15 Ocak 2012, Pazar 08:02:15

'MÜDAHALE EDECEK UÇAK YOKTU'

Veysel Eroğlu, Bursa'daki orman yangını ile ilgili Kaleli'nin verdiği soru önergesini yanıtladı...
  • Koskoca devlet orman yangını için iki adet, bir saniyede yangına 12 ton su boşaltan bu uçaklardan alamıyor. Yazık. Hoç zaten yakında orman filan kalmayacak, yana yana bitiyor çiğerlerimiz.
 CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli’nin soru önergesine yanıt veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa’da 5 Aralık Pazartesi günü başlayan orman yangınına ilk gün havanın kararmasından dolayı uçakla müdahale edilemediğini bildirdi.
 
Soru önergesini yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 5 Aralık Pazartesi günü saat 16.30’da başlayan yangına Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerce saat 16.50’de müdahale edildiğini belirtti. Eroğlu, “Rüzgarın çok şiddetli olmasından dolayı 70,0 hektarlık alanda örtü yangını meydana gelmiştir. İlk gün havanın kararmasından dolayı uçaklar yangına müdahale edememiştir” dedi. 
 
“YANGINA MÜDAHALE EDEBİLECEK UÇAK BULUNMAMAKTAYDI”
 
“Bölgenin dağlık ve engebeli olması nedeniyle yangın söndürme uçaklarıyla müdahale edilmesi konusunda Türk Hava Kurumu’na ne zaman başvuruda bulunulmuştur?” sorusuna da Eroğlu, şöyle dedi: 
 
“Türk Hava Kurumu ile yapılan kira sözleşmesi uyarınca, 31 Ekim 2011 tarihi itibarıyla yangına müdahale edebilecek uçak bulunmamaktaydı. Ancak, yangının çıktığı günün akşamında THK ile yapılan görüşmeler sonucunda; 2 adet amfibik uçak, 6 Aralık 2011 günü kaldırılarak yangına müdahale etmesi sağlanmıştır.”
'MÜDAHALE EDECEK UÇAK YOKTU'

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Koskoca devlet orman yangını için iki adet, bir saniyede yangına 12 ton su boşaltan bu uçaklardan alamıyor. Yazık. Hoç zaten yakında orman filan kalmayacak, yana yana bitiyor çiğerlerimiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000