11 Nisan 2013, Perşembe 07:59:01

PİLOTLAR YARIŞTI

Talas Belediyesi bünyesindeki yamaç paraşütü takımı Denizli'nin Pamukkale beldesinde Türk Hava Kurumu (THK) tarafından düzenlenen FAI Kategori 2 Onaylı Türkiye Yamaç paraşütü Hedef Şampiyonası 1. etap yarışlarında üçüncü oldu.

Nisan ayının ilk haftasında gerçekleştirilen ve yurt genelinden 39 pilotun mücadele ettiği şampiyonada Celal Yıldız kaptanlığında yarışan takım pilotları, yapılan uçuşların ardından gerçekleştirilen törende madalyasını THK yetkililerinden aldı.

Şampiyonada Kayseri'yi pilotlar Rıfat Yalçın, Hamdi Şıray, Yavuz Aslan, Ergin Bacaksız ve takım eğitmeni Celal Yıldız temsil ederken, ekipte yer alan başkan yardımcısı Ali Rıza Karakullukçu, üçüncülük madalyasını Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a takdim etti.

Başarılarından dolayı pilotları kutlayan Başkan Rifat Yıldırım, "Artık biz organizasyonlarını yaptığımız yarışmalarda derece yapıyoruz" dedi. Başkan Yıldırım, bugüne kadar yamaç paraşütü, yelkenkanat ve model uçak gibi hava sporlarında uluslararası organizasyonlar yaptıklarını hatırlatarak, "Hava sporlarında eğitim vermemiz, kurumsallaştırmamız, takımlaşmamız ve bunun sonucunda da Türkiye derecesi yapmamız bu işin en güzel başarısı oldu. Şimdi artık, Türkiye derecesinden sonra uluslararası derece bekliyoruz." diye konuştu.


Belediye olarak bundan sonra hava sporlarına desteklerini artırarak devam ettireceklerini ifade eden Başkan Yıldırım, "Türkiye'de havacılığı tamamıyla destekleyen tek kurumuz. Bugüne kadar yaptığımız yatırımlar ülkemizde takdir görüyor. Bu süreç artık Kayseri'nin havacılıktaki markasının artık başarılarla ilanıdır." şeklinde konuştu.

PİLOTLAR YARIŞTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000