26 Kasım 2008, Çarşamba 07:45:38

"Tek yetkili THK'dır"

Türk Hava Kurumu (THK) Adapazarı Şube Başkan Yardımcısı Melek Dayanç, deri toplama yetkisinin sadece THK'ya ait olduğunu söyledi.
  • THK'na değil deri, tırnaklarımı bile bağışlamam!!! neden mi? .Çocukluğumda milli bayramlarda bu kurumun rozetlerini milletin yakasına takıp bağış toplardık, sonra o kumbaraları ilçedeki THK başkanına teslim ederdik, adam kumbaraları açar içinden 3-5 lira bize verirdi, ne sayım ne tutanak!!! bazen bu şahsa piyangodan(!) para çıktığını duyardık, öyle şanslıydıki(!) ara sıra spor totodan 13 bile tutturdu(!).
  • THK tek yetkili denir her yıl bütün yeraltı dinci teşkilatlar ağızlarından sular damlayarak milletten derileri toplarlar.Sonra da semirirler işte böyle.
  • Hangi çılgın bana zincir vuracakmış,şaşarım...
  • Buralarda .... Feneri reklamı yapmanın gereği yok. Şayet paranı kaptırmak istiyorsan sen git kurban derilerini gazete sahiplerine bağışla. Burası çağdaş bir site. Çağdaş insanların yorum yaptığı bir yer. Dolayısı ile sönmüş fenerlerle THK yi kıyaslama. Olmuyor. Olmazda. Yazık buralarda vaktini harcama. Bırakında Türkiyemiz artık ilerlesin. Ne hallere geldik.
  • sevgili nefs kardeşim. senin gibi düşünen insanlar yüzünden bu ülke bir arpa boyu ilerleyemez.Bir ülkenin kalkınması .. refah düzeyinin iyileşmesi için havacılık ve sanayisinin gelişmesi gerekmektedir.Havacılığın gelişmesi içinse havacılığı sevmek ve bilmek gerekiyor bu işide THK. 'ALLAH'a şükür alnının akıyla yapıyor.Göklerin hakimi olmak THK da başlar.senin gibilerine ise ALLAH nefsinin hakimi etsin diyorum.THK hakkında fazla bilgi edinmek istersen THK' ya gel Faliyetleri gör yüz binlerce çocuk ve genç kardeşlerimize bedava kurslar düzenlediğini bunlara bedava yiyecek konaklama ve ulaşım sağladığını göreceksiniz.Sizin gibi düşünenler Ampülü patlak fenerlere TÜRKİYE ve almanyadaki Patronları zengin etmeye devam edin .
  • 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu doğrultusunda Türk Hava Kurumu tarafından toplanan bu yardımların ; a. % 50’si kendi il ve ilçenizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına verilerek, yoksul, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilere, Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığıyla dağıtılmaktadır. b. % 4’ ü Kızılay Derneğine, c. % 3’ü Türkiye Diyanet Vakfına, d. % 3’ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna verilmekte, e. % 40’ı ise Türk Hava Kurumuna kalmaktadır. Türk Hava Kurumu % 40 ı ile, (1) 1986 yılından bugüne kadar Orman yangınlarını söndürüyor, (2) Şubeleri vasıtasıyla ihtiyaç sahibi insanlara sosyal yardımda bulunuyor, (3) Türk Silahlı Kuvvetleri personeline paraşüt ve planör eğitimi veriyor, (4) Türk Hava Yollarına Pilot yetiştiriyor, (5) Gençlerimize havacılık kursları düzenliyor. Her yıl düzenlediği vekalet kurban kampanyalarında elde ettiği kurban etlerinden, onbinlerce ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla, gerekse İl Milli Eğitim Müdürlükleriniz vasıtasıyla son beş yıl içerisinde yaklaşık 390.670 kg kavurma et dağıtılmıştır. 2006 yılında ise 55.320 aileye,2007 yılında 65.268 kg., kavurma dağıtılmış , 2008 yılında ise 47.250 adet kavurma dağıtımına devam edilmektedir. Saygılarımla,
  • Sizin gibi azınlıklar böyle düşünüyor olabilir ancak THK sizin ismini verdiğiniz diğer kurumdan yolsuzluk konusunda en az 10 gömlek daha ileridedir. Ülke bu ikisindende ibaret değil. Ayrıca hayır için toplanan parayla planör kursu vermenin mantığı nedir açıklarmısınız. Memleket te planör ihtiyacımı var.Siz eğer THK dan nemalanıyorsanız ona bir şey diyemem yazınızda haklısınız
  • THK vermek istemeyenler meşhur "Keriz Feneri" derneğine bağışta bulunabilirler.
  • Bu yuzsuz kisiler, once topladiklarinin hesabini vermeliler. Turkiye de sektor bu kadar buydu. Bunlar kac tane pilot yetistirdi? Havaciliga ne katkilari var ki? utanmadan bi de cikip konusuyorlar. Sonra boyle sacmalik mi olur, benim kendi paramla aldigim kurbanimin derisini istedigime veremiyecegim? Allah rizasi icin kestigim kurbanin derisini, mesela cami yapimi icin bagislamak istersem bundan devlete ne? THK ye ne? para benim, kurban benim bagis benim, kime ne?
  • Thk planör kursu veriyormuş bilmem napıyormuş..muş muş muş ... Acaba kaç fakire yardım ediliyor ? Acaba bunun neresinde hayır işi? Kurban bir ibadettir. Kimsenin o ibadete ambargo koyma hakkı yoktur. Vermiyoruz..Gelsinler zorla alsınlar sıkıyorsa !!!

THK binasında basın açıklaması yapan Başkan Yardımcısı Melek Dayanç, vatandaşların herhangi bir vakıf, dernek veya benzeri kuruluşlara kurban derisi verilmeyeceği konusunda bilgilendirileceği ve aksi davrananlar hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağı, ele geçirilen derilerin ise THK'ya intikalinin sağlanacağını belirtti. Köy ve mahalle muhtarlarının, kurban derilerini THK'ya teslimini takip ve kontrolle yetkili ve sorumlu olduklarını kaydeden Dayanç, "2 bin 860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu gereğince hazırlanan ve 27 Aralık 1999 tarih ve 23919 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yardım toplama esas ve usulleri hakkında yönetmelik hükümlerine göre, kurban derisi ve bağırsak toplama yetkisi THK'ye aittir. Geçtiğimiz yılların uygulamalarında bazı kişi, dernek, vakıf ve benzeri kuruluşların yetkileri olmamasına rağmen kurban derisi ve bağırsak topladıkları müşahede edilmiştir. Ancak gerek anılan yönetmelikte ve gerekse çeşitli zamanlarda konu ile ilgili olarak verilen yargı kararlarında açıkça ifade edildiği gibi THK dışında ne şekilde olursa olsun kurban derisi toplamak suç oluşturmaktadır" dedi.

THK'nın kendisinin de dahil olduğu beş paydaş kuruluş adına sorumluluklarını yerine getirmeye 2008 yılı kurban döneminde de devam edeceğini ifade eden Dayanç, "Türk Hava Kurumu halktan aldığını halka veren bir kuruluştur. Topladığı yardımları (kurban derisi, fitre-zekat, bağış)ve elde ettiği gelirleri gençlerimizin havacılık konularındaki(Pilot, paraşüt, model uçak, planör, yelkenkanat, yamaç paraşütü ve balon) eğitimlerinde kullanmaktadır. Bu gelirler çoğaldıkça açılan kurslar ve bunlarda yetişen gençlerin sayısı da o düzeyde artmaktadır" diye konuştu. Türk Hava Kurumu'nun vermiş olduğu paylarla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Diyanet Vakfı aracılığıyla, yoksullara, afetzedelere, öksüz, yetim ve kimsesiz çocuklara ve hayır çalışmaları yapılmasına katkıda bulunduğunu belirten Dayanç, bundan sonra da aynı katkıyı eksiksiz devam ettirileceğini ifade etti.

Vekalet kurbanı hakkında da bilgi veren Dayanç, bu yılki kurban bedelini 250 YTL olarak belirlediklerini söyledi. Dayanç, bu yolla kesilen hayvanlardan, elde edilen etler kavurma haline getirilerek, yurdun her köşesindeki muhtaç aileye paketlenip dağıtıldığını kaydetti.

"Tek yetkili THK'dır"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

siniradam ~ 15 yıl önce
THK'na değil deri, tırnaklarımı bile bağışlamam!!! neden mi? .Çocukluğumda milli bayramlarda bu kurumun rozetlerini milletin yakasına takıp bağış toplardık, sonra o kumbaraları ilçedeki THK başkanına teslim ederdik, adam kumbaraları açar içinden 3-5 lira bize verirdi, ne sayım ne tutanak!!! bazen bu şahsa piyangodan(!) para çıktığını duyardık, öyle şanslıydıki(!) ara sıra spor totodan 13 bile tutturdu(!).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERÇEKÜSTÜ ~ 15 yıl önce
THK tek yetkili denir her yıl bütün yeraltı dinci teşkilatlar ağızlarından sular damlayarak milletten derileri toplarlar.Sonra da semirirler işte böyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Theater ~ 15 yıl önce
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış,şaşarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Buralarda .... Feneri reklamı yapmanın gereği yok. Şayet paranı kaptırmak istiyorsan sen git kurban derilerini gazete sahiplerine bağışla. Burası çağdaş bir site. Çağdaş insanların yorum yaptığı bir yer. Dolayısı ile sönmüş fenerlerle THK yi kıyaslama. Olmuyor. Olmazda. Yazık buralarda vaktini harcama. Bırakında Türkiyemiz artık ilerlesin. Ne hallere geldik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
sevgili nefs kardeşim. senin gibi düşünen insanlar yüzünden bu ülke bir arpa boyu ilerleyemez.Bir ülkenin kalkınması .. refah düzeyinin iyileşmesi için havacılık ve sanayisinin gelişmesi gerekmektedir.Havacılığın gelişmesi içinse havacılığı sevmek ve bilmek gerekiyor bu işide THK. 'ALLAH'a şükür alnının akıyla yapıyor.Göklerin hakimi olmak THK da başlar.senin gibilerine ise ALLAH nefsinin hakimi etsin diyorum.THK hakkında fazla bilgi edinmek istersen THK' ya gel Faliyetleri gör yüz binlerce çocuk ve genç kardeşlerimize bedava kurslar düzenlediğini bunlara bedava yiyecek konaklama ve ulaşım sağladığını göreceksiniz.Sizin gibi düşünenler Ampülü patlak fenerlere TÜRKİYE ve almanyadaki Patronları zengin etmeye devam edin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 15 yıl önce
2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu doğrultusunda Türk Hava Kurumu tarafından toplanan bu yardımların ; a. % 50’si kendi il ve ilçenizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına verilerek, yoksul, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilere, Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığıyla dağıtılmaktadır. b. % 4’ ü Kızılay Derneğine, c. % 3’ü Türkiye Diyanet Vakfına, d. % 3’ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna verilmekte, e. % 40’ı ise Türk Hava Kurumuna kalmaktadır. Türk Hava Kurumu % 40 ı ile, (1) 1986 yılından bugüne kadar Orman yangınlarını söndürüyor, (2) Şubeleri vasıtasıyla ihtiyaç sahibi insanlara sosyal yardımda bulunuyor, (3) Türk Silahlı Kuvvetleri personeline paraşüt ve planör eğitimi veriyor, (4) Türk Hava Yollarına Pilot yetiştiriyor, (5) Gençlerimize havacılık kursları düzenliyor. Her yıl düzenlediği vekalet kurban kampanyalarında elde ettiği kurban etlerinden, onbinlerce ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla, gerekse İl Milli Eğitim Müdürlükleriniz vasıtasıyla son beş yıl içerisinde yaklaşık 390.670 kg kavurma et dağıtılmıştır. 2006 yılında ise 55.320 aileye,2007 yılında 65.268 kg., kavurma dağıtılmış , 2008 yılında ise 47.250 adet kavurma dağıtımına devam edilmektedir. Saygılarımla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nefs ~ 15 yıl önce
Sizin gibi azınlıklar böyle düşünüyor olabilir ancak THK sizin ismini verdiğiniz diğer kurumdan yolsuzluk konusunda en az 10 gömlek daha ileridedir. Ülke bu ikisindende ibaret değil. Ayrıca hayır için toplanan parayla planör kursu vermenin mantığı nedir açıklarmısınız. Memleket te planör ihtiyacımı var.Siz eğer THK dan nemalanıyorsanız ona bir şey diyemem yazınızda haklısınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacıva ~ 15 yıl önce
THK vermek istemeyenler meşhur "Keriz Feneri" derneğine bağışta bulunabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKI ~ 15 yıl önce
Bu yuzsuz kisiler, once topladiklarinin hesabini vermeliler. Turkiye de sektor bu kadar buydu. Bunlar kac tane pilot yetistirdi? Havaciliga ne katkilari var ki? utanmadan bi de cikip konusuyorlar. Sonra boyle sacmalik mi olur, benim kendi paramla aldigim kurbanimin derisini istedigime veremiyecegim? Allah rizasi icin kestigim kurbanin derisini, mesela cami yapimi icin bagislamak istersem bundan devlete ne? THK ye ne? para benim, kurban benim bagis benim, kime ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurban ~ 15 yıl önce
Thk planör kursu veriyormuş bilmem napıyormuş..muş muş muş ... Acaba kaç fakire yardım ediliyor ? Acaba bunun neresinde hayır işi? Kurban bir ibadettir. Kimsenin o ibadete ambargo koyma hakkı yoktur. Vermiyoruz..Gelsinler zorla alsınlar sıkıyorsa !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000