14 Haziran 2012, Perşembe 08:30:56

ŞİMDİDEN 4 UÇAK SATILDI

Türk Hava Kurumu’nun (THK) yerli uçak çalışmaları yoğun bir şekilde sürerken, THK Başkanı Osman Yıldırım, daha şimdiden dört uçağın satıldığını açıkladı.
  • anadolu da bir söz vardır. DERLERKİ, ASLI YOK YAYLASINDA 500 KOYUN'UN VAR BENİM, sanıyorum osman yıldırım halkı bu kadar saf zannediyor. alacaksın yabancı ülkelerden TECKNAM UÇAKLARINI, SONRA DA YERLİ UÇAK DİYE YUBE BAŞKANLARINI KANDIRACAKSIN. OSMAN YILDIRIM ÖNCELİKLE TÜRK HAVA KURUMU'NU AİLE ÇİFTLİĞİ HALİNE NASIL GETİRMİŞ ONU BİR ANLATSIN. AYRICA DÖRT ADET UÇAK SATILDIĞINI SÖYLÜYOR. DAHA ORTADA OLMAYAN UÇAKLARI ALAN HER KİMSE ONLARIN İSMİNİ DE AÇIKLASIN DA GÖRELİM.
  • Günün fıkrasını okudunuz. Osman Bey Zadeyi takip etmeye devam edin :)
  • Bunu duyan Boeing ağlar Airbus ağlar. Yılların firmasıyız biz bile bu kadar çabuk uçak satamıyoruz diye :D
  • Bu adam gerçekten 40 yıl uçmuş mu? Söylediklerinden dolayı ben pilot bile olmadığını zannediyordum. 40 yıl abartı bir rakkam gibi gözüktü bana, PPL alıp da masa başında mı oturmuş, hangi uçaklarda ne kadar uçuş saati var bu adamın? Her söylediğine havacılık camiası bi tarafıyla gülüyor.
  • biri şu adamı durdursun yarında uzaya çıkacak....
  • iclerinden biri olarak size ne desem bilemem ama bence yakışmıyor daha cok seyler var.gelecek secimde osman paşayı şutlarsak anlatıcaz.tek tek secim kaybedince oldu bitti yedik geçti olmucak buna inanın.Allah kurumumuzun yar ve yardımcısı olsun... kurum Allah'a emanet artık. THK Kamyon Pilot.
  • yine güldürdün bizi çok sağol...aynı k.sunal filmi gibi :)) :)) :)) :))
  • biz zamanında bu treni kaçırdık teknolojiyi ve gelişmeyi biz yaratamadık . başkan derki tecnam ' a benzeyecek bu ne demek yani üst sınıf ultralight olacak bunu yapmak ve üretmek sadece para ister başka bir şeye gerek yok birde paket programlar sayesinde dizayn edilir. çok zor değil ben dahil olmak üzere bu işi kendi zevki için yapan en zan 20 kişi var bu ülkede (ultralight ,microlight,gyro gibi ) lisansız ve tescilsiz en az 2000 saat uçtu bile bu aletler . yanlış anlaşılmasın yermiyorum ama geç kaldık bu , iş o kadar abartılacak bir şey değil.
  • Aslinda baktigimizda son zamanlardaki en yere basan aciklamasi. Tek istegimiz artik reklam degil is yapsinlar . Hergun reklam reklam aciklama vs. Ne ara is yapiyorlar ? Ucak fabrikasi diye tabela astilar ama ucak fabrikasi yok. Bos hangara yazmakla olmuyor ki bu is bir an once reklam yapip vakit kaybetmeyi birakip uretime gecilmeli Ama ote yandan inaniyorumki bir ucak cikicak gokyuzune bunu basaricaklar. Ama 2014 yakin bir tarih zor yetisir gibime geliyor.
  • Neden hep olumsuz bakıyorsunuz... Atatürk'ün kurduğu bir kurum olan THK 87 yıldı ne yapmıştı ona bakın birde son 5 yılda neler yaptılar? En azından bir Üniversite açtılar ve Uçak tasarımı yapmışlar... Hükümette arkalarında... Bence başarırlar... Zaten biz Türkler ne zaman yeni bir işe kalkanı desteklemişizdir ki? artık bu huyumuzdan vezgeçmemiz lazım...

Yıldırım, 2014’te gökyüzünde görmeyi hedefledikleri ilk yerli uçakla ilgili son gelinen noktayı değerlendirdi. İlk yerli uçak hedefini dillendirdikleri andan itibaren pek çok kişinin şaşırarak “Türkiye’de uçak

yapılabilir mi?” sorusunu yönelttiğini anlatan Yıldırım, “Bu soruyu yöneltmeden önce, Türkiye’nin ve Türk Hava Kurumu’nun imkan ve kabiliyetlerini çok iyi bilmek lazım” diyor.

“Ben bu kabiliyetleri çok iyi biliyorum” diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Ben 40 yıl uçmuş bir adamım. Ben havacılığı biliyorum, dünyada bu işin nasıl yapıldığını biliyorum. Tasarım yaparsın ya da, dünyada her yerde firmalardan şirketlerden uçak tasarımıalırsın. Tasarımlanmış uçağın üzerine konabilecek parçaları tespit edersin. Tespit ettiğin parçaları temin etmeye başlarsın, ondan sonra sistem entegrasyon laboratuvarı kurarsın. Bu laboratuvarda bu temin ettiğiniz parçaların hepsini uçağın üzerine koyarsınız, testleri yaparsınız. Bu testler sonrasında da düzeltici tedbirlerle uçağı yaparsınız. Uçağımızın tasarım işlemleri büyük oranda tamamlandı. Uçağın tasarlandıktan sonra uçabilirliğinin de test edilmesi gerekiyor. Eskiden rüzgar tünelinde yaptığınız işlemleri bugün bilgisayar üzerinde rahatlıkla yapabiliyorsunuz.” Bu arada Türk Hava Kurumu’nun beş yılda 100 uçağa ihtiyacı olduğunu belirten ve kendi ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini kaydeden Yıldırım, diğer yandan da 4 tane uçağı daha üretmeden 250 model Mercedes fiyatının biraz altına anlaşarak sattıklarını söyledi.

İsmini siz koyun

Türk Hava Kurumu, ilk yerli uçağın ismini de halkın koymasını istiyor. Kurumun internet sitesinden isim önerilerini aldıklarını belirten Osman Yıldırım, Ankaralıları da bu isim belirleme sürecine davet ediyor. Anketin sonuçlanmasına yaklaşık üç ay varken, Göktürk, İnci ve Hezarfen isimleri şimdilik ilk üç sırada yer alıyor.

Tecnam’a benzeyecek

Türk Hava Kurumu’nun 2014’te uçuracağı ilk yerli uçağın tasarımı tam olarak bitmediğinden henüz tam olarak nasıl bir görüntüsü olacağı bilinmiyor. Ancak, THK Başkanı Osman Yıldırım, uçağın görüntüsünün büyük oranda Tecnam modeline benzeyececeğini söyledi.

Plansız Ankara

Ankara, bugüne kadar plansızca yapılan işlerden çok çekti. Bu plansızlığa bitirilemeyenlerden, bitirilip de atıl kalan projelere kadar birçok örnek gösterilebilir. Bunların hepsini kamuoyu çokça tartıştı, biz de sayfalarımızda yer verdik. Ancak, geçen hafta yaşadığımız bir olay bu plansızlığın boyutlarını gözler önüne serdi.

Eray Görgülü / Hürriyet

ŞİMDİDEN 4 UÇAK SATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

hüseyin ~ 12 yıl önce
anadolu da bir söz vardır. DERLERKİ, ASLI YOK YAYLASINDA 500 KOYUN'UN VAR BENİM, sanıyorum osman yıldırım halkı bu kadar saf zannediyor. alacaksın yabancı ülkelerden TECKNAM UÇAKLARINI, SONRA DA YERLİ UÇAK DİYE YUBE BAŞKANLARINI KANDIRACAKSIN. OSMAN YILDIRIM ÖNCELİKLE TÜRK HAVA KURUMU'NU AİLE ÇİFTLİĞİ HALİNE NASIL GETİRMİŞ ONU BİR ANLATSIN. AYRICA DÖRT ADET UÇAK SATILDIĞINI SÖYLÜYOR. DAHA ORTADA OLMAYAN UÇAKLARI ALAN HER KİMSE ONLARIN İSMİNİ DE AÇIKLASIN DA GÖRELİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Günün Fıkrası ~ 12 yıl önce
Günün fıkrasını okudunuz. Osman Bey Zadeyi takip etmeye devam edin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bunu duyan Boeing ağlar Airbus ağlar. Yılların firmasıyız biz bile bu kadar çabuk uçak satamıyoruz diye :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim bu adam yahu? ~ 12 yıl önce
Bu adam gerçekten 40 yıl uçmuş mu? Söylediklerinden dolayı ben pilot bile olmadığını zannediyordum. 40 yıl abartı bir rakkam gibi gözüktü bana, PPL alıp da masa başında mı oturmuş, hangi uçaklarda ne kadar uçuş saati var bu adamın? Her söylediğine havacılık camiası bi tarafıyla gülüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapma ya ~ 12 yıl önce
biri şu adamı durdursun yarında uzaya çıkacak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
iclerinden biri olarak size ne desem bilemem ama bence yakışmıyor daha cok seyler var.gelecek secimde osman paşayı şutlarsak anlatıcaz.tek tek secim kaybedince oldu bitti yedik geçti olmucak buna inanın.Allah kurumumuzun yar ve yardımcısı olsun... kurum Allah'a emanet artık. THK Kamyon Pilot.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzaylı uzmanout ~ 12 yıl önce
yine güldürdün bizi çok sağol...aynı k.sunal filmi gibi :)) :)) :)) :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vecihi .. ~ 12 yıl önce
biz zamanında bu treni kaçırdık teknolojiyi ve gelişmeyi biz yaratamadık . başkan derki tecnam ' a benzeyecek bu ne demek yani üst sınıf ultralight olacak bunu yapmak ve üretmek sadece para ister başka bir şeye gerek yok birde paket programlar sayesinde dizayn edilir. çok zor değil ben dahil olmak üzere bu işi kendi zevki için yapan en zan 20 kişi var bu ülkede (ultralight ,microlight,gyro gibi ) lisansız ve tescilsiz en az 2000 saat uçtu bile bu aletler . yanlış anlaşılmasın yermiyorum ama geç kaldık bu , iş o kadar abartılacak bir şey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adayadayi ~ 12 yıl önce
Aslinda baktigimizda son zamanlardaki en yere basan aciklamasi. Tek istegimiz artik reklam degil is yapsinlar . Hergun reklam reklam aciklama vs. Ne ara is yapiyorlar ? Ucak fabrikasi diye tabela astilar ama ucak fabrikasi yok. Bos hangara yazmakla olmuyor ki bu is bir an once reklam yapip vakit kaybetmeyi birakip uretime gecilmeli Ama ote yandan inaniyorumki bir ucak cikicak gokyuzune bunu basaricaklar. Ama 2014 yakin bir tarih zor yetisir gibime geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harput ~ 12 yıl önce
Neden hep olumsuz bakıyorsunuz... Atatürk'ün kurduğu bir kurum olan THK 87 yıldı ne yapmıştı ona bakın birde son 5 yılda neler yaptılar? En azından bir Üniversite açtılar ve Uçak tasarımı yapmışlar... Hükümette arkalarında... Bence başarırlar... Zaten biz Türkler ne zaman yeni bir işe kalkanı desteklemişizdir ki? artık bu huyumuzdan vezgeçmemiz lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000