09 Nisan 2009, Perşembe 17:40:52

Sivil Havacılık'ta Samsun zamanı...

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, sivil havacılıkta Samsun'u güzel günlerin beklediğini söyledi.
  • Samsun'da zamaninda cok kiymetli bir abimiz vardi. Kendi imkanlari ile havacilik sirketi Samair 'i kurmustu. Hem havaciliga gonul vermis, hem de kendi cebinden servet yatirmisti. Sen Sam Air'i batir, onune olduk olmadik burokratik engel koy, sonra da Samsun gelisecek de..

Türk Hava Kurumu (THK) Samsun Şube Başkanı Abdülkerim Samangül'ü kabülünde konuşan Vali Güzeloğlu, 19 Mayıs ilçesinde bulunan ve atıl vaziyette duran eski havaalanı ve çevresini havacılık eğitimi için tahsis ettiklerini belirterek, "Sivil havacılık eğitiminde Samsun'u Türkiye'de Ankara ve Eskişehir'den sonra üçüncü bir merkez yapma iddiasını taşıyoruz." dedi. 

Türk Hava Kurumu (THK) Samsun Şube Başkanı Abdülkerim Samangül, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Samangül ziyarette, 2007 yılı kurban derisi gelirinden Sosyal Yardımlaşma Vakfı (SYDV)'na düşen payın çekini Vali Güzeloğlu'na teslim etti. 19 bin 991 TL'lik çeki alan Güzeloğlu, sivil havacılıkta Samsun'u güzel günlerin beklediğini söyledi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Havacılığın gelişmesine, yerleşmesine, havacılık sevgisinin genç kuşaklara aşılanmasına katkıları bulunan sivil havacılıkta önemli hizmetleri bulunan Türk Hava Kurumumuz, sosyal çalışmalarda kurban derisi toplama sürecinde topladığı kaynakların bir kısmını soysal kurumlara, Çocuk Esirgeme Kurumu'na, Kızılay'a, Diyanet Vakfı'na, SYDV'a veriyor. SYDV'de fakir, muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor." dedi.

Valiliğin THK ile işbirliği içerisinde olduğunu dile getiren Vali Güzeloğlu, 19 Mayıs ilçesinde bulunan ve atıl vaziyette duran eski havaalanı ve çevresini havacılık eğitimi için tahsis ettiklerini açıkladı. Güzeloğlu, "Sivil havacılık eğitiminde Samsun'u Türkiye'de Ankara ve Eskişehir'den sonra üçüncü bir merkez yapma iddiasını taşıyoruz. Valiliğimizin öncülüğünde ve denetiminde bir arsa tahsisi Özelleştirme İdaresi'nden yapılarak sivil havacılık alanında eğitim yapacak meslek yüksek okuluna dönük bir süreç başlatıldı. Bununla yüksek okul eğitimi veren bir yerleşke içinde havacılığın teorik bilgileri verilirken, Türkiye'de önemli bir eksiklik olan bu alanda yetişmiş insan gücü açığını böylelikle kapatırken bir yandan da havaalanı ve çevresini planör kursundan, paraşüt eğitimine, model uçaktan havacılık sevgisini aşılayan ve pervaneli uçaklardan sivil uçuş eğitimi veren bir merkez konumuna taşımayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

Sivil Havacılık'ta Samsun zamanı...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Samsun'da zamaninda cok kiymetli bir abimiz vardi. Kendi imkanlari ile havacilik sirketi Samair 'i kurmustu. Hem havaciliga gonul vermis, hem de kendi cebinden servet yatirmisti. Sen Sam Air'i batir, onune olduk olmadik burokratik engel koy, sonra da Samsun gelisecek de..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000