17 Mayıs 2010, Pazartesi 08:07:39

Taş atma, uçak uçur

Şırnak'ta, Türk Hava Kurumu (THK), Şırnak Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak ortak projesiyle model uçak yarışı yapıldı.

Her biri 5 öğrenci ve bir polis memurundan oluşan 11 takımın yarıştığı model uçak yarışları renkli ve heyecanlı geçti. Bu arada Cudi Dağı'nda devam eden operasyona mühimmat taşıyan helikopterler, yarışların yapıldığı kent üzerinden uçtu.

THK model uçak öğretmeleri, Tolga Karduman ve Aydın Aydeniz tarafından verilen 4 günlük kursun ardından, Şırnaklı 5 ööğrenci ile 1 polis memurundan oluşan 11 takım, dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. THK Basın Halkla İlişkiler Uzmanı ve Proje Koordinatörü İsmail çanak, bu proje ile gelecek zamanda şiddete meyilli çocukların topluma kazandırılmasını hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Şiddete meyil etmesi düşünülen yada bazı bölücü örgütler tarafından kandırılmaya çalışılan çocuklarımızın topluma kazandırılması, farklı bir uğraş kazandırılması ve yardımlaşmayı öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Burada polis arkadaşlarımızla birlikte çocuklarımızı bir kursa tabi tutuk. Şırnak'ta ilk defa çocuklarımız polislerle birlikte eğitime tabi tutuldu. Daha önce polisle karşı karşıya getirilmek istenen çocuklarımız polis ağabeyleri ile birlikte kurslarını yan yana gördü. Birlikte çalıştılar, yardımlaştılar ve şu anda yarışıyorlar. üzerimizden de helikopterler uçuyor ama tabi ki bu helikopterler ülkemizin bekası için. çocuklarımız helikopterler geçince alkışlıyorlar. Biraz operasyon gölgesinde oldu gibi ama çocuklarımız memnun. çocuklarımızın gözünde ufacık bir tebessüm oluşturabildiysek ne mutlu bize. İnşallah bu projelerimiz ilerleyen zamanlarda çoğalarak devam eder. Şırnak'ta ilk defa böyle bir etkinlik oldu. çocuklarımız ilk defa bir model uçak gördüler ve uçurma fırsatı yakaladılar. Başarılı olan öğrencilerimizi Ankara'da Türk Kuşu Genel Müdürlüğü'nde ağırlayacağız."

Şırnak Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Yürenç ise, model uçak yarışmasını düzenleyen THK yetkililerine teşekkür etti. Model uçak yarışmasında birinciliği Şırnak Emniyet Müdürlüğü Bilgisayar kursu öğrencileri Dilek Ağacı'nın takımı kazanırken 2'nciliği İstiklal İlköğretim Okulu öğrencileri, 3'üncülüğü de Tümgeneral Ömer Keçecigil İlköğretim Okulu öğrencileri kazandı.

Taş atma, uçak uçur

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000