05 Ocak 2010, Salı 08:35:12

Samsun SHYO kuruluyor

Samsun'da atıl durumda olan eski Engiz Sivil Havaalanı'nda Türk Hava Kurumu (THK) öncülüğünde 300 dönüm arazi üzerinde 19 Mayıs Karadeniz Havacılık Eğitim Merkezi kurulması için ön çalışma başlatıldı.
  • Samsun, zaten yıllardır amatör uçuşların merkezi gibidir. Sadece ve hep "Doğu-Güneydoğu kalkındırılsın, gerisi ne olursa olsun" mantığından vazgeçilmelidir. Çok yakışır Samsun'una. Tüm gönülverenleri ve ilgilileri kutluyorum. Saygılarımla,
  • ÜLKEMİZDE MAALESEF HERŞEYİN ENFLASYONU MEVCUT .BUKADAR SHYO MEZUNU NEREDE İŞ BULACAK YAZIK GÜNAH BU GENÇLERİN ZAMANLARI ÇALINIYOR SADECE SAMSUNDAKİ ESNAFIN VE EV SAHİPLERİNİN İŞİNE YARAR
  • Samsun kenti her türlü imkanıyla shyo için uygundur. hatta okullların bulunduğu diğer illere bakıldığında bunun gecikmiş bir girişim olduğu da açıktır. havacılığın lokomotif sektör haline geldiği günümüzde istihdama yönelik endişeler yersizdir ve alaylı tabir edilebilecek kimselere mahsustur.
  • Trend oldu gidiyor SHYO açmak. Mevcut okullarda ki durumlar iyileştirilsin. Yazık etmeyin onca öğrenciye.
  • THK' nın attığı adımları,misyonunu takdir ediyorum ama birde uçuş okulu bünyesinde eğitim alıp mezun olan pilotlar için,iş hayatlarında atacakları ilk adım da destek olsa,yardımcı olup yol gösterse,aman ne güzel olur...
  • sektörün ,bir defaya mahsus çok sayıda personel talebini yanlış yorumluyorlar. sivil havacılık sektörü her yıl binlerce insanı istihdam edecek duurumda değil / olmayacak. özel şartlarla oluşan bu yıllardaki aşırı talebin çözümü bu değil. ( THY'nin yaptığı teknik okul mezunlarını yetiştirme prg dogru çözüm) işi sonu için bkz: ziraat fakülteleri.
  • İnşallah Pilotaj bölümü açılır ,başka bölüm açılmasın lütfen.
  • Böyle bir Projenin Samsunda kurulacak olmasina cok sevindim. Benim icin Hayal olan bir sey gerceklesiyor. Simdiden Samsuna Hayirli olsun.

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı emekli Hava Pilot Tümgeneral Osman Yıldırım ve TÜRKKUŞU Genel Müdürü Necdet Şendil, 19 Mayıs Karadeniz Havacılık Eğitim Merkezi kurulum çalışmaları kapsamında Samsun'a geldi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret eden THK Başkanı Yıldırım ve TÜRKKUŞU Genel Müdürü Şendil, projeyi değerlendirdi. 2004 yılında atıl duruma düşen, yeni proje ile 300 dönüm arazi üzerinde 250 dönümde OMÜ Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu, 50 dönümünde THK eğitim merkezinin kurulması, 900 metrelik pistin 2 bin metre çıkarılması gibi proje detayları olan Valilik destekli projenin hayata geçirilmesi için ortak çalışma kararları alındı.

Ziyarette konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun için önemli bir projeyi yeniden canlandırmak amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Samsun'un, sivil havacılığın yerleştiği ve geleneklerin oluştuğu çok sayılı illerden biri olduğunu belirten Güzeloğlu, "Samsun geçmişte taşıdığı birikimle sivil havacılıkta öne çıkmış bir kentimizdir. 19 Mayıs ilçemizde uzun yıllardır atıl olan yapıyı yeniden canlandırmak, sivil havacılığa kazandırmak amacıyla valiliğin bir çalışması vardı. Biz buranın hazineden tahsisini aldık. İl Özel İdaresi'ne sivil havacılık amaçlı tahsis edilmiştir. Tahsisin ardından anılan ortamın küçük kontrollü havaalanı olarak kullanımı için Ulaştırma Bakanlığı'na ruhsat başvurusunda bulunduk. Valilik olarak düşüncemiz ruhsatını aldığımız ve sivil havacılıkta tahsis edeceğimiz bir havaalanı çevresinde Samsun ile ülkemiz için bir sivil havacılık merkezi, alt yapısı oluşturmaktır. Bu amaçla üniversitemizin havaalanına bitişik olduğu 250 dönüm arazide Havacılık Yüksek Okulu çalışması kararlaştırılmış, YÖK onayı tamamlanmış, önümüzdeki yıllarda eğitime başlanan bir proje olarak ortaya çıkmıştır" dedi.

Samsun SHYO kuruluyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Samsun, zaten yıllardır amatör uçuşların merkezi gibidir. Sadece ve hep "Doğu-Güneydoğu kalkındırılsın, gerisi ne olursa olsun" mantığından vazgeçilmelidir. Çok yakışır Samsun'una. Tüm gönülverenleri ve ilgilileri kutluyorum. Saygılarımla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ÜLKEMİZDE MAALESEF HERŞEYİN ENFLASYONU MEVCUT .BUKADAR SHYO MEZUNU NEREDE İŞ BULACAK YAZIK GÜNAH BU GENÇLERİN ZAMANLARI ÇALINIYOR SADECE SAMSUNDAKİ ESNAFIN VE EV SAHİPLERİNİN İŞİNE YARAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Samsun kenti her türlü imkanıyla shyo için uygundur. hatta okullların bulunduğu diğer illere bakıldığında bunun gecikmiş bir girişim olduğu da açıktır. havacılığın lokomotif sektör haline geldiği günümüzde istihdama yönelik endişeler yersizdir ve alaylı tabir edilebilecek kimselere mahsustur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Trend oldu gidiyor SHYO açmak. Mevcut okullarda ki durumlar iyileştirilsin. Yazık etmeyin onca öğrenciye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THK' nın attığı adımları,misyonunu takdir ediyorum ama birde uçuş okulu bünyesinde eğitim alıp mezun olan pilotlar için,iş hayatlarında atacakları ilk adım da destek olsa,yardımcı olup yol gösterse,aman ne güzel olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sektörün ,bir defaya mahsus çok sayıda personel talebini yanlış yorumluyorlar. sivil havacılık sektörü her yıl binlerce insanı istihdam edecek duurumda değil / olmayacak. özel şartlarla oluşan bu yıllardaki aşırı talebin çözümü bu değil. ( THY'nin yaptığı teknik okul mezunlarını yetiştirme prg dogru çözüm) işi sonu için bkz: ziraat fakülteleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İnşallah Pilotaj bölümü açılır ,başka bölüm açılmasın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Böyle bir Projenin Samsunda kurulacak olmasina cok sevindim. Benim icin Hayal olan bir sey gerceklesiyor. Simdiden Samsuna Hayirli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000