16 Eylül 2012, Pazar 08:29:21

PARAŞÜTÇÜLER İZMİR'DE BULUŞTU

Türkiye Paraşüt Şampiyonası, Selçuk Efes Havaalanı Paraşüt Atlayış Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle başladı.
  • Adam yasakli nasil gelecek yarismaya
  • Binlerce paraşütçü ve bu yıl 305000 gence eğitim ? Bunun dökümünü verinde palavra ortaya çıksın.Asli görevinizi bile yapmıyorsunuz.Gerçek olarak bu yıl hangi branşta kaç kişiye ne eğitimi verdiğinizi THK olarak ilan edin,ama yapamazsınız.Biz bunu öğrenip ilan edebiliriz.FAI den.
  • Kürşat BİLGİN olmadan bu yarışma olmaz. Kendiniz çalar kendiniz oynarsınız.

Sanatçı Hayko Cepkin'in de yarışmacı olarak katılacağı ve bu yıl 41.'cisi düzenlenen şampiyonanın amacının paraşüt sporuna gönül verenleri biraraya getirmek ve Türkiye ve Türk Hava Kurumu'nu (THK) uluslararası arenada temsil etmek olduğunu belirten Türkkkuşu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Akyüz, şampiyona kapsamında Milli Takım da oluşturacaklarını söyledi. Akyüz, THK bünyesinde her yıl binlerce paraşütçü yetiştirdiklerini belirterek, bu yıl model uçak, planör, paraşüt, yamaç paraşütü ve yelken kanat atlayışlarında 305 bin gence eğitim verdikleri bilgisini verdi. Bugüne değin Türkiye’de sadece İnönü Paraşüt Eğitim Merkezi olduğunu, ancak THK Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın girişimleri ile 81 ilde 81 eğitim merkezi açmayı hedeflediklerini belirten Akyüz, bu hedeflerden bazıları olan Erzincan, Antalya, Efes ve Sinop eğitim merkezlerinin faaliyete geçtiğini, bu eğitim merkezlerinde her yıl ücretsiz olarak çeşitli dallarda kurslar vermeye devam ettiklerini dile getirdi.

Türkiye’de 460’ın üzerinde THK şubesi olduğunu anımsatan Akyüz, "Bize gelen talep doğrultusunda tüm birimlerimizle beraber eğitime devam ediyoruz. Daha önce 40 bin olan sporcu sayımızı 305 bine çıkardık. Bu rakamı 2020 yılına kadar en az 500 bine çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da törende yaptığı konuşmada, Selçuk'un tarihi ve kültür değerleriyle birlikte çok güzel bir ilçe olduğunu, bu tarihi değerlerin içerisinde yer alan THK’nun gerçekleştirmiş olduğu bu tür faaliyetlerinin ilçeye ayrı bir renk kattığını kaydetti. Kaymakam Boyacı, Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olan THK’nun bu yıl 41.'sini düzenlediği Türkiye Paraşüt Şampiyonası'na katılacak tüm yarışmacıların heyecanlı olduğunu gördüğünü kaydederek, "Yapılacak olan bu yarışmada amacımız ve hedefimiz birdir. Çünkü herkes burada aynı heyecanla yarışacak. Bu anlamda ben tüm yarışmacılara başarılar diliyorum. Yarışmacı sporcularımızın ailelerine de destek vermek amacıyla buraya geldikleri için de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törenin ardından oldukça başarılı model uçakla dünyanın en küçük paraşütçüsünün atlayışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Türkkuşu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Akyüz, Efes Havaalanı Meydan İşletme Müdürü Muzaffer Karaca, paraşüt öğretmenleri, hakemler ve şampiyonaya katılacak olan yarışmacılar katıldı.
15-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 41. Türkiye Paraşüt Şampiyonası bu yıl iki ayrı kategoride gerçekleşecek. 80 sporcunun katılacağı ve 4’lü atlayışlarla yapılacak olan yarışmada formation skydiving (FS) ile hedef atlayışı kategorilerinde yarışılacak. (FS) dalında 15 takım, hedef atlayışı dalında ise 13 takımın yer alacağı yarışma, erkek bayan karışık gerçekleşecek. Şampiyonaya pop müzik sanatçısı Hayko Cepkin de yarışmacı olarak katılacak.

PARAŞÜTÇÜLER İZMİR'DE BULUŞTU

Yorumlar

Yasakli ~ 12 yıl önce
Adam yasakli nasil gelecek yarismaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atmaca ~ 12 yıl önce
Binlerce paraşütçü ve bu yıl 305000 gence eğitim ? Bunun dökümünü verinde palavra ortaya çıksın.Asli görevinizi bile yapmıyorsunuz.Gerçek olarak bu yıl hangi branşta kaç kişiye ne eğitimi verdiğinizi THK olarak ilan edin,ama yapamazsınız.Biz bunu öğrenip ilan edebiliriz.FAI den.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LC ~ 12 yıl önce
Kürşat BİLGİN olmadan bu yarışma olmaz. Kendiniz çalar kendiniz oynarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000