31 Aralık 2014, Çarşamba 15:20:55

OSMAN YILDIRIM DAVASI YARGIDAN NASIL DÖNDÜ?

Türk Hava Kurumu’ndaki (THK) usulsüzlük iddiaları kapsamında tutuklanan eski THK Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın, 2012’de benzer şikayetler üzerine başlatılan soruşturma dosyasından “yargı oyunları” ile kurtarıldığı ortaya çıktı.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • thk çiftlikmi yorumunu yazan vatandaş: EVET THK ŞU SAATTEN SONRA ÇİFTLİK DEĞİL. AMA DAHA SEÇİM ÖNCESİNE KADAR THK OSMAN YILDIRIMIN ÇİFTLİĞİ DURUMUNA GETİRİLMİŞTİ. BUNA DA BAŞTA METİN GÖKSAL VE EKİBİ HİÇ SESİNİ ÇIKARMIYORDU. HATTA OSMAN YILDIRIM TUTUKLANDIĞINDA SUÇSUZ OLDUĞUNU VE KISA ZAMANDA ÇIKIP TEKRAR KURUMUN BAŞINA GEÇECEĞİNİ ŞUBE BAŞKANLARINI TELEFONLA ARAYARAK SÖYLEYEN METİN GÖKSALDI. ŞİMDİ SAHTE BELGELERLE VE DÜZMECE RAPORLARLA KURUMDAN AYIRTILANLARIN KURUMA DÖNMESİNİN KORKUSUNU YAŞIYORLAR. VE BAZI KİŞİLERE DE BU DOĞRULTUDA GÜNLERDİR YORUM YAZDIRIYORLAR. HUKUK ÖNÜNDE, ADALET ÖNÜNDE HAKLILIĞINI İSPATLAMIŞ KURUM ÇALIŞANLARI TABİKİ GERİ DÖNÜP İŞLERİNE BAŞLAYACAKLAR. ACABA OSMAN YILDIRIM BU KADAR KURUMU BATAĞA SÜRÜRKLERKEN EN YAKININDA OLAN METİN GÖKSAL NERDEYDİ, BUNLARDAN HİÇMİ HABERİ YOKTU. ASIL SORGULANMASI GEREKEN BU. YOKSA BİR TAKIM MENFAATLERİN KARŞILIĞINDA SUSUYORMUYDU, OĞLU İLE YEĞENİNİ İŞE ALDIRMIŞ OLMANIN KARŞILIMI SUSTU ACABA. ÖNCE BUNU AÇIKLASIN......
  • Dogmamis cocuga bez dikilmis zaten, burda neyin kafasi bu yorumlar. Sizler zaten secmissiniz yada secmemissiniz olay bitmis. Herkes mudur masallah, millet bir is bulamazken, ikinci isler arti emeklilikler. Masallah, masallah... yeyin beyler, Salimmis, Yucelmis, mustafaymis, ozmonotmus, volkanmis,....
  • Salim Kaya muhakkak tam yetki ile gorevinin basina acilen donmelidir.
  • Buradan sağa sola çamur atarak insanları etkilemeye çalışan zihniyet. Osman YILDIRIM THK yı soyarken buna göz yumdunuz siz buradan klavye karşıssında yorum yapan yandaşlar. AİRPORTHABER de yayınlanan. SKANDAL yazıya ne diyorsunuz. Sizin gibiler bu skandala ortak olanlarsınız.
  • TC Askerine kimsenin laf etmesi haksızlık.geçmişimize baktığımızda demokrasinin bekçisi olmuş bir ordumuz vardı.THK içinde durum farklı . Emekli askerlerin Çifliği durumuna gelmiş bir kurum vardı.kurum binası karargah olarak algılanan,emekli olduktan sonra halen paye peşinde olan albaylar,emekli maaşına ilave kurumda çalışan subay,astsubaylar ve aileleri.Osman paşa kurumu çiftliğe cevirdi .Merkez yönetim ve denetim kurulu Osman paşa ile beraber hesap vermeli yargı önünde.Yeni başkanımız kurumun itibarını düzeltip saygın hale getireceğini düşünüyorum. Allah utandırmasın.
  • İFLAH OLMAZ ASKER DÜŞMANLARI ; Lütfen biraz mantıklı ve gerçekçi olun. Bir kurumda çalışanların asker yada sivil kökenli olması değil, KALİFİYE ve İŞİNİN EHLİ OLMASI önemli.Aksi durumda İŞE YARAMADIKLARINI iddia ettiğiniz askerler gider , NEİDÜĞÜ belirsiz SİVİL TORPİLLİLER gelir. O zaman mutlu olacak mısınız ?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Mali Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan tarafından hazırlanan dosya inceleme tutanağına göre; müştekiler Pehlül Akbıyık ve Salim Kaya THK Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve THK Türkkuşu ve THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi yetkilileri hakkında, THK’yı, Dernekler Kanunu ve tüzüğüne aykırı şekilde yönettikleri, kurumu zarara uğrattıkları iddiasıyla 2012’de suç duyurusunda bulundu.

Savcı takipsizlik verdi

Milliyet'te yer alan habere göre; Yıldırım’la ilgili soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Gökçek yürüttü. Gökçek, 30 Mayıs 2013’te, Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 16 THK yöneticisi hakkında dava açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilemediği gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Bu karara karşı müştekilerden Salim Kaya itiraz etti. Sincan 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 29 Temmuz 2013’te itirazı kabul ederek, takipsizlik kararını bozdu. Takipsizlik kararının bozulmasının ardından 16 şüpheli hakkında, 5 Aralık 2013’te “görevi kötüye kullanmak gibi suçlardan 2013/145 numarası ile iddianame hazırladı. İddianame, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Asliye Ceza Mahkemesi tarafından onaylanmadan önce ise, Yıldırım’ın avukatlarının, Sincan kararının kanun yararına bozulması için eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nuri Yiğit’e dilekçe verdiği açığa çıktı. Bu talep üzerine dosya, “bakanlık işi” denilerek UYAP ortamında istenerek, kanun yolları bürosuna gönderildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği de iddianameyi yazıldıktan bir gün sonra (6 Aralık 2013) savcılığa iade etti. Geri çekilen iddianamenin yerine doğan boşluk ise UYAP ortamında yine 2013/145 numarası ile Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan T.T. hakkında açılan başka bir iddianame kaydedilerek dolduruldu. Daha sonra THK Genel Başkanı Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu şüphelilerle ilgili dosya, kanun yararına bozma talebini değerlendirmesi için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.
Bozma kararı

10 Ekim 2014’te yaş haddinden emekliye ayrılan dönemin Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Dudaklı, 29 Ocak 2014’te, şüphelilerin yargılanmasına hükmeden Sincan kararının kanun yararına bozulmasını istedi. Yargıtay 15. Ceza Dairesi de Sincan kararını bozdu. (Milliyet)

OSMAN YILDIRIM DAVASI YARGIDAN NASIL DÖNDÜ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TELAŞŞŞ ~ 9 yıl önce
thk çiftlikmi yorumunu yazan vatandaş: EVET THK ŞU SAATTEN SONRA ÇİFTLİK DEĞİL. AMA DAHA SEÇİM ÖNCESİNE KADAR THK OSMAN YILDIRIMIN ÇİFTLİĞİ DURUMUNA GETİRİLMİŞTİ. BUNA DA BAŞTA METİN GÖKSAL VE EKİBİ HİÇ SESİNİ ÇIKARMIYORDU. HATTA OSMAN YILDIRIM TUTUKLANDIĞINDA SUÇSUZ OLDUĞUNU VE KISA ZAMANDA ÇIKIP TEKRAR KURUMUN BAŞINA GEÇECEĞİNİ ŞUBE BAŞKANLARINI TELEFONLA ARAYARAK SÖYLEYEN METİN GÖKSALDI. ŞİMDİ SAHTE BELGELERLE VE DÜZMECE RAPORLARLA KURUMDAN AYIRTILANLARIN KURUMA DÖNMESİNİN KORKUSUNU YAŞIYORLAR. VE BAZI KİŞİLERE DE BU DOĞRULTUDA GÜNLERDİR YORUM YAZDIRIYORLAR. HUKUK ÖNÜNDE, ADALET ÖNÜNDE HAKLILIĞINI İSPATLAMIŞ KURUM ÇALIŞANLARI TABİKİ GERİ DÖNÜP İŞLERİNE BAŞLAYACAKLAR. ACABA OSMAN YILDIRIM BU KADAR KURUMU BATAĞA SÜRÜRKLERKEN EN YAKININDA OLAN METİN GÖKSAL NERDEYDİ, BUNLARDAN HİÇMİ HABERİ YOKTU. ASIL SORGULANMASI GEREKEN BU. YOKSA BİR TAKIM MENFAATLERİN KARŞILIĞINDA SUSUYORMUYDU, OĞLU İLE YEĞENİNİ İŞE ALDIRMIŞ OLMANIN KARŞILIMI SUSTU ACABA. ÖNCE BUNU AÇIKLASIN......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne bu ya ~ 9 yıl önce
Dogmamis cocuga bez dikilmis zaten, burda neyin kafasi bu yorumlar. Sizler zaten secmissiniz yada secmemissiniz olay bitmis. Herkes mudur masallah, millet bir is bulamazken, ikinci isler arti emeklilikler. Masallah, masallah... yeyin beyler, Salimmis, Yucelmis, mustafaymis, ozmonotmus, volkanmis,....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Salim Kaya muhakkak tam yetki ile gorevinin basina acilen donmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yılmaz çamdalı ~ 9 yıl önce
Bende aynen öyle düşündüm ama Salim bey 8 bin Tl maaşla Gökçen kadrosunda Genel müdür yardımcısı olarak çalıştığı halde bazı nedenlerden dolayı görevden ayrılabileceğini söylüyor bu nasıl olacak yoksa BENİMİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYOR
yılmaz çamdalı ~ 9 yıl önce
bu iş nasıl olacak bazı nedenlerden dolayı THK'daki yeni yapılanma bünyesinde Gökçen havacılıkta 8 bin lira maaşla genel müdür konumunda bulunan Salim Kaya bana görevi bile bırakmayı bile düşündüğünü söyledi bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak yeni yönetim hangi icraatları ile gündemde yer alacak
Skandal ~ 9 yıl önce
Buradan sağa sola çamur atarak insanları etkilemeye çalışan zihniyet. Osman YILDIRIM THK yı soyarken buna göz yumdunuz siz buradan klavye karşıssında yorum yapan yandaşlar. AİRPORTHABER de yayınlanan. SKANDAL yazıya ne diyorsunuz. Sizin gibiler bu skandala ortak olanlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Delege ~ 9 yıl önce
TC Askerine kimsenin laf etmesi haksızlık.geçmişimize baktığımızda demokrasinin bekçisi olmuş bir ordumuz vardı.THK içinde durum farklı . Emekli askerlerin Çifliği durumuna gelmiş bir kurum vardı.kurum binası karargah olarak algılanan,emekli olduktan sonra halen paye peşinde olan albaylar,emekli maaşına ilave kurumda çalışan subay,astsubaylar ve aileleri.Osman paşa kurumu çiftliğe cevirdi .Merkez yönetim ve denetim kurulu Osman paşa ile beraber hesap vermeli yargı önünde.Yeni başkanımız kurumun itibarını düzeltip saygın hale getireceğini düşünüyorum. Allah utandırmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
bütün derdiniz emekli maaşı kurumdan emekli olup hala kurumda çalışan yok mu bütün sıkıntınız asker bir araştır bakalım
Figo ~ 9 yıl önce
İFLAH OLMAZ ASKER DÜŞMANLARI ; Lütfen biraz mantıklı ve gerçekçi olun. Bir kurumda çalışanların asker yada sivil kökenli olması değil, KALİFİYE ve İŞİNİN EHLİ OLMASI önemli.Aksi durumda İŞE YARAMADIKLARINI iddia ettiğiniz askerler gider , NEİDÜĞÜ belirsiz SİVİL TORPİLLİLER gelir. O zaman mutlu olacak mısınız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000