26 Nisan 2010, Pazartesi 08:30:19

THK ETKİNLİKLERE DEVAM EDİYOR

Mersin'de '1. Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği' düzenlendi.

Türk Hava Kurumu (THK) Mersin Şubesi, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Toroslar Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği ve Halkkent Mahallesi'nde yapılan etkinliğe, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Adana ve Mersin'deki sporcular katıldı.

THK Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, amaçlarının havacılığı Türk insanına sevdirmek ve gençleri bu alana özendirmek olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bugün yaptığımız etkinlikte gösteri yapan uçaklar oyuncak gibi görünse de, ülkelerin güvenliklerinde son derece önemli olan insansız uçak Heron'un buradaki uçakların bir adım ötesi olduğun belirtmek isterim. Basit bir hobi olarak görülen bu etkinlik, ülkemizin "insansız uçak" projelerinin de bir anlamda temelini oluşturuyor. Birincisini düzenlediğimiz şenliğin bundan sonraki yıllarda geleneksel hale gelebilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz, Ulu Önder'in "İstiklal Göklerdedir" lafını hayata geçirebilmek."

Büyükşehir Belediye Bandosunun gösterisinin ardından başlayan etkinliklerde, RC model uçak uçuşları, motorlu yamaç paraşütü uçuşu ve RC model helikopter uçuşları yapıldı.

THK ETKİNLİKLERE DEVAM EDİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000