10 Ağustos 2010, Salı 08:05:22

THK Fitre ve Zekat zarflarının dağıtımına başlıyor

Türk Hava Kurumu ( THK) Sakarya Şube Başkan vekili Melek Dayanç, " Türk Hava Kurumu; elde ettiği gelirleri belirlediği amaçlara göre Türk Halkı için kullanmaktadır."dedi.
  • THK nın yaptığı her işle beraber tutanağıda tuttuğu ve gayet açık bir düzende işleyen bir kurum olduğunu bilmeyen beyin fakiri insanlar hala var demek Türkiye de . size yazıklar olsun siz bu vatanın evlatları olamazsınız ... !
  • Hangi yüzle halkımızdan fitre ve zekat topluyorlar? Toplanan paralar kimlerin çocukları için atpl eğitiminde kullanılıyor? biraz araştırma yapsanız sayın airporthaber yetkilileri dönen dalavereleri bulabilirsiniz. Türk hava kurumuna günahımı bile vermem bundan sonra.Artık bitti!
  • thk kime jest yapıp onların bebelerine lisans veriyorsan git oradan fitre zekat dilen...size günahımı bile vermem...
  • Böyle sessiz sedasız olmaz. "Az çok demiyelim, boş geçmeyelim." veya "Ne verirsen elinle, o gider seninle" diye bağıralım, ses gelsin. Bağıracak birilerini ararsanız, beleşe lisans verdiğiniz, mübadeleye gönderdiğiniz torpilli "apoletli veletleri"ne bakabilirsiniz...
Türk Hava Kurumu ( THK) Sakarya Şube Başkan vekili Melek Dayanç, " Türk Hava Kurumu; elde ettiği gelirleri belirlediği amaçlara göre Türk Halkı için kullanmaktadır."dedi.

Türk Hava Kurumu Sakarya Şube Başkan vekili Melek Dayanç ve Şube Sekreteri Atilla Karahan şube binasında yaptıkları açıklamada, "Bilindiği üzere, Fitre-Zekât zarfı dağıtılarak yardım toplama yetkisi 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ile 27 Aralık 1999 gün ve 23919 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereği Türk Hava Kurumuna verilmiştir.Fitre ve Zekâtın düzenli bir şekilde toplanabilmesi için, mahalle ve köy muhtarlarımızın göstermiş oldukları gayret ve yardım, son derece faydalı olmaktadır" dedi.

Dayanç, açıklamasında "İlçemiz merkez mahalle kasaba ve köy muhtarlarının Fitre ve Zekât toplama işinde görev yapmalarına izin verilmiştir. Türk Hava Kurumu; elde ettiği gelirleri belirlediği amaçlara göre Türk Halkı için kullanmaktadır. Toplam gelirin yüzde 60'ını ise paydaş kuruluşlara dağıtmaktadır. Gelirin yüzde 50'si, İlçemizdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın hesabına aktarılarak gelirin yarısı, İlçemizde kalmakta, kasaba ve köylerde ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları için kullanılmaktadır. yüzde 4'ü Türkiye Kızılay Derneğine, yüzde 3'ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna, yüzde 3'ü ise Türkiye Diyanet Vakfına dağıtılmakta" şeklinde konuştu.

Dayanç sözlerine son verirken, " Muhtarlarımızın böylesi hayırlı bir işte severek ve özveriyle görev almaları ve Sakarya halkının böyle hayırlı bir çalışmaya destek vereceklerine olan inancım tamdır. Türk Hava Kurumu aracılığıyla, yoksullara, afetzedelere, öksüz, yetim ve kimsesiz çocuklara yanan ormanların söndürülmesine, binlerce gence ücretsiz havacılık eğitimi verilmesine ve hayır çalışmaları yapılmasına vesile olacak olan fitre ve zekatlarınızın şimdiden yüce Allah katında kabul olması dileğiyle, Ramazan Ayının tüm halkımıza sağlık , mutluluk ve huzur getirmesini dilerim diyerek" sözlerini tamamladı.
THK Fitre ve Zekat zarflarının dağıtımına başlıyor

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
THK nın yaptığı her işle beraber tutanağıda tuttuğu ve gayet açık bir düzende işleyen bir kurum olduğunu bilmeyen beyin fakiri insanlar hala var demek Türkiye de . size yazıklar olsun siz bu vatanın evlatları olamazsınız ... !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hangi yüzle halkımızdan fitre ve zekat topluyorlar? Toplanan paralar kimlerin çocukları için atpl eğitiminde kullanılıyor? biraz araştırma yapsanız sayın airporthaber yetkilileri dönen dalavereleri bulabilirsiniz. Türk hava kurumuna günahımı bile vermem bundan sonra.Artık bitti!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thk kime jest yapıp onların bebelerine lisans veriyorsan git oradan fitre zekat dilen...size günahımı bile vermem...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Böyle sessiz sedasız olmaz. "Az çok demiyelim, boş geçmeyelim." veya "Ne verirsen elinle, o gider seninle" diye bağıralım, ses gelsin. Bağıracak birilerini ararsanız, beleşe lisans verdiğiniz, mübadeleye gönderdiğiniz torpilli "apoletli veletleri"ne bakabilirsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000