23 Nisan 2010, Cuma 08:27:05

"TAŞ ATMA, UÇAK UÇUR" DEVAM EDİYOR

Muş Emniyet Müdürlüğü ile Türk Hava Kurumu (THK) Muş Şubesi, risk altındaki çocuklara yönelik model uçak kursu açtı.

Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi atölyelerinde başlatılan 'Polisle El Ele Model Uçak Kursuna' 30 çocuk ve 10 polis katıldı. THK Kurumu Model Uçak Öğretmeni Ümit Duran nezaretinde gerçekleştirilen kursta hazırlanan model uçaklar, bugün uçurulacak. Kursla ilgili bilgi veren Model Uçak Öğretmeni Ümit Duran, polis ve çocuklar arasında güzel bir faaliyet düzenlendiğini söyleyerek, "Muş, Bitlis ve Bingöl bölgesinde havacılığı yaygınlaştırma projesi kapsamında çalışma yapıyoruz. Bu kapsamda 'Polisle El Ele Model Uçak Kursu' çalışması yapıyoruz. Polislerle ve çocuklar arasında sıcak bir çalışma olması amacıyla model uçak kursu açıldı. Yapımına devam ettiğimiz model uçaklar arasında 23 Nisan'da (bugün) yarışma yapılacak. Kendi aralarında güzel bir faaliyet yapacaklar" dedi.

THK Muş Şube Başkanı Ahmet Çelik ise, çocukların polislere taş atma görüntülerinden herkesin rahatsız olduğunu ve bu kapsamda Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa kurs açtıklarını belirtti. Hazırlanan model uçakların 23 Nisan etkinliklerinde uçurulacağını ifade eden Ahmet Çelik, "Televizyonlarda sık sık karşılaştığımız ve hepimizin rahatsız olduğu çocukların polislere taş atması görüntülerinin ardından Türk Hava Kurumu olarak polis teşkilatımızı ve çocukları bir araya getirmek için bu kursu açtık. Model uçak kurslarının ilki 8-10 Nisan tarihleri arasında Şanlıurfa'da gerçekleştirildi. İkincisi ise ilimizde gerçekleştiriliyor. THK Muş Şubesi olarak Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa model uçak kursu açtık. 30 çocuk ve 10 polis bu kursa katıldı. 10 grup halinde model uçaklarını yaptılar ve yarın ki törenlerde bu uçakları uçuracaklar" diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Sinan Dallı da, "Buradaki amacımız Türk Hava Kurumu yetkilileri ile birlikte risk altındaki çocuklarımızı bir etkinlik içerisine sokarak meşguliyetini başka yere çekme amacını taşıyoruz. Bunun sonucunda da 30 çocuğumuzu bu kursa getirdik. Bu çocuklar 10 polis ile birlikte model uçak yapıyorlar. Çocuklarımız bu projenin uygulanmasından gayet memnunlar. 2 gündür çalışıyoruz ve herhangi bir şikayette bulunmadılar" şeklinde konuştu.

"TAŞ ATMA, UÇAK UÇUR" DEVAM EDİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000