyeceğim. Uçağı komple kiralayacağım. Nereye isterlerse oraya gideceğim. Müsait meydan olduğu zaman ineriz. Bizim görevimiz. hava taksi, tarifeli değil. Tarifeli daha önceden denenmiş olmamış. Türkiye'de tarifeli sefer yapan çok şirket var ve başarılılar" dedi.

Türk Hava Kurumu'nun yangın söndürme uçağına ihtiyacı olduğunu belirten, Güngör, “Burada sanayi yangını çıksa denizden suyunu alıp çok kısa sürede yangının üzerinde devamlı su bulunduracak, suya inerken su dolduran uçaklara sahip olmak zorundayız. Hedefimiz bu tür uçaklara sahip olmak. Bununla ilgili geçen yılın Mayıs ayında kampanya başlattık. Bu kampanyada şimdiye kadar 170 bin YTL toplandı. Bununla uçağın tekerini bile almak mümkün değil” diye konuştu.

Zonguldak valisi Yavuz Erkmen, türk Hava Kurumu Genel Başkanı Emekli Hava Pilot Tümgeneral Yusuf Güngör'e ziyarette bulundukları için teşekkür ederken, kömür saati ve Devrek bastonu hediye etti.

THK Genel Başkanı, Erkmen'i ziyaret etti

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000