19 Kasım 2011, Cumartesi 15:30:35

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER (GÜNCELLENDİ)

İşte Türk Hava Kurumu'nda görevli iki pilotun hayatını kaybettiği kazanın olay yerinden görüntüleri...
  • AVUTURALYA'DAN SANA"I JUST CALL YOU TO SAY I LOVE YOU"CAN DOSTUN MUFIT, OLMADI BE KARDESIM,MEKANIN CENNET OLSUN!
  • Uçaklar düşer, havacılık devam eder. Ancak, olanlar ise ölenlere ve yakınlarına olur. Tarkim kazasının unutulması gibi bu da unutulur. İnşallah yetkililer ciddi bir araştırma yaparlar. Ancak hayatını kaybedenler M. Yazıcıoğlu gibi bir milletvekili olmadıkları için, devletimizin yetkilileri ne derece bunun araştırmasını daha ciddi yaparlar bilinmez? İnşallah gerçekler ortaya çıkartılır.
  • Son iki sene içerisindeki arızaların bazılar; Bitip tükenmeyen fren problemi (geçen ay 1 T-67 pist dışı oldu.), Bitip tükenmeyen motor durma problemi.(Defalarca yerde ve havada motoru durup yeniden çalıştırılmıştır) . İşin kısası havacılığın en üst noktalarına ulaşılan ülke Amerika eğer bu konuda bir karara varmış ise bir bildiği vardır ve yaptıkları açıklamaların özü (T-67 Firefly uçmak için yapılmış bir uçak değildir ve bir sürü hatası vardır. İşin en ilginç yani fabrikası kapanmış bir uçağın hala uçması kadar saçma bir şey olamaz. Sonuçta bakımlarıda buna göre yetersiz yapılıyor vs. Takdiri SHGM ve THK nın vicdanına aittir.
  • Ali Can Ergün Hocam'ı tanıma şerefine nail olamadım.Kendisine de Allah'tan rahmet , kederli ailesine başsağlığı dilerim.
  • Dün elim klavyeye gitmedi bile , kim sevdiği insana ölümü yakıştırabilir ki?Seninle hocam ilk uçuşumu , ilk yalnızımı yaşadım.Üzerimde emeğin çok büyüktür.Babam gibi her konuda yardımcı oldun.Seni hiç ama hiç unutmayacğım Allah Rahmet eylesin sana Necmi Hocam.Kederli ailesine Allah'tan sabırlar dilerim. T67 lerin ABD hava kuvvetlerinde nasıl eğitim uçağı olmaktan çıkarıldığını ben burada değinmeyeceğim bile.Umarım ASTRONOT yetiştirmek konusuna dem vuranlar , THK da eğitim uçaklarını yenilemekten de dem vururlar.Diğer bir konu da dün videoları seyrettim ve görgü şahitleri motor sesinin bir anda kesilerek kanat üzerine yıkılan uçağın düştüğünü söylediler.Hürriyet'in web sitesindeki videolardan izleyebilirsiniz.
  • ama maalesef bizde olan kazaların neredeyse %90 ı pilotaj hatası...bunu ben uydurmuyorum 25 yıldır bu sektörün içindeyim...kimse yoğurdum ekşi demediği sürece daha çokkk necmi hocalar,arısan kaptanlar gider...artık gerçekleri görüp öz eleştiri yapıp bu işlerin hafife alınmayacağını,ben bilirim,ben en iyi pilotum mantığını bırakmak gerekiyor...benden tavsiye
  • Çünkü kazalarda tek neden sadece pilot değildir. Havacılık sadece pilotla yürütülen bir sektör değildir.
  • daha once de bir vesileyle yazmistik . T67 ucagi dizayn hatasi dolu bir ucak .pek cok sivil havacilik otoritesi tarafindan egitim amacli ucuslari yasaklandi .cogu yerde envanterden kalkti.hala bizde ucuyor ve can almaya devam ediyor.kac ucak alindi, kac tanesi kaybedildi,kac cana mal oldu?amerika ne yapti ? hepsini yere indirdi.neden? orada can kiymetli.tum camianin basi sagolsun.
  • Öncelikle kazada hayatını kaybeden pilotlarımıza tanrıdan rahmet, kederli ailelerine, THK çalışanlarına ve tüm camiamıza bassağlığı ve sabır diliyorum. Bu kaza ilk değildi son da olmayacak. İki yıl önce Adana'da meydana gelen ve iki kardeşimizin ölümü ile sonuçlanan kaza ile benzerlikler taşıdığı görülüyor. Her iki kazaya da neden olan faktörlerin (özellikle idari ve teknik) detaylı bir şekilde incelenrek sonuçlarının tüm Uçuş Okulları ile paylaşılması ve bu konularda tedbir alınması bu tür kazaları azaltacaktır. TC-DBK
  • "Hadi eyvallah yerde görüşürüz" der atlardık uçağından...Hep birlikte havalandık ama hiç beraber inmedik yere, hep biz onu yalnız bırakırdık havada, bu kez o bizi yalnız bıraktı karada...En azından uçmayı seviyordu, bu bile yeterdi herşeye...
Türk Hava Kurumu'nun İzmir şubesinde görevli iki öğretmen pilotun hayatını kaybettiği kazadan sonra çekilen fotoğraflar kazanın boyutunu gözler önüne serdi.

İlk incelemelere göre uçağın burun üzerine çakıldığı ve motorunda herhangi bir arıza olmadığı belirlendi.

Yetkililer, uçağın yüksek olasılıkla havada tutunamayarak düştüğü sanılıyor.

Kazada hayatını kaybeden Ali Can Ergün'ün Türk Hava Kuvvetleri'nden emekli olduktan sonra Türk Hava Kurumu'nda yer dersi öğretmeni olarak görev yaptığı birkaç ay önce uçuş öğretmeni olmaya karar verdiği ve Necmi Mızrak Hoca'dan bir süredir ders aldığı ifade edildi.

İşte kaza yerinden objektiflere yansıyan o görüntüler:




 




Kazada hayatını kaybeden Ali Can Ergün


OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER (GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Misafir ~ 12 yıl önce
AVUTURALYA'DAN SANA"I JUST CALL YOU TO SAY I LOVE YOU"CAN DOSTUN MUFIT, OLMADI BE KARDESIM,MEKANIN CENNET OLSUN!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçaklar düşer, havacılık devam eder. Ancak, olanlar ise ölenlere ve yakınlarına olur. Tarkim kazasının unutulması gibi bu da unutulur. İnşallah yetkililer ciddi bir araştırma yaparlar. Ancak hayatını kaybedenler M. Yazıcıoğlu gibi bir milletvekili olmadıkları için, devletimizin yetkilileri ne derece bunun araştırmasını daha ciddi yaparlar bilinmez? İnşallah gerçekler ortaya çıkartılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Son iki sene içerisindeki arızaların bazılar; Bitip tükenmeyen fren problemi (geçen ay 1 T-67 pist dışı oldu.), Bitip tükenmeyen motor durma problemi.(Defalarca yerde ve havada motoru durup yeniden çalıştırılmıştır) . İşin kısası havacılığın en üst noktalarına ulaşılan ülke Amerika eğer bu konuda bir karara varmış ise bir bildiği vardır ve yaptıkları açıklamaların özü (T-67 Firefly uçmak için yapılmış bir uçak değildir ve bir sürü hatası vardır. İşin en ilginç yani fabrikası kapanmış bir uçağın hala uçması kadar saçma bir şey olamaz. Sonuçta bakımlarıda buna göre yetersiz yapılıyor vs. Takdiri SHGM ve THK nın vicdanına aittir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ali Can Ergün Hocam'ı tanıma şerefine nail olamadım.Kendisine de Allah'tan rahmet , kederli ailesine başsağlığı dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dün elim klavyeye gitmedi bile , kim sevdiği insana ölümü yakıştırabilir ki?Seninle hocam ilk uçuşumu , ilk yalnızımı yaşadım.Üzerimde emeğin çok büyüktür.Babam gibi her konuda yardımcı oldun.Seni hiç ama hiç unutmayacğım Allah Rahmet eylesin sana Necmi Hocam.Kederli ailesine Allah'tan sabırlar dilerim. T67 lerin ABD hava kuvvetlerinde nasıl eğitim uçağı olmaktan çıkarıldığını ben burada değinmeyeceğim bile.Umarım ASTRONOT yetiştirmek konusuna dem vuranlar , THK da eğitim uçaklarını yenilemekten de dem vururlar.Diğer bir konu da dün videoları seyrettim ve görgü şahitleri motor sesinin bir anda kesilerek kanat üzerine yıkılan uçağın düştüğünü söylediler.Hürriyet'in web sitesindeki videolardan izleyebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ama maalesef bizde olan kazaların neredeyse %90 ı pilotaj hatası...bunu ben uydurmuyorum 25 yıldır bu sektörün içindeyim...kimse yoğurdum ekşi demediği sürece daha çokkk necmi hocalar,arısan kaptanlar gider...artık gerçekleri görüp öz eleştiri yapıp bu işlerin hafife alınmayacağını,ben bilirim,ben en iyi pilotum mantığını bırakmak gerekiyor...benden tavsiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çünkü kazalarda tek neden sadece pilot değildir. Havacılık sadece pilotla yürütülen bir sektör değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
daha once de bir vesileyle yazmistik . T67 ucagi dizayn hatasi dolu bir ucak .pek cok sivil havacilik otoritesi tarafindan egitim amacli ucuslari yasaklandi .cogu yerde envanterden kalkti.hala bizde ucuyor ve can almaya devam ediyor.kac ucak alindi, kac tanesi kaybedildi,kac cana mal oldu?amerika ne yapti ? hepsini yere indirdi.neden? orada can kiymetli.tum camianin basi sagolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Öncelikle kazada hayatını kaybeden pilotlarımıza tanrıdan rahmet, kederli ailelerine, THK çalışanlarına ve tüm camiamıza bassağlığı ve sabır diliyorum. Bu kaza ilk değildi son da olmayacak. İki yıl önce Adana'da meydana gelen ve iki kardeşimizin ölümü ile sonuçlanan kaza ile benzerlikler taşıdığı görülüyor. Her iki kazaya da neden olan faktörlerin (özellikle idari ve teknik) detaylı bir şekilde incelenrek sonuçlarının tüm Uçuş Okulları ile paylaşılması ve bu konularda tedbir alınması bu tür kazaları azaltacaktır. TC-DBK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"Hadi eyvallah yerde görüşürüz" der atlardık uçağından...Hep birlikte havalandık ama hiç beraber inmedik yere, hep biz onu yalnız bırakırdık havada, bu kez o bizi yalnız bıraktı karada...En azından uçmayı seviyordu, bu bile yeterdi herşeye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000