02 Eylül 2008, Salı 17:04:53

Paraşütçülere Efes’te Kutlama

Artık Türkiye’de paraşütçülerin de bir günü var. Türkiye’de bu yıl ilk kez “Serbest Paraşütçüler Günü” kutlanacak.

Selçuk Efes’te gerçekleştirilecek olan kutlamaları Türk Hava Kurumu Türk Kuşu Genel Müdürlüğü Paraşüt Okulu tarafından gerçekleştiriliyor. Ayrıca 5-14 Eylül tarihleri arasında da 37. Türkiye Paraşüt Şampiyonası da Efes’te düzenlenecek. 

Türk Hava Kurumu’nun yanı sıra Silahlı Kuvvetler, Serbest Paraşütçüler Derneği sporcularının da kutlamada yer alacak. Efes Havaalanı’nda fotoğraf paraşüt sergisi açılırken, Türk Paraşütçülüğü konulu bir panel de düzenlenecek. Ayrıca paraşüt yarışmaları ve gösteri atlayışları da düzenlenecek.    

Türkiye Serbest Paraşütçüler Günü’nün 10 Eylül’de kutlanacak olması ise tesadüf değil. Çünkü ülkemizdeki ilk paraşüt atlayışını da Abdurrahman Türkkuşu 10 Eylül 1935’te gerçekleştirmişti. Türkiye’de paraşütçülere özel bir gün kutlama kararı ise, geçen yıl alındı. Türkkuşu, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Serbest Paraşütçüler Derneği, 35. Türkiye Paraşüt Şampiyonası’nda bir araya gelerek yılda bir günün paraşütçüler günü olarak kutlanmasını  kararlaştırdı.

Selçuk-Efes’te 10 Eylül’de gerçekleşecek olan kutlamalara katılmak isteyenler http://www.dzefes.com/index.htm isimli siteden online başvuru yapabilir.

   

Paraşütçülere Efes’te Kutlama

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000