19 Şubat 2013, Salı 20:13:19

SHGM'DEN THK'YA ANİ DENETİM

Mersin'in Tarsuz ilçesinde eğitim uçuşu sırasında düşen ve uçağın öğretmen pilotu Murat Can'ın hayatını kaybetmesi ve öğrenci pilotun yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Türk Hava Kurumu'nu denetledi.
  • THK. nun hazır olan jar145 bakım yetkısı iptal edildi uçuşlar pilot eğitim uçusları iptal edildi sprtif havacılık iptal edildi. Bu millete yazık günah değilmi zamanında size bağis yapılan yerlerın fitre ZEKAT KURBAN derileri niçin size veriliyordu. türk gençliğine havacılığı sevdirmek için veriliyordu. Kanada dan eski uçakları alıp orman bakanlığına ihalede özel sektörün karşısına çıkıp hurda uçaklarla KAÇ MİLYON $ a aldığınız. Bu hurda uçaklarla yangın söndurme işine giriyorsunuz. SAĞLIK bakanlığının ihalesine elinizde helikopter olmadan ve helikopter işletme ruhsatınız olmadan, Bu MİLLETE YAZIKTIR GÜNAHTIR. taşın altında eliniz olmadığı için kurum THK ve yan Kuruluşunuz GÖKÇEN havacılık zarar edecek ve ortaklarınız sırtınızdan kar edecektir. maliyet hesabı yapmayan bir THK halktan almış olduğu yardımları bu şekilde kullanamaz SN BAŞBAKANA SN ÇUMHURBAŞKANINA ve dahada ileri giderek halka şikayet ediyorum. THK nun tüm faliyetlerını ve harcamalarının gözden geçirilmesi gerekiyor
  • Bunca İnsan İstifa ediyor. Genel Müdür yardımcısı istifa etmişti neden ? Elif Hanım'da istifa etti esasında bugün. Peki Bu sürec Şu anki genel müdürün Döneminde başlamıştır. O zamanlar Uçucu olmayan Genel müdür burayı bozar demişlerdi. O sıralarda günde 100 saatlere varan uçuşlar oldu. Sonra 'bakın arkadaşlar benden önceki genel müdür 50 saat uçuş yapıyordu ben pilot degilim ama başarılıyım' diyordu. Şimdi soruyoruz o dönemde bir kaza oldu, şu anda ise 6 kaza oldu. Soruşturmanın kalitesi için, kurum aklanana kadar Üst yöntim istifa etmeli. Kutluyorum Elif Hanımı, kaprislidir ama gerekenide yapar, ve yaptı.
  • Evet öğrenciler ne olucak çocukluk hallerimiz ? İş maddi zarar ile bitmiyor çevrem ailem arkadaşlarım ve hayallerim ne olacak ???
  • Kurumu ele geçirme şüphesinde olan arkadaş ...Kurum zaten uzun süredir ...Ayrıcalıklı Paşalar, Devreler, Silahlı kuvvetlerde pilot olamamış yeteneksiz ve uçmaktan korkan öğretmenler, bilgisiz ve beceriksiz astsubay eskisi teknisyenler, hakkında yolsuzluk dosyaları bulunan eğitim müdürleri tarafından ele geçirilmiş durumda...
  • Etme bulma dünyası öğrenciyken çok Ahımızı aldınız . ne yalanlarla bizden 45000 euro aldınız sonrada bize yapmadıgınızı bırakmadınız. mezun olur olmaz işiniz hazır yalanlarımı desem neler neler ......bırakmak istedik paranızı vermeyiz dediniz ...eee devran dönüyooo ....Bu daha başlangıç.. THK ya değilde ordaki öğrenci kardeşlerime üzüldüm zaten THK yüzünden sıkıntıdalardı insan gibi davranış görmediler şimdide ne olacagı belirsiz.. hadi hayırlısı
  • GÜNAYDIN SHGM. BUNCA CANIN YANMASINDA EN AZ THK KADAR SENİNDE PAYIN VAR.
  • Bir devlet kurumunun diğer bir devlet kurumunu denetlemesi ve sonucunda ceza vermesi?? Ulkede arada bir gelişme gormek çok sevindirici.
  • Bu güzide kurum nasıl bu hale geldi? Neden araştırılmıyor? Bu kurumu bu hale getirenler kendilerini biliyordur da , biz neden bilmiyoruz? Kimsenin babasının malı değil THK. Bu milletin tüm fertlerinin hakkı var. Biri çıksın bir açıklama yapsın artık ,88 yıllık bir geçmişi olan ve büyük hizmetlere imza atmış bir kurum nasıl oluyorda yirmi küsür yıllık tecrübeli çalışanları istifa ediyor yada istifa etmeye zorlanıyor uçakları düşüyor, pilotları şehit oluyor, yetkileri alınıyor. Neler oluyor THK da? Bilmek istiyoruz.
  • çok motorda yer derslerini 1 günde veriyorlar hadi uçun diyorlardı iyi bir ceza oldu...
  • THK ve Türkkuşunda daha önce de büyük soruşturmalar oldu, daha önce de SHGM tarafından bakım ve uçuş yetkileri askıya alındı. Bir kaç yıl içinde her şey eski hamam eski tas.

Türk Hava Kurumu'na (THK) ait Cessna 172 tipi eğitim uçağının Mersin'de düşmesi sonrası Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) harekete geçti.

Bugün Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden 16 denetmen, Türk Hava Kurumu'na gelerek incelemelerde bulundu.

Yapılan denetimlerde bazı konularda eksiklikler bulunduğu saptandı. 

Mersin'de meydana gelen kazanın ardından gerçekleşen bu denetimlerin yarın da devam edeceği ifade ediliyor.

 ©AirportHaber ÖZEL 

SHGM'DEN THK'YA ANİ DENETİM