16 Eylül 2013, Pazartesi 08:56:13

SELÇUK-EFES HAVAALANI İÇİN İZİN ÇIKTI

Selçuk-Efes Havalanı’na ikinci bir pisti ile çelik konstrüksiyonlardan hangar ve depo yapılması için Ağustos ayında başlatılan çalışmalar tepkilere neden oldu.
  • Tarihmi??? efes antik tiyatrosu ve cevresinin senin tarihinle ne ilgisi var sevgili Turk pilotu
  • thk nin selcuk havaalani yaz aylarinda cikan yangilarda bir numarali us gibi bisey denize yakin olmasi cl215 lerin cok buyuk avantaj ama dromerler icin piste ilave taksi yolu olmamasi sikinti.... ayrica thk nin artik guzide bi universitesi var ve oranin tek pist olmasi verilecek egitimlerde emergenycler icin risktir pistin dolu olmasi ihtimaline karsin ve bunun yanisira efes kusadasi bolgesindeki tatil yogunluklariyla eklenen hava sporlari yogunlugunuda atacaktir.
  • Yangınla mücadelenin elbette önemi ve zaman hassasiyeti tartışılmaz. Ancak inşallah denetim sıkı tutulur ve araç başka amaçlara dönüşmez. Tarihimize ve doğamıza sahip çıkmamız gerekiyor...
  • Efes Havaalanında yapılan çalışmalar tamamen dolgu toprak çalışması ile yapılıyor. İleride istendiğinde toprak tekrar kaldırılarak eski haline getirile bilir. Efes havaalanı yangın söndürme için kritik öneme sahip. Bu haliyle taksi yolu olmadığı için inen yangın söndürme uçakları pist sonunda diğer uçakların inmesini bekliyorlar. Yangında 1 dakikanın bile önemli olduğu düşünülürse en az 8-10 dakikalık bir kayıp ne kadar önemli olduğunu siz takdir edin.

İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurul, inşaatların Efes Antik Kenti birinci derece arkeolojik SİT alanı içinde kaldığını belirterek, konunun görüşülüp karara bağlanıncaya kadar hiçbir fiziki müdahalede bulunulmaması uyarısı yapıp, çalışmaları 22 Ağustos’ta durdurdu. Kurul, ayrıca sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını istedi. Bunun üzerine Efes Havaalanı’nı işleten Türk Hava Kurumu (THK) Selçuk Havacılık Eğitim Merkezi Başkanlığı bir gün sonra Genelkurmay Başkanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan aldığı ve yapılan çalışmaların “Ülke Hava Savunması/Güvenliği” kapsamında olduğu yazıyla tekrar Kurul’a başvurdu. Yazıyı değerlendiren kurul 10 Eylül’de Doç. Dr. K. Mert Çubukçu başkanlığında toplandı. Kurul bir önceki kararla durdurulan apron, yol ve tel çit çalışmalarının ilgili müzesi ve kazı başkanlığı denetiminde tamamlanabileceğine karar verdi.

Kurul’un kararında ayrıca, daha önceki kararında kaldırılmasına karar verilen uçak bakım çadırı, depolar, bakım personeli için yer ve çalışma odalarının geçici olarak kullanılabileceğini de belirtildi.

Toplantıya katılan Aydın Müze Müdürü Cengiz Topal’ın ise 1. derece SİT alanındaki bu çalışmaların Efes Antik Kenti’ne zarar verebileceğine dikkat çekip, karşı oy kullandığı ve izne itiraz ettiği öğrenildi. (Hürriyet)

SELÇUK-EFES HAVAALANI İÇİN İZİN ÇIKTI

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Tarihmi??? efes antik tiyatrosu ve cevresinin senin tarihinle ne ilgisi var sevgili Turk pilotu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
takipci ~ 11 yıl önce
thk nin selcuk havaalani yaz aylarinda cikan yangilarda bir numarali us gibi bisey denize yakin olmasi cl215 lerin cok buyuk avantaj ama dromerler icin piste ilave taksi yolu olmamasi sikinti.... ayrica thk nin artik guzide bi universitesi var ve oranin tek pist olmasi verilecek egitimlerde emergenycler icin risktir pistin dolu olmasi ihtimaline karsin ve bunun yanisira efes kusadasi bolgesindeki tatil yogunluklariyla eklenen hava sporlari yogunlugunuda atacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk pilotu ~ 11 yıl önce
Yangınla mücadelenin elbette önemi ve zaman hassasiyeti tartışılmaz. Ancak inşallah denetim sıkı tutulur ve araç başka amaçlara dönüşmez. Tarihimize ve doğamıza sahip çıkmamız gerekiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M-18 pilotu ~ 11 yıl önce
Efes Havaalanında yapılan çalışmalar tamamen dolgu toprak çalışması ile yapılıyor. İleride istendiğinde toprak tekrar kaldırılarak eski haline getirile bilir. Efes havaalanı yangın söndürme için kritik öneme sahip. Bu haliyle taksi yolu olmadığı için inen yangın söndürme uçakları pist sonunda diğer uçakların inmesini bekliyorlar. Yangında 1 dakikanın bile önemli olduğu düşünülürse en az 8-10 dakikalık bir kayıp ne kadar önemli olduğunu siz takdir edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000