12 Aralık 2011, Pazartesi 11:39:09

PİLOT ADAYLARINA ALKOL TESTİ

Türk Hava Kurumu, son dönemde yaşanan kazalarla eleştiri oklarının hedefi haline gelirken öğrenci pilotlara yönelik yeni bir uygulama başlatıldı. Kazaları önlemeye yönelik o uygulamalar neler?
  • Gercekten hizmet etmeyi vazife edinmis bır gercek LİDER tarafından daha ıyı noktaya getırılecektır.Bır suru soz verılen eksık zamanında tamamlanmadan uzaya astronot gonderıcem dıye demec verırsenız sıze Tum camia guler..Onun ıcınde her kademesindeki askeri yonetımden arınması gerekmekte cunku sureklı emır verılen bu komuta zıncırınden gelmekteler vızyon eksıklıgı ve yonetım eksıklıgı ust sevıyededır..Boyle buyuk zaafiyetin var oldugu noktada hatalar doruk noktasındadır bunun zararıda once ogrencılere ve THK'aya gonul vermıs olanlara yansımaktadır..Bu boyle devam edecek olursa hepımız gelecekte olanları ızleyecegız cok uzak degıl onumuzdekı aylarda gorecegız duyacagız bilecegız onun ıcın sıkıntı yok.Gayretim her noktada üst seviyededir..
  • "Laf üreteceğine iş üret"ten daha direkt olarak nasıl ifade edilebilir bilemiyorum. Ağabeylerin gibi söyleyeyim istersen "do job instead of talking". THK'nun layık olduğu yerde olmadığını ben de düşünüyorum. Ancak, layık olduğu yere getirmek için çalışmamız lazım. Bir kesim elinden geleni yapıyor, diğer kesim maksatlı karalama peşinde. Olayı iktidar yarışı olarak değil, hizmet yarışı gibi görmen lazım. Genç ve aklı karışık olduğunu düşünüyorum. Madem ki gençsin, biraz da sen çalış da biz görelim.
  • hiçbirsey ters tepmeyecek zamanla hepsi silenecek ve tarih her zamanki gibi bos demecler ve yuvarlak cumlelere sahıp olanları anması gıbı anacaktır o kadar ele yuze bulastırılan ıslerı temızlemek varken cozum uretmek varken bos bos oturanları ne yapacaksınız ?Onun ıcın cok konusmayın ıcınızdekı yamalı gomlegı bılıyoruz bız...Önde arkada temızlenecek ve eskı huzuruna kavusacak.Su asamada bır sozumde sacma sapan taraf olanlara rant saglayanlara AGAC Ne kadar yuksek olursa olsun yaprakları yere duser..Eskı donemlerde ıstedıgınızı yapabılırdınız ama bu zamanda bıraz zor dıyelım..
  • Burada "yorum" yapacağınıza, biraz "iş" üretebilseydiniz; ne "taş" ne de "bahçe" ile uğraşırdınız. THK'na askerlerden daha çok üye toplarsanız, yönetim kuruluna seçimlerinde istediğinizi seçersiniz. Biraz daha çalışın, üye aidatı ödeyecek üyeler bulun. Demokrasi böyle birşey işte. Çoğunluğun dediği oluyor. Ancak, çoğunluğu sağlamak için "demokratik bir yasa (!)" ile, asker üyelerin üyeklerini iptal etmeyi düşünmeyin. Ters teper.
  • okuma zorla okutan mı var.demekkı okumak ıcın zamanın var .bıraz havacılık calıssana o nedemek se
  • Hakikaten THK kadar başınıza taş düşsün, herşeye de bir lafınız var. Bunları yazmaya vakit ayırmak yerine, gidin havacılık çalışın, bilgiler katın kendinize. Boş boş eleştiri bombardımanına tutmayın. Bu nedir ya, bıktım artık bu tarz yorumlar okumaktan. Özenle mi seçtiler sizi bilmiyorum ki...
  • Önceki yıllarda Hv.Kuvvetlerinin emriyle zoraki bunlar üye yapıldı Bu nekadar demokratik nekadar sağlıklı, THK ye üyelik gönül işi zoraki üye ve delegelerle yapılan seçim ne kadar doğru, bu subay ve astsubaylar emekli olana kadar Türk Hava Kurumunu tanımazlar sadece seçim zamanı yukarıdan talimatla kime oy verecekleri söylenir. Bunların üyeliklerinin silinmesi gerekir.
  • Ön ve arka bahçeside temizlenip o zaman eski kudretine kavusacak..Seviyesizce yorumun aşikardır eee milletin parası ıle yıldızlar alındı asker olundu sımdı horozlanılır tabi bır noktaya geldıkten sonra ama o devırler eskı turkıyede gecerlı artık sokmuyor bu futursuzca acıklamalarınız..Devletin eli ile beslenıyor bir noktada bu kurum Hv.K.K.lıgı ıle degıl hatırlatırım kardesım.Bır bedel odenıyorsa sonuna kadar verecektır bır suru eksık varken sacma sapan demecler vermeyecektır gerksız hareket etmeyecektır.Vaad edilenler nerede ?Onlara cevap yok ama kafanı gom ama kuma eee dıger cumlelerın cevapları nerede ?E tabı olmaZ vereck yuz yok/ Sılkelen amigdalan bır kavrasın durumu oyle ıfadelerını dok buraya.Yaralıya yapsaydın boylede yorum olmazd.
  • hangi seviyeden bahsediyorsun.yukarıdaki habere bak,habere neden olan yönetime bak.
  • üzülerek izliyorum.THK kendini bu ülkenin sahibi yada kendini herşeyden üstün görenler tarafından bitiriliyor.çok yazık.yorumların seviyesini bilmem ama daha önce haberleri ve yorumları okuyunuz.ben az önce yaptım.bu olayları işaret eden (seviyesi tartışılır) insanlara hep tepki olmuş.ama bu yorumlar sanki bir kehanet gibi.hepsi gerçekleşmiş şu an.insanlar hayatlarını kaybediyor.ne zaman uyanacaksınız?
Son dönemde yaşanan ölümlü kazalar sonrası tedbirlerini artıran Türk Hava Kurumu, yamaç paraşüt pilotlarına uyguladığı alkol testini, uçuş eğitimi alan pilot adaylarına da uygulayacak.

Öğrenci pilotlara, sabah brifinginden sonra tek tek tansiyon ölçümü yapılacak. Herhangi bir tansiyon sorunu olan öğrenciler o gün uçuş yapamayacak.

Öğrencilere yönelik bir başka uygulama ise alkol testi olacak. Fethiye Babadağ’de geçtiğimiz yaz aylarında yaşanan ölümlü kazadan sonra pilotlara yönelik alkol ölçümü başlatan Türk Hava Kurumu, bundan böyle pilot eğitimi alan öğrencilere de alkol testi yapacak.

Uçuştan önce alkol testine tabi tutulacak öğrencilerin, test raporları kayıt altına alınacak. Alkol seviyesi yüksek çıkan öğrencilerle ilgili işlem yapılacak.

Bilindiği gibi Türk Hava Kurumu geçtiğimiz aylarda yaptığı ihale ile çok sayıda alkolmetre cihazı satın almıştı.

AirportHaber

PİLOT ADAYLARINA ALKOL TESTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Misafir ~ 12 yıl önce
Gercekten hizmet etmeyi vazife edinmis bır gercek LİDER tarafından daha ıyı noktaya getırılecektır.Bır suru soz verılen eksık zamanında tamamlanmadan uzaya astronot gonderıcem dıye demec verırsenız sıze Tum camia guler..Onun ıcınde her kademesindeki askeri yonetımden arınması gerekmekte cunku sureklı emır verılen bu komuta zıncırınden gelmekteler vızyon eksıklıgı ve yonetım eksıklıgı ust sevıyededır..Boyle buyuk zaafiyetin var oldugu noktada hatalar doruk noktasındadır bunun zararıda once ogrencılere ve THK'aya gonul vermıs olanlara yansımaktadır..Bu boyle devam edecek olursa hepımız gelecekte olanları ızleyecegız cok uzak degıl onumuzdekı aylarda gorecegız duyacagız bilecegız onun ıcın sıkıntı yok.Gayretim her noktada üst seviyededir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"Laf üreteceğine iş üret"ten daha direkt olarak nasıl ifade edilebilir bilemiyorum. Ağabeylerin gibi söyleyeyim istersen "do job instead of talking". THK'nun layık olduğu yerde olmadığını ben de düşünüyorum. Ancak, layık olduğu yere getirmek için çalışmamız lazım. Bir kesim elinden geleni yapıyor, diğer kesim maksatlı karalama peşinde. Olayı iktidar yarışı olarak değil, hizmet yarışı gibi görmen lazım. Genç ve aklı karışık olduğunu düşünüyorum. Madem ki gençsin, biraz da sen çalış da biz görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hiçbirsey ters tepmeyecek zamanla hepsi silenecek ve tarih her zamanki gibi bos demecler ve yuvarlak cumlelere sahıp olanları anması gıbı anacaktır o kadar ele yuze bulastırılan ıslerı temızlemek varken cozum uretmek varken bos bos oturanları ne yapacaksınız ?Onun ıcın cok konusmayın ıcınızdekı yamalı gomlegı bılıyoruz bız...Önde arkada temızlenecek ve eskı huzuruna kavusacak.Su asamada bır sozumde sacma sapan taraf olanlara rant saglayanlara AGAC Ne kadar yuksek olursa olsun yaprakları yere duser..Eskı donemlerde ıstedıgınızı yapabılırdınız ama bu zamanda bıraz zor dıyelım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Burada "yorum" yapacağınıza, biraz "iş" üretebilseydiniz; ne "taş" ne de "bahçe" ile uğraşırdınız. THK'na askerlerden daha çok üye toplarsanız, yönetim kuruluna seçimlerinde istediğinizi seçersiniz. Biraz daha çalışın, üye aidatı ödeyecek üyeler bulun. Demokrasi böyle birşey işte. Çoğunluğun dediği oluyor. Ancak, çoğunluğu sağlamak için "demokratik bir yasa (!)" ile, asker üyelerin üyeklerini iptal etmeyi düşünmeyin. Ters teper.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
okuma zorla okutan mı var.demekkı okumak ıcın zamanın var .bıraz havacılık calıssana o nedemek se

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hakikaten THK kadar başınıza taş düşsün, herşeye de bir lafınız var. Bunları yazmaya vakit ayırmak yerine, gidin havacılık çalışın, bilgiler katın kendinize. Boş boş eleştiri bombardımanına tutmayın. Bu nedir ya, bıktım artık bu tarz yorumlar okumaktan. Özenle mi seçtiler sizi bilmiyorum ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Önceki yıllarda Hv.Kuvvetlerinin emriyle zoraki bunlar üye yapıldı Bu nekadar demokratik nekadar sağlıklı, THK ye üyelik gönül işi zoraki üye ve delegelerle yapılan seçim ne kadar doğru, bu subay ve astsubaylar emekli olana kadar Türk Hava Kurumunu tanımazlar sadece seçim zamanı yukarıdan talimatla kime oy verecekleri söylenir. Bunların üyeliklerinin silinmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ön ve arka bahçeside temizlenip o zaman eski kudretine kavusacak..Seviyesizce yorumun aşikardır eee milletin parası ıle yıldızlar alındı asker olundu sımdı horozlanılır tabi bır noktaya geldıkten sonra ama o devırler eskı turkıyede gecerlı artık sokmuyor bu futursuzca acıklamalarınız..Devletin eli ile beslenıyor bir noktada bu kurum Hv.K.K.lıgı ıle degıl hatırlatırım kardesım.Bır bedel odenıyorsa sonuna kadar verecektır bır suru eksık varken sacma sapan demecler vermeyecektır gerksız hareket etmeyecektır.Vaad edilenler nerede ?Onlara cevap yok ama kafanı gom ama kuma eee dıger cumlelerın cevapları nerede ?E tabı olmaZ vereck yuz yok/ Sılkelen amigdalan bır kavrasın durumu oyle ıfadelerını dok buraya.Yaralıya yapsaydın boylede yorum olmazd.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hangi seviyeden bahsediyorsun.yukarıdaki habere bak,habere neden olan yönetime bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
üzülerek izliyorum.THK kendini bu ülkenin sahibi yada kendini herşeyden üstün görenler tarafından bitiriliyor.çok yazık.yorumların seviyesini bilmem ama daha önce haberleri ve yorumları okuyunuz.ben az önce yaptım.bu olayları işaret eden (seviyesi tartışılır) insanlara hep tepki olmuş.ama bu yorumlar sanki bir kehanet gibi.hepsi gerçekleşmiş şu an.insanlar hayatlarını kaybediyor.ne zaman uyanacaksınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000