13 Aralık 2008, Cumartesi 08:37:48

THK Bursa'da 600 bin YTL'lik deri topladı

Türk Hava Kurumu Osmangazi Şube Başkanı Sermet Özbilgi, Bursa genelinde 78 bin 162 adet kurban derisi toplandığını ve 623 bin 929 YTL gelir elde edildiğini söyledi.
  • nefs-eysedo sizin okuma anlama konusunda baya zayıf olduğunuzu görüyorum.bence yazıyı bir daha okuyun.toplanan derilerin satışından alınan gelir in tamamı thk ye gitmiyor.%50 si SYV ye %4 ü kızılay a %4 ü diyanet e %3 ü shcek e %40 thk ye veriliyor.bu sadece tum yurtta kesilen kurban sayısının %25 thk toplamakta olup bunun üzerinden paylaşım oranıdır.ama sizin matematik bilginiz de zayıf galiba.ayrıca ne olduğu belli olmayanlar derileri toplayıp terör örgütlerine dinci ayrılıkcı faşist farketmez onlara aktarılmasından cebine atanlardan bence cok cok iyi.hic gidip THK yi gördünüz mü?ilgilendiniz mi?neden ülkede bu kara olay varken büyük önder ATATÜRK ün kurduğu bir vakfı kötülüyorsunuz bir yalnış varsa gidin caba gösterin düzeltmeye calışın yada eleştiri yazın ama ltf doğru dürüst ve de aynı şekilde olan tüm kurumları.tamam mı canlar.
  • Arkadaşlar bu THK denen arpalık yıllardır devlet tehtidiyle topladıkları kurban derileriyle kaç uçak almış bunun cevabını verebilirlermi acaba. Gereksiz planör kursları dışında ne iş yapmışlar. Bazı arkadaşlar şimdi kızacak ama planör eğitimi de keyfi olduğu için halktan toplanan bağışlarla yapılması ayrı bi abeslik. Saygılar,
  • yıllardır milletin parasını olmadık yerlerde harcayanlar şimdide yangın uçağı aldatmacasıyla duygu sömürüsü ne alamet kurummuş ki yıllardır yedikçe bitmeyen TÜRK HAVA KURUMU millet yaptıklarınızı er geç öğrenecek.ARKA BAHÇELER temizlenecek yakında inşallah.
  • arkadaslar en pahali yangin söndürme ucagi 2 milyon , 25 milyon nerden cikiyor, bunlar biraz ucuyor???
  • yangın uçakları ve uçuşuna gönül vermiş pilot kardeşlerimize de hatırlatalım, frozen atpl sahibi pilot ihtiyacı had safhada. birkaç sene daha bu şekilde devam edecek.

Toplanan derilerden elde edilen gelirin bir kısmının Sosyal Yardımlaşma Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Türk Hava Kurumu'na verildiğini belirten Özbilgi, "Kurban Bayramı'nda 64 bin 49 adet koyun, 9 bin 10 adet keçi ve 5 bin 104 adet sığır derisi teslim alındı.

Türkiye'de ortalama 4 milyon kurban kesiliyor. Derilerin 1 milyonu Türk Hava Kurumu'na verilmekte. Bursa genelinde toplanan deriler ile yaklaşık 623 bin 929 YTL'lik gelir elde edildi. Koyun derileri 6 YTL'ye,keçi derileri 5 YTL 50 Ykr'ye satılacak. Kilogram usulü ile satılan sığır derileri ise kilogramı 1 YTL 75 Ykr'ye satışa sunulacak. Derilerin yüzde 50'si kaymakamlık bünyesinde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na, yüzde 4'ü Kızılay'a, yüzde 4'ü Diyanet İşleri Başkanlığı'na, yüzde 3'ü Çocuk Esirdgeme Kurumu'na ve yüzde 40'ı ise Türk Hava Kurumu'na aktarılmakta. Yalnız vatandaşlarımız bazı şeyleri yanlış biliyor.  Türk Hava Kurumu sadece deri toplayan bir kurum değildir. Havacılık konusunda farklı alanlarda eğitimler veriyoruz" dedi.

THK`nın elinde şu anda 1.5-2 ton kapasiteli 12 adet yangın söndürme uçağı bulunduğunun altını çizen THK Osmangazi Şube Başkanı Sermet Özbilgi, yangın söndürmek için yeterli teknik personelin bulunduğunu ancak yangın söndürme uçağı açığının bulunduğunu hatırlattı. Özbilgi, Türkiye'nin nüfusunun 4`te biri kadar olan Yunanistan`da bile 24 adet yangın söndürme uçağı bulunduğununa dikkat çekerek, alacakları uçakların ihtiyacı bir nebze olsun gidereceğini söyledi. Özbilgi, Türkiye`nin her yıl yangın söndürmek için yurtdışından kiralanan uçaklara verdiği parayla her yıl 2 uçak alınabileceğinin altını çizdi.

Uçakların siparişlerini veren THK, ilk etapta 3 adet yangın sündürme uçağı alacak. 6 ton su kapasiteli yangın söndürme uçakları Kanada`dan gelecek ve tanesi 25 milyon Euro`ya mal olacak. İlk uçağın 2009 yılı içinde gelmesi beklenirken, diğer uçaklar ise 2011 yılına kadar gelecek.

THK Bursa'da 600 bin YTL'lik deri topladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

hv.ord.prof.doc.dr ~ 15 yıl önce
nefs-eysedo sizin okuma anlama konusunda baya zayıf olduğunuzu görüyorum.bence yazıyı bir daha okuyun.toplanan derilerin satışından alınan gelir in tamamı thk ye gitmiyor.%50 si SYV ye %4 ü kızılay a %4 ü diyanet e %3 ü shcek e %40 thk ye veriliyor.bu sadece tum yurtta kesilen kurban sayısının %25 thk toplamakta olup bunun üzerinden paylaşım oranıdır.ama sizin matematik bilginiz de zayıf galiba.ayrıca ne olduğu belli olmayanlar derileri toplayıp terör örgütlerine dinci ayrılıkcı faşist farketmez onlara aktarılmasından cebine atanlardan bence cok cok iyi.hic gidip THK yi gördünüz mü?ilgilendiniz mi?neden ülkede bu kara olay varken büyük önder ATATÜRK ün kurduğu bir vakfı kötülüyorsunuz bir yalnış varsa gidin caba gösterin düzeltmeye calışın yada eleştiri yazın ama ltf doğru dürüst ve de aynı şekilde olan tüm kurumları.tamam mı canlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nefs ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar bu THK denen arpalık yıllardır devlet tehtidiyle topladıkları kurban derileriyle kaç uçak almış bunun cevabını verebilirlermi acaba. Gereksiz planör kursları dışında ne iş yapmışlar. Bazı arkadaşlar şimdi kızacak ama planör eğitimi de keyfi olduğu için halktan toplanan bağışlarla yapılması ayrı bi abeslik. Saygılar,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eysedo ~ 15 yıl önce
yıllardır milletin parasını olmadık yerlerde harcayanlar şimdide yangın uçağı aldatmacasıyla duygu sömürüsü ne alamet kurummuş ki yıllardır yedikçe bitmeyen TÜRK HAVA KURUMU millet yaptıklarınızı er geç öğrenecek.ARKA BAHÇELER temizlenecek yakında inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 15 yıl önce
arkadaslar en pahali yangin söndürme ucagi 2 milyon , 25 milyon nerden cikiyor, bunlar biraz ucuyor???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peacemaker737 ~ 15 yıl önce
yangın uçakları ve uçuşuna gönül vermiş pilot kardeşlerimize de hatırlatalım, frozen atpl sahibi pilot ihtiyacı had safhada. birkaç sene daha bu şekilde devam edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000