04 Haziran 2011, Cumartesi 10:10:11

MODEL UÇAK SERTİFİKALARINI ALDILAR

Türk Hava Kurumu (THK) ile Osmaniye Havacılık ve Doğa Kulübü’nün (TOHAD) Osmaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlediği model uçak kursu sona erdi.
Kursa katılan 28 öğrenci törenle sertifika aldı. Geleceğin imamları, 10 günlük kurs süresince ‘Ata’ isimli model uçakları büyük bir sabır ve titizlikle tamamladı.

Model uçak rehber öğretmeni Ali Tatlı’nın nezaretindeki kursa katılan öğrenciler, model uçak yapımının yanı sıra aerodinamik ve diğer temel uçuş prensipleri ile meteoroloji bilgilerini de öğrendi. Balsa ağacı kullanarak modellerini bitiren öğrencilere Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törenle sertifika verildi.

Okul Müdürü Osman Sığırcı, “THK’ya bu imkânı sağladığı için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi de başarılarından dolayı kutluyorum. İnşallah bu öğrencilerimiz gelecekte birer pilot ya da uçak mühendisi olacak” dedi.

THK Osmaniye Şube Başkanı Uğur Poyraz, havacılığı sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla bu tip kurslarının devam edeceğini söyledi. Turkuaz AVM’nin de ek malzeme desteğinde bulunduğu model uçak kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilerin, daha sonraki ileri aşama kurslara katılabileceği belirtildi.
MODEL UÇAK SERTİFİKALARINI ALDILAR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000