28 Mart 2010, Pazar 08:08:29

Öğrencilerin maket uçak aşkı

Burdur Türk Hava Kurumu Maket Uçak Yapımı Kursu büyük ilgi gördü.

Türk hava Kurumu Burdur Şubesi tarafından açılan kursa Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinden büyük katılım sağlandı. Maket Uçak Yapımı Kursu Usta Öğreticisi ve Türk Hava Kurumu Saymanı Adnan Büyüktekin, "Okulların kapanması ile 11 yaşından büyük tüm gençlere kurs vereceğiz" dedi.

Okulların faaliyette olması sebebiyle kursa en çok üniversite öğrencilerinin katıldığını dile getiren THK Saymanı Adnan Büyüktekin, kursa en çok ilginin MAKÜ Veterinerlik Fakültesi öğrencilerinin gösterdiğini belirtti. Kursa ilk olarak Veterinerlik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 20 kursiyerle başladıklarını dile getiren Büyüktekin, 20 öğrenciye 'Veterinerlik Fakültesi Genç Kanatlar Grubu' ismini verdiklerini söyledi. Öğrencileri ile birlikte kursa katılan MAKÜ Veterinerlik Fakültesi Araştırma Görevlisi Hale Aygün, kurs hakkında, "Öğrencilerimizin vasıtası ile THK model uçak kursunu duyduk ve biz de katılmak istedik. 20'den fazla öğrencimiz ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte bu kurslara katıldık. Kurslarımız ücretsiz ve aynı zamanda 3 aşamadan oluşuyor. Biz şu an birinci aşamanın kursunu alıyoruz, Nisan gibi ikinci ve üçüncü aşama kursları alacağız' diye konuştu.

MAKÜ Veterinerlik Fakültesi öğrencisi ve Maket Uçak Yapımı kursiyeri Celal Aygün, 'Model uçak kursunu arkadaşlarımız önerdi, çok eğleniyoruz ve güzel bir uğraş içerisindeyiz. İlk aşama 3 gün sürüyor, eğlenceli bir uğraş, herkese tavsiye ederim' şeklinde konuştu.

Model Uçak Yapımı Kursu'na Ata Modeli ile başladıklarını vurgulayan THK Saymanı Adnan Büyüktekin 3 aşamalı ve 9 aşamalı devam eden kursların büyük ilgi görmesinden memnun olduğunu dile getirdi. Maket Uçak Yapımı Kursu Usta Öğreticisi ve THK Saymanı Adnan Büyüktekin şöyle konuştu: "Veteriner fakültemizin genç kanatlar grubunun ilk model uçak kursunu açtık. Ata Modeli ile başladık, Flamingo ve A2 leylek modeli ile devam edeceğiz. Veteriner fakültemizden 20 öğrencimiz var. Okulların kampanyası ile 11 yaşından gün almış tüm gençlerimizi ve tüm halkımızı Kurumumuza bekliyoruz. Tüm masraflar THK Genel başkanlığı tarafından karşılanıyor." 

Öğrencilerin maket uçak aşkı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000