15 Şubat 2011, Salı 10:10:30

SUSKUNLUĞUNU AIRPORTHABER İÇİN BOZDU

THK’daki yolsuzluk iddiaları ile ilgili AirportHaber'e konuşan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, iddiaları yalanladı. Yıldırım, yolsuzlukla suçlanan Necdet Şendil'in ise istifa ettiğini ancak kabul etmediğini kaydetti.
  • Necdet Şendil dürüst bir adam . Bilmeden konuşanlar neye dayanarak bunları söylüyor hala anlamış değilim . İstifanın yolsuzlukla alakası yok ama siz neyeinanmak isterseniz ona inanın
  • O işler öyle kolay değil uyumlu çalışmaya başarı dileyenlere bir çif lafım var nerede uyum niye istifa etti düz pilot oldu genel müdür olan insan düz pilot olurmu bu nasıl anlayış bu nasıl onurdur.kendisi e general albaylık yaparmı kendisinden beklenen istifadır.THK tarihine böyle kötü bir şekilde anılmak onur kırıcıdır.thk yı bu duruma düşürdüğü için genel başkanım ağırlığını koyup gerekli işlemi yapmalıdır.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • süper bir kurum bu thk...hv kk nın arka bahçesi gibi...emekli yuvası :))
  • THK tarihinde bu güne kadar böyle bir Genel Müdürün geldiği hatırlanmamaktadır. Göreve geldiği günden kısa bir süre içerisinde, tüm faaliyet alanlarına vakıf olan ve hareketlilik getirmesinin yanısıra, gece/gündüz demeden çalışan bu Necdet ŞENDİL'i tüm yüreğimizle taktir ediyoruz. Kendisini, Genel Başkan Osman YILDIRIM ile beraber, birçok başarılı projelere imza atabileceklerine ve THK'nu eski seviyesine getireceklerine inanmaktayız. Başarılar....
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Sevgili kardeşim, elinde resim ve belge olduğunu söylüyorsun. Demekki iyi bir casusluk çalışması yapmışsın. Bu çalışmalarını neden herkesle paylaşmayıp sadece dedikodu yapıyorsun? Şerefli bir insana elindeki bilgileri gizlemek yakışır mı? Biz de öğrenelim sayende
  • Gönderin elinizde ne varsa biz değerlendirelim Airporthaber olarak. [email protected]'a gönderebilirsiniz
  • beyler bilmedikleriniz var. Necdet olayı tıraş.Ondan daha büyük pis kokular var.Merak eden olursa bilgileri ve resimleri aktarmaktan hiç çekinmem.
  • özelleştir kardesım bu ne oldugu belirsiz kurumu...

Türk Hava Kurumu Merkez Yönetim Kurulu’na gönderilen imzasız bir mektupta öne sürülen yolsuzluk iddiaları ile ilgili THK Genel Başkanı Osman Yıldırım suskunluğunu AirportHaber’e bozdu.

İmzasız mektubun kamuoyuna yansımadan önce kendisine ulaştığını kaydeden Yıldırım, “Mektup imzasız olmasına rağmen ben arkadaşıma güveniyordum. Doğru ve güzel işyer yaptığını biliyordum. Konuyu Teftiş Kurulu Başkanlığı’na araştırttım. Gerçekten mektupta yazılanlar büyük oranda dedikodudan ibaret. Yalnız balon konusundaki iddiaları ve usulsüzlükleri zaten biz tespit etmiştik. Bu usulsüzlükleri tespit ettikten sonra bir arkadaşımızın işine son verdik. Adli makamlara suç duyurusunda bulunduk. Şu anda mahkemeye intikal etmiş durumda” dedi.

“ŞENDİL İSTİFASINI VERDİ”

Gökçen Havacılık Genel Müdürü Necdet Şendil ile ilgili iddiaları kesin bir dille reddeden Osman Yıldırım, şöyle konuştu:” O konudaki spekülyasyonların hiçbirisi gerçeği yansıtmıyor. Arkadaşımız(Necdet Şendil)gerçekten bu ülkeye güzel hizmetler sunan çalışmalar yapan çok değerli, çok iyi biri. Biz onunla şu anda çalışmaya devam ediyoruz. Hatta kendisi istifasını verdi, ‘Kurumumuzun selametini gözeterek istifamı veriyorum” dedi. Ancak ben istifasını kabul etmedim. Çünkü ben onun doğru dürüst, adam gibi adam olduğunu biliyorum. Ve onun için de o, “Tekrar düşüneyim” dedi. İstifasını kabul etmedik. Önemli projelerimiz var. Bu projelerde onun çok büyük katkısı var. Ona ihtiyacımız var. Onunla beraber bu işi götürüyoruz. Ancak istifaya saygı duymak lazım. Ama bu şöyle demek değildir,  ‘Necdet bey istifa etti diye onun yanlış yaptığı haksız iş yaptığı anlamına gelmez” Çünkü Necdet bey gerçekten onurlu, gururlu insan. Çok emek veriyor, çok çalışoyor. Gecesi gündüzü belirsiz. Öyle çalışan bir insanı da bu çalışmalarından dolayı kutlamak gerekir. Birilerinin menfaatine dokunuyor. Onlar da karalama kampanyası başlatıyor. Bu ülkede iyi işler yapıldığı zaman birileri, paçasından tutunarak asılmaya çalışır. Ama öyle bir şeyi arkadaşımızın yapma ihtimali çok zayıf. THK’da çok etkin kontrol mekanizmaları var. Kimse yapamaz. Ben de zaten yaptırmam.”

BASIN TOPLANTISI YAPACAK

THK’nın amatör ve profesyonel havacılığa büyük hizmetler verdiğini ve kimsenin bu hizmetlerden nemalanmasının mümkün olmayacağını kaydeden Yıldırım şöyle devam etti: “ THK ne kazanırsa kazansın, ne iş yaparsa yapsın, hiç kimsenin cebine beş kuruş para girmez. Ne kar payı dağıtır, ne başka birşey verir. Bu kazançlar tekrar Türk gençliğine malzeme,  hizmet, uçak, paraşüt olarak döner. Onun için bizim alnımız açık. Her zaman her makama her türlü bilgiyi veririz biz. Yanlış yapmadığımızı biliyoruz. Zaten yapmayız. Nneden yapalım? Biz THK’ya gönül vermişiz. 24 saatin bize yetmediği günler oluyor. Bu şekilde çalışıyoruz. Bu da bir havacılık sevdasıdır.”

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, sözkonusu iddialarla ilgili Teftiş Kurulu’nun araştırmasının tamamlandığını yakın süreçte konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyeceğini kaydetti. 

İMZASIZ MEKTUPTAKİ İDDİALAR

THK’da yolsuzluk yapıldığı öne sürülen mektupta, bazı yöneticilerin özel harcamalarını kurum gideri olarak gösterdiği, kuruma alınan bilgisayarların kişisel ihtiyaçlar için kullanıldığı ve ihalelerde usulsüzlük yapıldığı ileri sürülmüştü.

THK'nın Ürgüp'te hava turizmi için kullanılan balonların ihalesinde de yolsuzluk yapıldığı, Gökçen Havacılık'tan ihale işlerini yapan 3 veya 4 personelin suçlu bulunduğu ve işten atıldığı, bunların işten atılma yazılarının Genel Başkan tarafından imzalandığı, kurum içinde dağıtıldığı, dağıtıldıktan sonra Gökçen Havacılık'tan birilerinin devreye girmesi sonucu işten atılma yazılarının tekrar toplatıldığı iddia edilmişti.

SUSKUNLUĞUNU AIRPORTHABER İÇİN BOZDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
Necdet Şendil dürüst bir adam . Bilmeden konuşanlar neye dayanarak bunları söylüyor hala anlamış değilim . İstifanın yolsuzlukla alakası yok ama siz neyeinanmak isterseniz ona inanın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O işler öyle kolay değil uyumlu çalışmaya başarı dileyenlere bir çif lafım var nerede uyum niye istifa etti düz pilot oldu genel müdür olan insan düz pilot olurmu bu nasıl anlayış bu nasıl onurdur.kendisi e general albaylık yaparmı kendisinden beklenen istifadır.THK tarihine böyle kötü bir şekilde anılmak onur kırıcıdır.thk yı bu duruma düşürdüğü için genel başkanım ağırlığını koyup gerekli işlemi yapmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
süper bir kurum bu thk...hv kk nın arka bahçesi gibi...emekli yuvası :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THK tarihinde bu güne kadar böyle bir Genel Müdürün geldiği hatırlanmamaktadır. Göreve geldiği günden kısa bir süre içerisinde, tüm faaliyet alanlarına vakıf olan ve hareketlilik getirmesinin yanısıra, gece/gündüz demeden çalışan bu Necdet ŞENDİL'i tüm yüreğimizle taktir ediyoruz. Kendisini, Genel Başkan Osman YILDIRIM ile beraber, birçok başarılı projelere imza atabileceklerine ve THK'nu eski seviyesine getireceklerine inanmaktayız. Başarılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sevgili kardeşim, elinde resim ve belge olduğunu söylüyorsun. Demekki iyi bir casusluk çalışması yapmışsın. Bu çalışmalarını neden herkesle paylaşmayıp sadece dedikodu yapıyorsun? Şerefli bir insana elindeki bilgileri gizlemek yakışır mı? Biz de öğrenelim sayende

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gönderin elinizde ne varsa biz değerlendirelim Airporthaber olarak. [email protected]'a gönderebilirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
beyler bilmedikleriniz var. Necdet olayı tıraş.Ondan daha büyük pis kokular var.Merak eden olursa bilgileri ve resimleri aktarmaktan hiç çekinmem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
özelleştir kardesım bu ne oldugu belirsiz kurumu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000