06 Aralık 2014, Cumartesi 09:18:10

OSMAN YILDIRIM'IN TÜM MALVARLIĞINA TEDBİR KONULDU

120 milyon dolarlık ihale soruşturması kapsamında, “rüşvet almak, vermek, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamak” suçlamasıyla tutuklanan, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın tüm mal varlığına savcılığın talebi üzerine mahkeme tarafından “tedbir” konuldu.
  • THK Bir ciftliktir kimlerinmi . 1.YILDIRIM 2.HANEDAN 3.TOP ve diger soy ismi benzerligi olanların ciftligidir.
  • Atatürk: - Demek mesele bu... Bir kuruşun hesabı seni bu kadar üzdü... Haklısın... Kırk para (bir kuruş) günün birinde 40 lira, 40 lira da 400 lira olur... Bu da giderek büyür halkın ağzında... Cumhuriyet'i kurarken böyle bir kuruşlara çok ihtiyacımız oldu.. Peki ne yaptın sonunda? İnönü: - Memurları seferber ettim... Ve bir kuruşun yanlışlıkla başka bir hesaba geçirildiğini bulup, çıkarttırdım... Bizim milletimiz cömerttir, elindekini, avucundakini verir... Ama verdiğinin doğru, dürüst yerlere harcandığını görmek ister... Buna inanmak ister. Atatürk'ün "manevi kızı" Sabiha Gökçen anlatıyor (Atatürk'ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti-Türk Hava Kurumu Yayını- 1982)
  • ismet İnönü bir gün yorgun ve sinirli bir halde Çankaya'ya çıkıyor. Kahveden sonra Atatürk soruyor: - Hayrola İsmet?.. Sende bir fevkaladelik var bugün... Ne oldu?.. Neye sinirlendin? - Türk Hava Kurumu'nun toplantısı vardı da... - Eee, ne olmuş varsa?... - Fuat beyi (THK Başkanı) epey terlettim... İstifaya falan kalktı. - Çalışkan çocuktur Fuat... Kurumu da iyi yönetiyor. - Bunlara bir diyeceğim yok... Fakat canımı sıkan bir şey oldu. - Neymiş o? - Hesaplarda bir kuruş oynuyor. - Bir kuruş. İnönü: - Daha önceki toplantıda dikkatimi çekmişti... Bu bir kuruşun nereye gittiğini öğrensinler diye talimat vermiştim. Bulamamışlar... Fuat beyin hassasiyetini anlıyorum... Ama milletimiz ondan daha hassastır... Verdiği paranın nereye gittiğini mutlaka bilmek ister... İstifa bu gibi hallerde en kolay çıkar yoldur... Ama kimseyi rahatlatmaz... Hatta söylentilere bile sebep olur.
  • Balık baştan kokar. Bu ülkede o kadar çok hırsız varki, en tepelerde hemde.
  • Ülkemiz ne yazıkki yok oluyor...Kanser yapıcı hücreler , her kesimde ; hırsızlık , yolsuzluk, ahlaksızlık v.b yaparak vatanımızı kemiriyor...Aydın'ı , işçisi, köylüsü, şehirlisi, herkes umursamaz bir şekilde seyrediyor....Camiler, namazlar, oruçlar, kurbanlar..Yetmiyor...Önce Ahlak ve insanlık gerekli her şey için...Temelde büyük problemler var....Bakınız ! Osmanlı'nın son dönemleri...Vatan elden gidiyor...Insanlık tarihin de, kendi ülkesini; başkalarının yönetimine bırakan ve ayakta kalabilen herhangi bir ulus var mı....? Örneğin Almanya yı , Çinliler mi yönetiyor...! Veya Finlanda yı, İtalyanlar mı yönetiyor...!
  • Bukadar şeyi bu adamlar tek yapmış olamaz. Tüm yönetimi istifa etmeli. Tüm başkan mudur gönderilmeli. Hatta en alt çalışanı bile uzaklaştırılmali. Yazık insanlar hayirda bulundu deri verdi. Bağış yaptı. Fitre verdi. Allah'tan korkmaz kuldan utanmazlar. Mali İşler lav edilmeli. Yönetim lav edilmeli. Yazıklar olsun sizin gibi insanlara. Bundan böyle size ne deri var ne para.
  • bu gelişmeler üzerine denecek bi laf yok adam yedi şimdi içerde. alt kadroları ne yapıyor bilinmez.. sanırım asker emeklisidir. bu kişiler şerefli gururlu haysiyetli kişilerdir umarım .GEREGİNİ YAPARLAR SANIYORUM .. İSTİFA ...
  • Adam gibi adam gelsin artık kurumun başina.Model uçak diye bir şey var çelik çomakla ugraşiyorlar neymiş gençliğe havacıligı sevdirmek.havacilik başlangici RC ile sevdirmeli gençlere osman pasa pasa gibi geldi pasa gibi gittin.
  • sayın savcım türkiyede bulunan mallara tedbir koydurdunuz güzel. peki yurt dışı için bir önlem alındımı acaba, mutlaka gerekeni yapmışsınızdır ama ben vergisini ülkeye veren, yıllardır fitresini, zekatını ve kurban derisini türk hava kurumuna vermiş biri olarak bunun da sorfulanmasını talep ediyorm..... ayrıca sadece osman yıldırım mal varlığına tedbirin yeterli olmadığını düşünüyorum. kardeşlerinin, eniştelerinin, kayınbiraderlerinin ve diğer akrabalık bağı bulunan bütün yakınlarının mal varlıklarının 2009 yılından sonra araştırılmasını talep ediyorum. bu da yetmez kurumda çalışan üst düzey yöneticilerin ve yönetim organlarınında mal varlıklarının mercek altına alınıp varsa artışların kaynaklarınının açıklanması gerektiğine inanıyorum......
  • ŞÜKÜRLE SABIR BİRER BİNEK HAYVANI OLSALARDI,HANGİSİNE DAHA ÖNCE BİNECEĞİMİ KESTİREMEZDİM.HAZRETİ ÖMER... ATA mızdan bize yadigar olan Dünyanın en büyük Havacılık Okulu olan(Hem Mal varlığı hem Personel ve Uçak,Planör sayısı olarak)TÜRK HAVA KURUMUNUN bugün içinde bulunduğu durum beni derinden yaralamıştır.Bir 84 lü abime söz verdiğim için T.H.K hakkında hiç bir olumsuz söz(söz verdiğim yıldan beri) söylemedim,söylemeyeceğimde.Burası Türk Gençliğine ATA mizin en büyük kazancı ve emanetidir.Bugüne kadar çok senaryolar oynandı T.H.K üzerinde ama hiç bir kurum yada kuruluş sayın Osman Ylıdırımın yaptığını beceremedi.T.H.K bizim göz bebeğimiz ve 84 lü abime evvel zamanda söylediğim gibi ikinci evimizdir,herşeyimizdir ve daimada öyle kalacaktır.Türk toplumu gözünü mal ve para hırsı büyümüş (Türk Hava Kuvvetleri yıllarca hizmet etmiş ve emekli olmuş Em.Tmg.)Sayın Osman Yıldırım denen bu İNOVASYON yüzünden TÜRK HAVA KURUMUNDAN desteğini çekmesin aksine herzamankinden daha da çok sahip çıksın

120 milyon dolarlık ihale soruşturması kapsamında, “rüşvet almak, vermek, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamak” suçlamasıyla tutuklanan, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın tüm mal varlığına savcılığın talebi üzerine mahkeme tarafından “tedbir” konuldu.

Soruşturmayı yürütün Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan, “MASAK raporunu delil göstererek” nöbetçi mahkemeden Osman Yıldırım’ın banka hesaplarına, Akyurt’ta bulunan arazilerine ve diğer mal varlıklarına tedbir konulmasını talep etti. Savcılığın talebini değerlendiren Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Yıldırım’a ait tüm mal varlığına “tedbir” konulması yönünde karar verdi.

Yıldırım mahkemede 50 bin lira aylık gelir beyan ederken, oğlu Emre Yıldırım ise 10 bin lira geliri olduğunu söylemiş; rüşvet parası olduğu iddia edilen 1 milyon lira için de “Danışmanlık ücreti olarak aldım” demişti.

Soruşturma kapsamında Osman Yıldırım, oğlu Emre Yıldırım, Hakan Azemoğlu, İrfan Yıldız ve Şafak Şimşek tutuklanmıştı. Yıldırım’ın yasa dışı yollardan elde ettiği paraları gayrimenkule yatırdığı iddiası MASAK raporuna da yansımıştı. Rapora giren tapu kayıtlarına göre Yıldırım’ın 2001 ila 2008 tarihleri arasında üzerinde sadece 8 parça gayrimenkul bulunurken, THK Genel Başkanı olduğu 2009 ila 2013 yılları arasında gayrimenkul sayısını 41’e çıkarmıştı. Savcılık Akyurt ilçesinde bulunan bu arsalara da “tedbir” koydurdu. (Hürriyet)

OSMAN YILDIRIM'IN TÜM MALVARLIĞINA TEDBİR KONULDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

nostalji ~ 9 yıl önce
THK Bir ciftliktir kimlerinmi . 1.YILDIRIM 2.HANEDAN 3.TOP ve diger soy ismi benzerligi olanların ciftligidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mormenekşe ~ 9 yıl önce
Atatürk: - Demek mesele bu... Bir kuruşun hesabı seni bu kadar üzdü... Haklısın... Kırk para (bir kuruş) günün birinde 40 lira, 40 lira da 400 lira olur... Bu da giderek büyür halkın ağzında... Cumhuriyet'i kurarken böyle bir kuruşlara çok ihtiyacımız oldu.. Peki ne yaptın sonunda? İnönü: - Memurları seferber ettim... Ve bir kuruşun yanlışlıkla başka bir hesaba geçirildiğini bulup, çıkarttırdım... Bizim milletimiz cömerttir, elindekini, avucundakini verir... Ama verdiğinin doğru, dürüst yerlere harcandığını görmek ister... Buna inanmak ister. Atatürk'ün "manevi kızı" Sabiha Gökçen anlatıyor (Atatürk'ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti-Türk Hava Kurumu Yayını- 1982)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mormenekşe ~ 9 yıl önce
ismet İnönü bir gün yorgun ve sinirli bir halde Çankaya'ya çıkıyor. Kahveden sonra Atatürk soruyor: - Hayrola İsmet?.. Sende bir fevkaladelik var bugün... Ne oldu?.. Neye sinirlendin? - Türk Hava Kurumu'nun toplantısı vardı da... - Eee, ne olmuş varsa?... - Fuat beyi (THK Başkanı) epey terlettim... İstifaya falan kalktı. - Çalışkan çocuktur Fuat... Kurumu da iyi yönetiyor. - Bunlara bir diyeceğim yok... Fakat canımı sıkan bir şey oldu. - Neymiş o? - Hesaplarda bir kuruş oynuyor. - Bir kuruş. İnönü: - Daha önceki toplantıda dikkatimi çekmişti... Bu bir kuruşun nereye gittiğini öğrensinler diye talimat vermiştim. Bulamamışlar... Fuat beyin hassasiyetini anlıyorum... Ama milletimiz ondan daha hassastır... Verdiği paranın nereye gittiğini mutlaka bilmek ister... İstifa bu gibi hallerde en kolay çıkar yoldur... Ama kimseyi rahatlatmaz... Hatta söylentilere bile sebep olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Balık baştan kokar. Bu ülkede o kadar çok hırsız varki, en tepelerde hemde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatan ~ 9 yıl önce
Ülkemiz ne yazıkki yok oluyor...Kanser yapıcı hücreler , her kesimde ; hırsızlık , yolsuzluk, ahlaksızlık v.b yaparak vatanımızı kemiriyor...Aydın'ı , işçisi, köylüsü, şehirlisi, herkes umursamaz bir şekilde seyrediyor....Camiler, namazlar, oruçlar, kurbanlar..Yetmiyor...Önce Ahlak ve insanlık gerekli her şey için...Temelde büyük problemler var....Bakınız ! Osmanlı'nın son dönemleri...Vatan elden gidiyor...Insanlık tarihin de, kendi ülkesini; başkalarının yönetimine bırakan ve ayakta kalabilen herhangi bir ulus var mı....? Örneğin Almanya yı , Çinliler mi yönetiyor...! Veya Finlanda yı, İtalyanlar mı yönetiyor...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 9 yıl önce
Bukadar şeyi bu adamlar tek yapmış olamaz. Tüm yönetimi istifa etmeli. Tüm başkan mudur gönderilmeli. Hatta en alt çalışanı bile uzaklaştırılmali. Yazık insanlar hayirda bulundu deri verdi. Bağış yaptı. Fitre verdi. Allah'tan korkmaz kuldan utanmazlar. Mali İşler lav edilmeli. Yönetim lav edilmeli. Yazıklar olsun sizin gibi insanlara. Bundan böyle size ne deri var ne para.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dobra ~ 9 yıl önce
bu gelişmeler üzerine denecek bi laf yok adam yedi şimdi içerde. alt kadroları ne yapıyor bilinmez.. sanırım asker emeklisidir. bu kişiler şerefli gururlu haysiyetli kişilerdir umarım .GEREGİNİ YAPARLAR SANIYORUM .. İSTİFA ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karamel ~ 9 yıl önce
şu ana kadar istifa eden yok sabırla bekliyoruz
paşa gibi ~ 9 yıl önce
Adam gibi adam gelsin artık kurumun başina.Model uçak diye bir şey var çelik çomakla ugraşiyorlar neymiş gençliğe havacıligı sevdirmek.havacilik başlangici RC ile sevdirmeli gençlere osman pasa pasa gibi geldi pasa gibi gittin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meteliksiz ~ 9 yıl önce
sayın savcım türkiyede bulunan mallara tedbir koydurdunuz güzel. peki yurt dışı için bir önlem alındımı acaba, mutlaka gerekeni yapmışsınızdır ama ben vergisini ülkeye veren, yıllardır fitresini, zekatını ve kurban derisini türk hava kurumuna vermiş biri olarak bunun da sorfulanmasını talep ediyorm..... ayrıca sadece osman yıldırım mal varlığına tedbirin yeterli olmadığını düşünüyorum. kardeşlerinin, eniştelerinin, kayınbiraderlerinin ve diğer akrabalık bağı bulunan bütün yakınlarının mal varlıklarının 2009 yılından sonra araştırılmasını talep ediyorum. bu da yetmez kurumda çalışan üst düzey yöneticilerin ve yönetim organlarınında mal varlıklarının mercek altına alınıp varsa artışların kaynaklarınının açıklanması gerektiğine inanıyorum......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadıköy şube ~ 9 yıl önce
meteliksiz ismi ile yazan arkadaşın yazısına bende bir ek yapmak istiyorum. Savcıların thk kadıköy şube başkanı da bu listeye eklemeleri gerekir. Başkan thk kadıköy şubeye gelmeden önce o şubenin yıllık geliri 850 bin tl den az olmazdı o ve elemanları geldi şubenin gelirleri 150 bin tl yi geçmedi. Sonuç olarak bende savcıların thk kadıköy başkanının mal varlıklarının 2009 yılından sonra araştırılmasını ve mal varlıklarının mercek altına alınıp varsa artışların kaynaklarının açıklanması gerektiğine inanıyorum.
cesaret ~ 9 yıl önce
Kadıköy şube başkanının ve saymanınında gelirlerine bakılmalıdır.herşeyden önemlisi bunların kestiği alındı belgeleri üzerinde araştırma yapılmalıdır.Alındı belgelerinde tahrifat yapmak büyük suçtur.İncelensin ve görülsün anlaşılsın.ortada bir suç varsa suçlular cezalarını çeksin artık.bunların açtırdığı şubelerde incelensin,ataşehir,çekmeköy ,beykoz,pendik şubelerininde o dönemlerde yaptıkları incelenmeli..
T.H.K (GOLDEN C) ~ 9 yıl önce
ŞÜKÜRLE SABIR BİRER BİNEK HAYVANI OLSALARDI,HANGİSİNE DAHA ÖNCE BİNECEĞİMİ KESTİREMEZDİM.HAZRETİ ÖMER... ATA mızdan bize yadigar olan Dünyanın en büyük Havacılık Okulu olan(Hem Mal varlığı hem Personel ve Uçak,Planör sayısı olarak)TÜRK HAVA KURUMUNUN bugün içinde bulunduğu durum beni derinden yaralamıştır.Bir 84 lü abime söz verdiğim için T.H.K hakkında hiç bir olumsuz söz(söz verdiğim yıldan beri) söylemedim,söylemeyeceğimde.Burası Türk Gençliğine ATA mizin en büyük kazancı ve emanetidir.Bugüne kadar çok senaryolar oynandı T.H.K üzerinde ama hiç bir kurum yada kuruluş sayın Osman Ylıdırımın yaptığını beceremedi.T.H.K bizim göz bebeğimiz ve 84 lü abime evvel zamanda söylediğim gibi ikinci evimizdir,herşeyimizdir ve daimada öyle kalacaktır.Türk toplumu gözünü mal ve para hırsı büyümüş (Türk Hava Kuvvetleri yıllarca hizmet etmiş ve emekli olmuş Em.Tmg.)Sayın Osman Yıldırım denen bu İNOVASYON yüzünden TÜRK HAVA KURUMUNDAN desteğini çekmesin aksine herzamankinden daha da çok sahip çıksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000