26 Ekim 2013, Cumartesi 10:06:01

PARAŞÜTÇÜ ASKERİ HELİKOPTERLE KURTARILDI

Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 14. Uluslararası Hava Oyunları'nda Babadağ’dan havalanan Norveçli paraşütçü, yakalandığı termikten kurtulamayınca yaklaşık 200 metreden kayalıklara düştü. Bir ağaca çarparak düşen paraşütçü, askeri helikopterle kurtarıldı.
  • 200 m, 1200 m, 3 umkeli, 5 thklı, 1,5 saat yürüyerek ulaşım, helikopter,2 inen paramedic,tespit için havalanan 5 paraşüt falan filan , yahu yamaç paraşütünün mekkesi yada tekkesi babadağ için neden hiçmi yorum olmazki,kim bakar oraya ,kim sorumlu,kim değil,bi yazıverinde bilgilenelim haydi yamaç paraşütçüler haydi millet,devlet kamu,thk falan kim varsa .haydi yorumlayıverin bilgilenelim :))

14. Uluslararası Hava Oyunları için Ölüdeniz’e gelen Norveçli Mods Aune (34), tekli uçuş yapmak için Babadağ’ın 1800 metrelik pistine çıktı. Tüm hazırlıklarını yapan Mods Aune, başarılı bir şekilde uçuşa geçti. Bir süre gökyüzünde dolaşan Norveçli paraşütçü, Babadağ’ın eteklerinde termike yakalandı.

Paraşütünün kontrolünü kaybeden paraşütçü, yaklaşık 200 metreden Babadağ’ın 1200 metre yüksekliğinde bir ağaca çarparak makilik alana düştü. Gökyüzünde aynı bölgeden geçen birkaç yamaç paraşütü pilotu, makilik alanda paraşüt görünce Babadağ’da konuşlu UMKE ekibine bildirdi. Paraşütün yerinin tespiti için 5 ayrı yamaç paraşütü havalandı.

Düşen paraşütün yerinin belirlenmesinin ardından 3 kişilik UMKE ekibi ile 5 kişilik THK uçuş kontrol heyeti, Babadağ’dan yaya olarak paraşütün düştüğü yere yaklaşık 1,5 saatte ulaştı. Kurtarma ekibi, sarp kayalık ve makilik alanda güçlükle paraşütçünün düştüğü yere indi. Yaralı paraşütçüye ilk müdahale yapılırken, Dalaman’da konuşlu askeri helikopterden yardım istendi.

Bölgeye gelen askeri helikopter yere inemeyince iki görevli halatla yere indirildi. Norveçli paraşütçü UMKE ekibi tarafından sedyeye bağlandıktan sonra halatla helikoptere çekildi. Film gibi operasyonla kurtarılan Norveçli Mods Aune, Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Başından ve vücudunun değişik yerlerinden yaralanan Norveçli paraşütçünün kalçasında ve bir bacağında kırık olduğu öğrenildi.



PARAŞÜTÇÜ ASKERİ HELİKOPTERLE KURTARILDI

Yorumlar

yorum ~ 10 yıl önce
200 m, 1200 m, 3 umkeli, 5 thklı, 1,5 saat yürüyerek ulaşım, helikopter,2 inen paramedic,tespit için havalanan 5 paraşüt falan filan , yahu yamaç paraşütünün mekkesi yada tekkesi babadağ için neden hiçmi yorum olmazki,kim bakar oraya ,kim sorumlu,kim değil,bi yazıverinde bilgilenelim haydi yamaç paraşütçüler haydi millet,devlet kamu,thk falan kim varsa .haydi yorumlayıverin bilgilenelim :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000