18 Temmuz 2011, Pazartesi 08:00:00

SAFRANBOLU'NUN MIKROLIGHT'I VAR...

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, microlight uçuşları başladı. THK eğitmeni ve microlight uçuş pilotu Lütfi Yüzüak alt yapı sağlandığı takdirde Safranbolu ilçesinin uluslararası microlight uçuş eğitim alanı olabileceğini belirtti...
  • Devrem eline koluna sağlık inşallah başarılı olursun, benden sana tam destek, aslında bu işe gönlünü veren herkesin destek olması lazım, bir uçuş yeri daha kazandırmak az bir iş değil. Bunu ancak yaşayan bilir. slm fevzi ak
  • Lutfu hocam yolunuz acık olsun.umarım bellı kesımler sızı engellemeye kalkmaz.emnıyetlı ucuslar
  • lutfu hocam basarilar diliyorum mehmet gayır
  • değerli havacı arkadaşlarım eğer aranızda microlight ultralight ve yelkenkanat ile ilgilenenleriniz varsa mutlaka lütfü yüzüak ismini duymustur lütfü hocamız ülkemizde bu işin eğitimini ilk alan bir kaç kişiden biri olup herzaman kurallara nizamlara uyarak belkide türkiyede bu hava araçlarıyla en çok uçup en çok öğrenci yetiştiren insanlardan birtanesidir bende onun öğrencisi olmaktan hep gurur onur ve kıvanç duymuşumdur sizlerde biliyorsunuz ki bu tür havacılık aktiviteleri maalesef ülkemizde pek fazla desteklenmemekte hatta bazı kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli birokrasik engellerle engellenmektedir gelin hep beraber bu kıymetli hocamıza havacılık sevgisi adına elimizden gelen hertürlü destekte bulunalım herkeze kazasız uçuşlar : )
  • ben Lütfi bey değilim fakat Ölüdeniz'de uçan biri olarak şunu belirtmek isterim.Ölüdeniz'de uygun olan tek pist hazır çalışan şirket tarafınca kullanılmaktadır ve dolaysı başka bir microlight pisti teknik olarak mümkün değil. "vızır vızır" uçuş uçuş sadece yamaçparaşütü olarak yapılmakta. microlight uçuşları artık eskisi gibi değil.ayrıca Lütfi bey eğitim merkezi ağırlığı ortaya koymakta, turistik uçuşları değil.bunun dışında, Türk hafif havacılık sadece Ölüdeniz olarak kalmamalı. Safranbolu'da yaşayan vatandaşlar neden bu tada varmasınlar? Lütfi bey umarım başarılı olur, iyi uçuşlar.
  • Safranbolu ve halkı kendini turizme ve turistlere adadı.Ülkemize gelen turistler havadan sadece fethiyeyi ,kapadokyayı görüyor.Halbuki safranbolu özellikle yabancı turistler açısından karadenizin göz bebeği.Lütfen muhalefet değil destek olalım.Lütfi beyi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.
  • Lutfi Bey, Fethiye'de sezon hizli gecerken,ismini vermeyecegim diger arkadaslar vizir vizir calisirken sen neden safranbolu'ya gitme karari aldin?Bir de bu sebepleri soyle de bilelim kardes.
Uçuşlar, 1984 yılından beri Türk Hava Kurumu'nda mikrolight hava araçları ile uçuş yapan Lütfi Yüzüak yönetiminde gerçekleştiriliyor. Yüzüak, 1982 yılında Türk Hava Kurumu'nda paraşüt ile başladığı bu hava sporuna 1988-2004 yılları arasında aynı kurumda mikrolight kısım amiri olarak görev yaptı. Daha sonra kendi şirketini kuran Yüzüak, "Fethiye'de mikrolight uçakları uçuşu yapıyordum. Geçen sene THK Safranbolu Şube Başkanı Mustafa San’ın uyguladığı bir proje kapsamında geldik. Yaptığımız teknik araştırma sonunda Safranbolu ilçesinde uçuş olabileceğine karar verdik. Buraya gelen yerli ve yabacı turistlere havadan Safranbolu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini gösteriyoruz. Uçuş esnasında kendilerini kameraya alıp fotoğraflarını çekiyoruz. Bir anı olsun diye kendilerine hediye ediyoruz. Nasıl Kapadokya'da balon uçuşları ünlü ise burada da mikrolightlarla uçuş ünlü olur." dedi.
 
Bir senedir yapılan uçuşlar konusunda yetkililerin ilgisizliğinden yakınan Yüzüak, "Bu bölge mikrolight tipi uçaklarla uçuş için çok elverişli bir bölge. Ama alt yapı eksikliği bulunuyor. Uçmak için gelenlerin kullanabileceği bir tuvalet yok, su yok ve en önemlisi pist asfalt değil. Uçuş sırasında bazen pervane taş atıyor, bu da kanatlara ve pervaneye zarar veriyor. Bu yüzden bir pervane kırıldı. Eğer alt yapı tamamlanırsa sadece kuzey ülkelerinden buraya uçuş eğitimi için gelinir. Bu da hem ilçeye hem de ülkemize ciddi bir döviz geliri olur. Mesela senede sadece 60 gün hava şartları müsait olan İngiltere’den alt yapı tamamlandığı takdirde 15'er gruplar halinde öğrenciler buraya eğitim almaya gelecekler. Ama alt yapı yokluğundan getiremiyoruz. Yetkilerden destek bekliyoruz. Sadece İngiltere değil İsveç, Danimarka, Finlandiya gibi ülkelerden Safranbolu’ya gelen turist sayısında mikrolight uçuş sayesinde artış olacaktır.” şeklinde konuştu.
 
THK Safranbolu Şube Başkanı Mustafa San da 8 yıldır süren bir projenin meyvelerini vermeye başladığını belirterek, "Safranbolu'da var olan turizmi hava araçlarıyla birleştirip turizme bir katkı sağlamak için bir proje geliştirdik. Bu projede yamaç paraşütü, balon ve mikrolight uçaklarını denedik. En iyi sonucu mikrolight uçuşlarında aldık. Safranbolu, Karadeniz bölgesinde mikrolight uçuşlarında marka olacak. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz. Buraya bir mikrolight uçuş eğitimi yapacak okul açmayı ve eğitim vermeyi hedefliyoruz, ama bir an önce alt yapı tesislerinin yapılması gerekiyor. Turizm bu sayede patlama gösterecek. Kapadokya balon uçuşları ile ünlendi, ilçemiz de mikrolight uçuşları ile ünlenecek.” diye konuştu.
SAFRANBOLU'NUN MIKROLIGHT'I VAR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Devrem eline koluna sağlık inşallah başarılı olursun, benden sana tam destek, aslında bu işe gönlünü veren herkesin destek olması lazım, bir uçuş yeri daha kazandırmak az bir iş değil. Bunu ancak yaşayan bilir. slm fevzi ak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lutfu hocam yolunuz acık olsun.umarım bellı kesımler sızı engellemeye kalkmaz.emnıyetlı ucuslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
lutfu hocam basarilar diliyorum mehmet gayır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
değerli havacı arkadaşlarım eğer aranızda microlight ultralight ve yelkenkanat ile ilgilenenleriniz varsa mutlaka lütfü yüzüak ismini duymustur lütfü hocamız ülkemizde bu işin eğitimini ilk alan bir kaç kişiden biri olup herzaman kurallara nizamlara uyarak belkide türkiyede bu hava araçlarıyla en çok uçup en çok öğrenci yetiştiren insanlardan birtanesidir bende onun öğrencisi olmaktan hep gurur onur ve kıvanç duymuşumdur sizlerde biliyorsunuz ki bu tür havacılık aktiviteleri maalesef ülkemizde pek fazla desteklenmemekte hatta bazı kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli birokrasik engellerle engellenmektedir gelin hep beraber bu kıymetli hocamıza havacılık sevgisi adına elimizden gelen hertürlü destekte bulunalım herkeze kazasız uçuşlar : )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben Lütfi bey değilim fakat Ölüdeniz'de uçan biri olarak şunu belirtmek isterim.Ölüdeniz'de uygun olan tek pist hazır çalışan şirket tarafınca kullanılmaktadır ve dolaysı başka bir microlight pisti teknik olarak mümkün değil. "vızır vızır" uçuş uçuş sadece yamaçparaşütü olarak yapılmakta. microlight uçuşları artık eskisi gibi değil.ayrıca Lütfi bey eğitim merkezi ağırlığı ortaya koymakta, turistik uçuşları değil.bunun dışında, Türk hafif havacılık sadece Ölüdeniz olarak kalmamalı. Safranbolu'da yaşayan vatandaşlar neden bu tada varmasınlar? Lütfi bey umarım başarılı olur, iyi uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Safranbolu ve halkı kendini turizme ve turistlere adadı.Ülkemize gelen turistler havadan sadece fethiyeyi ,kapadokyayı görüyor.Halbuki safranbolu özellikle yabancı turistler açısından karadenizin göz bebeği.Lütfen muhalefet değil destek olalım.Lütfi beyi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lutfi Bey, Fethiye'de sezon hizli gecerken,ismini vermeyecegim diger arkadaslar vizir vizir calisirken sen neden safranbolu'ya gitme karari aldin?Bir de bu sebepleri soyle de bilelim kardes.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000