30 Kasım 2011, Çarşamba 18:05:53

OSMAN YILDIRIM: "2014'TE UÇAKLARIMIZ HAVADA OLACAK"

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, 2014 yılından itibaren üzerinde Türk Bayrağı logosunu taşıyan uçakların uçmaya başlayacağını söyledi...
  • Türk tescilindeki tümuçaklarda turkiyebayrağı var paşam,mühim olan kendi projemizolan dizaynımotoru bize aituçak imal etmek... arkada yatan nak6 işine döner bu iş. birde italyada kurulan pilot ithal eden şirket ne alemde? salamon
  • Hava Kuvvetlerinde ne yapmis ki pasam burda yapacak... Hava Kuvvetlerinde yaptigi icraat varmi ki... Durmak yola devam degil mi pasammmmm....
  • *Salvolarınızı Ocak 2015'e saklayın. O zamana kadar bırakın adam işini yapsın. Daha önceleri bitmez denilen projeleri çok kısa zamanda, çok kaliteli, çok verimli, çok ucuza yapmış bir kişidir. Şahsi kırgınlığım olmakla beraber, söylediklerini yapabilecek beceri, donanım ve tecrübeye sahip olduğunu düşünürüm. Çok bilen arkadaşlar laf üreteceklerine iş üretsinler, sonra konuşsunlar. Hesabınız varsa Genel Kurulda sorarsınız, rakı masalarında veya internet ortamında değil. Yangın uçaklarının sayısı değil, etkinliği önemlidir. Ormanımı söndürenden Allah razı olsun.
  • THK elindeki değerli tecrübeleri, yapılan yanlış ücret politikası yüzünden kaçırmaya başladı. Bu kadar işi kiminle yapacakmış merak ediyorum.
  • lafa bakilmaz. Yapsin ben gidip elini opeyim. 2012 geldi zaten.
  • Senin derdin ne Osman Yıldırım ın palavralarını anlamak için gramerli Türçe bilmeye gerek yok... herkesin ne demek istedigini tüm Türkiye anlıyor.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Beyniniz anca cümle düşüklüklerine ve nüans farklılıklarına çalışıyor. Söylenmek isteneni anlamamakta direniyorsunuz ya da saptırmaya çalışıyorsunuz. Biraz kafanızı çalıştırın eger mümkünse.............
  • "biliyorsunuz thk bu sene atılım yıllarından birisini gerçekleştiriyor. mart ayında thk havacılık ve uzay üniversitesi dünyada 36 tane olan 37'si thk tarafından kurulan ilk yılında öğrencilerini aldı ve eğitime başladı." kim yazdı bunu:) ücretsiz türkçe dersleri verilir.
  • Benim tanıdığım Osman Paşa her türlü zorluğun altından kalkar,.. Allah yolunuzu açık etsin paşam..
THK Genel Başkanı emekli Hava Pilot Tümgeneral Osman Yıldırım ve beraberindeki heyet, Zonguldak'ın Devrek ilçesine gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Yıldırım, "Devrek'te bulunmaktan dolayı gerçekten mutluluk duymaktayım. Biliyorsunuz THK bu sene atılım yıllarından birisini gerçekleştiriyor. Mart ayında THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi dünyada 36 tane olan 37'si THK tarafından kurulan ilk yılında öğrencilerini aldı ve eğitime başladı. Biz THK mensupları olarak bunun onur ve gururunu yaşıyoruz, bunu arkadaşlarımla özellikle paylaşmak istiyorum" dedi.

Havacılık sanayi sektöründe Türkiye'nin büyük bir ilerleme içerisinde olduğunu anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Ancak, daha evvel arkasında güvenli bir akademik yapı yoktu. Yeni kurulan THK Üniversitesi ile uzay, uydu, astronomi ve diğer branşlarda eğitim veren ve mühendisler yetiştiren üniversite olarak ülkemize hizmet vermeye başladı ve aynı zamanda yine ülkemizin ihtiyacı olan pilotları da üniversitemizde yetiştirerek, Türk havacılığına özellikle ulaştırma sektörüne kazandıracaktır. Yine THK Üniversitesi'nin yüksek okullarında da özellikle uçak bakımları, kule personeli, meydan işletmecisi, kabin memurları ve teknik personel yetiştirmek ve bunları ilkemize kazandırmaktır. Memleketimizin önemli ihtiyacını karşılayacak olan üniversitemiz olağanüstü bir çalışma içerisindedir. Kurumumuz 1955 yılına kadar uçak ve uçak motoru üretmiş bu faaliyetlere bir süre ara verilmiş yıllar sonra tekrar üretime geçmiştir.

2014 yılından itibaren üzerinde Türk Bayrağı logosunu taşıyan uçaklarımız semalarımızda uçmaya başlayacaklardır."
 
Gece yangınlarına müdahale eden uçaklara Avrupa'da sadece Türkiye'nin sahip olduğunu kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde büyük yangınlara filomuzda mevcut bulunan 10 yangın söndürme uçağıyla anında müdahalede bulunuyoruz. Bu uçaklarımız göl, nehir ve denizlerden anında 6 ton su alarak 12 saniye gibi kısa bir zamanda tanklarını doldurarak olay yerine intikal etmektedir. Yine gece yangınlarına anında müdahale eden uçaklarımıza Avrupa'da sahip olan tek ülkeyiz. Türk Hava Kurumu'na yapılan yardımları hep doğru şekilde kullandık ve bugün bunların karşılığını fazlasıyla almaktayız." 
 
THK Devrek Şubesi'nde düzenlenen ziyarette; THK İnsan Kaynakları Başkanı Metin Göksel, THK Devrek Şubesi Başkanı Ahmet Saka ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
OSMAN YILDIRIM: "2014'TE UÇAKLARIMIZ HAVADA OLACAK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 12 yıl önce
Türk tescilindeki tümuçaklarda turkiyebayrağı var paşam,mühim olan kendi projemizolan dizaynımotoru bize aituçak imal etmek... arkada yatan nak6 işine döner bu iş. birde italyada kurulan pilot ithal eden şirket ne alemde? salamon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hava Kuvvetlerinde ne yapmis ki pasam burda yapacak... Hava Kuvvetlerinde yaptigi icraat varmi ki... Durmak yola devam degil mi pasammmmm....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
*Salvolarınızı Ocak 2015'e saklayın. O zamana kadar bırakın adam işini yapsın. Daha önceleri bitmez denilen projeleri çok kısa zamanda, çok kaliteli, çok verimli, çok ucuza yapmış bir kişidir. Şahsi kırgınlığım olmakla beraber, söylediklerini yapabilecek beceri, donanım ve tecrübeye sahip olduğunu düşünürüm. Çok bilen arkadaşlar laf üreteceklerine iş üretsinler, sonra konuşsunlar. Hesabınız varsa Genel Kurulda sorarsınız, rakı masalarında veya internet ortamında değil. Yangın uçaklarının sayısı değil, etkinliği önemlidir. Ormanımı söndürenden Allah razı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THK elindeki değerli tecrübeleri, yapılan yanlış ücret politikası yüzünden kaçırmaya başladı. Bu kadar işi kiminle yapacakmış merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
lafa bakilmaz. Yapsin ben gidip elini opeyim. 2012 geldi zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Senin derdin ne Osman Yıldırım ın palavralarını anlamak için gramerli Türçe bilmeye gerek yok... herkesin ne demek istedigini tüm Türkiye anlıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Beyniniz anca cümle düşüklüklerine ve nüans farklılıklarına çalışıyor. Söylenmek isteneni anlamamakta direniyorsunuz ya da saptırmaya çalışıyorsunuz. Biraz kafanızı çalıştırın eger mümkünse.............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"biliyorsunuz thk bu sene atılım yıllarından birisini gerçekleştiriyor. mart ayında thk havacılık ve uzay üniversitesi dünyada 36 tane olan 37'si thk tarafından kurulan ilk yılında öğrencilerini aldı ve eğitime başladı." kim yazdı bunu:) ücretsiz türkçe dersleri verilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Benim tanıdığım Osman Paşa her türlü zorluğun altından kalkar,.. Allah yolunuzu açık etsin paşam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000