06 Eylül 2008, Cumartesi 15:27:53

Ölen sportif havacı maceraperest çıktı

Bilecik'in Bozüyük ilçesi yakınlarında düşen motorlu yelken kanatın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Bursalı işadamı Tekin Ünal'ın macera tutkunu olduğu bildirildi.
  • Öncelikle merhuma Allah tan rahmet dilerim.Geri de kalanlara da sabır. Haber başlığı çok enteresan geldi bana.'Ölen sportif havacı maceraperest çıktı.' 1-zaten sportif havacılıkla uğraşıyor olması adrenalin ve macerayı seviyor olduğu anlamına gelmez mi? 2-Maceraperest olması ölümü hakettiği anlamına mı geliyor da böyle bir başlık atılmış.

Kazada yanarak feci şekilde ölen uçuş pilotu Altan Aydın ve uçuş eğitimi alan Tekin Ünal'ın cesetleri, yapılacak DNA ile teşhis edilebilecek. Derya ve Deniz isimli ikiz kız çocuğu babası olan Bursalı Tekin Ünal, geçtiğimiz yıl 2 arkadaşıyla birlikte Sicilya'nın Etna yanardağına da motorsikletle gittiği ve yol boyunca kendisini kameraya aldığı ortaya çıktı.

Eskişehir'deki THK İnönü tesislerinden, dün akşam 18.00 sıralarında havalanan Altan Aydın (28) idaresindeki motorlu yelken kanat, havalandıktan bir süre sonra kanadın kopması sonucu düştü. Kazada uçuş pilotu Altan Aydın ve Bursalı iki çocuk babası işadamı Tekin Ünal (44), çıkan yangında feci şekilde can verdi.

Cenazeler, Bursa Adli Tıp Kurumu'na getirilirken, yakınları cesetleri teşhis için DNA testi yapılacak. Uçuş pilotu Altan Aydın'ın ayağında platin, kalp rahatsızlığı olduğu öğrenilen Tekin Ünal'ın ise kalbinde stent takılı olduğu ve yapılacak DNA ile cesetlerin kimliğinin tespit edileceği öğrenildi.

Bursa'nın tanınmış işadamlarından parkeci Tekin Ünal'ın ölümü ailesi, arkadaşları ve sevenlerini yasa boğdu. Ünal'ın Bursa Enduro Külübü'nden arkadaşları motosikletleriyle adli tıp kurumuna geldi. Ünal'ın 9 yıldır enduro motor ve offroad sporlarıyla ilgilendiği, geçen yıl 2 arkadaşıyla birlikte motosikletle Sicilya Etna Yanardağı'na gittiği öğrenildi. Aksun Parke Firması'nın sahibi olan Ünal'ın uzun süredir uçuşlara merak sardığı ve yeni dersler almaya başladığı bildirildi.

Önümüzdeki yıl Fethiye'de yamaç paraşütü yapmayı hayal eden Ünal'ın simülasyon eğitimi de aldığı bildirildi. Tekin Ünal ile birlikte geçen yıl Sicilya'ya giden arkadaşları Lütfi Uzsoylu ve Murat Erdinç, 12 gün süren yolculukları sırasında Tekin Ünal'ın kendisini görüntülediğini söyledi. Tekin Ünal, görüntülerde, motorsiklet üzeinde saatte 150 kilometre hız yaparken kendisini ve arkadan gelen arkadaşlarını görüntülüyor.

Ali Tıp Kurumu'na gelen Ünal'ın arkadaşları Ali Bocan ve Turan Gürsoy; "Çok iyi bir arkadaşımızdı. Macera ve doğa tutkunuydu. Sporu ve yardımlaşmayı çok seviyordu. Tekin ile en son geçen hafta görüşmüştük. 10 senedir simülatörle uçuş eğitimi alıyordu. En son geçen yıl resmen uçmuştu. Kaybettiğimiz için çok üzgünüz" dedi.

Ünal'ın cenazesi ikindi namazını müteakip Kükürtlü Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Aynı kazada ölen uçuş pilotu Altan Aydın'ın cenazesi ise otopsi işlemlerinin ardından memleketi ısparta'ya gönderilecek.

Ölen sportif havacı maceraperest çıktı

Yorumlar

Theater ~ 16 yıl önce
Öncelikle merhuma Allah tan rahmet dilerim.Geri de kalanlara da sabır. Haber başlığı çok enteresan geldi bana.'Ölen sportif havacı maceraperest çıktı.' 1-zaten sportif havacılıkla uğraşıyor olması adrenalin ve macerayı seviyor olduğu anlamına gelmez mi? 2-Maceraperest olması ölümü hakettiği anlamına mı geliyor da böyle bir başlık atılmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000