26 Nisan 2008, Cumartesi 14:26:56

THK Başkanı'ndan sitem

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Emekli Hava Pilot Tümgeneral Yusuf Güngör, orman yangınları konusunda başlattıkları kampanyanın destek görmediğini söyledi.
  • EMEKLİ askerlerin istilasına uğrayan THK icraat yapıpta
  • PAŞAM AĞLAMAYIN.ODANIZDAN ÇIKIP HALKIN ARASINA İNİN. BİRDE KURUMU T.A. NIN ELİNDEN KURTARIN.

Bolusportif Havacılık Yamaç Paraşütü ve Doğasporları Derneği tarafından Bolu'ya davet edilen Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu'nun havacılık sporlarına önem veren iller arasında olduğunu ifade etti.

Bolu'daki etkinliklerin hepsine katılmaya gayret ettiğini belirten Güngör, “Benim bu tür derneklerden istediğim şey, kendi adamlarını kendilerinin yetiştirmesi. THK sadece yardımda bulunsun. Kendi öğretmenleri kendi hemşehrilerine bu dersi verebilsin. Kurumumuzun bu faaliyetlere yardımcı olma konusunda imkanları kısıtlı. THK 10 yıl içerisinde 20 bin kişiye kurs vermeyi başardı. Hedefimizi bu yıl gerçekleştirdik” dedi.

Türkiye genelinde 54 adet havacılık kulübü kurdurduklarını belirten Yusuf Güngör, “Kulüpler, bizim kurallarımız ve sertifikalarımızla bu tür faaliyetlerini gerçekleştirsinler. Ancak bu çalışmayı büyük bir disiplin ve kontrol altında yapmaları gerekli” diye konuştu.

Güngör, en önemli projelerden birinin orman yangınlarına modern uçaklar ile müdahale etmek olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Denize, göle kısa bir süre içerisinde ulaşarak suya dokunduğunda suyunu alabilecek ve orman yangınlarına müdahale edecek uçaklara sahip olabilmek. Bir de ülkemizdeki hasta ve yaralıların havadan naklini yapmak. Bu yük, THK'nun altından kalkabileceği bir yük değil. Özellikle yangın konusunda bir kampanya başlattık, ama maalesef başarılı olamadık. Kampanya destek görmedi. Ama biz vazgeçecek değiliz. Önemli olan Orman Bakanlığının bizi bu göreve ataması.”

 

THK Başkanı'ndan sitem

Yorumlar

eysedo ~ 16 yıl önce
EMEKLİ askerlerin istilasına uğrayan THK icraat yapıpta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ugur1403 ~ 16 yıl önce
PAŞAM AĞLAMAYIN.ODANIZDAN ÇIKIP HALKIN ARASINA İNİN. BİRDE KURUMU T.A. NIN ELİNDEN KURTARIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000