23 Aralık 2008, Salı 07:17:19

Model uçak kursunda bir müftü...

Sarıgöl ilçesinde gençlere örnek olmak için çeşitli aktivitelere katılan ve gençlere bilgisayar, web tasarım kursu da veren Müftü Oğuz Metin bu kez model uçak kursuna kursiyer olarak katıldı.

Sarıgöl Müftüsü Oğuz Metin, geçtiğimiz son iki yılda ilçede gençlere ve memurlara yönelik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan Bilgisayar Kullanımı ve Tasarım kurslarında görev almış, bir çok gence bilgisayar kullanımı öğretmişti. Müftü Oğuz Metin bu kez kendisi kursiyer oldu. Türk Hava Kurumu (THK) Sarıgöl Şubesi tarafından öğretmenlere yönelik açılan Model Uçak Yapımı kursuna kayıt yaptıran Metin, öğretmenlerle birlikte model uçak yapmaya başladı.

Katıldığı aktivitelerde her zaman gençlere örnek olmaya çalıştığını belirten Müftü Oğuz Metin, "Öğrenmenin yaşı ve yeri yoktur. THK'nın açtığı Model Uçak Yapımı kursuna severek katılıyorum. Gerçekten el beceri çalışmaları insanı rahatlatıyor, dinlendiriyor. Herkese öneririm." dedi.

THK Şube Başkanı Halit Bardakçı ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"THK olarak geçtiğimiz yıllarda öğrenciler için model uçak yapımı kursları açtık. Bu yıl ise Ankara'dan THK Genel Merkezi'nden gelen model uçak öğretmeni Altuğ Arkan öncülüğüne 16 öğretmenimize model uçak yapımı kursu verilmeye başlandı. Kurslarımız 10 gün süreli olacak. Burada iki türlü model uçak yapımı öğretilmektedir. Öğretmenlerimiz burada öğrendiklerini okullarda seçmeli Havacılık Bölümü'nü seçen öğrencilere öğretebilecekler. Böylece öğrencilerimize havacılığı da sevdirmiş olacaklar. Bu arada İlçe Müftümüz Oğuz Metin de kursumuza katılmak istediğini belirtti. Bu davranışından mutluluk duyduk ve kurslarımıza katılmaya başladı. Oldukça da başarılı."

 

Model uçak kursunda bir müftü...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000