27 Aralık 2008, Cumartesi 07:51:28

Model uçak kursuna katılanlara sertifikaları verildi

Türk Hava Kurumu (THK) Erdemli Şubesi tarafından ilk kez açılan 'Model Uçak Kursu'na katılan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

THK Erdemli Şube başkanı Ali Bilgen, Erdemli'de ilk havacılık faaliyetinin gerçekleştirildiğini belirterek, "Halk Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte, açılışını yeni yaptığımız atölyemizde gerçekleştirilen 25 saatlik Model Uçak Kursu yoğun bir ilgi gördü. Kursumuza 12 kişi katıldı ve katılanların tamamı kursumuzu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı" dedi.

Kursu açmaktaki amaçlarının, Türk Hava Kurumunu tanıtarak, 7'den 70'e havacılığı sevdirmek olduğunu ifade eden Bilgen, Erdemli'de havacılık kulübü kurmak için çalışma başlattıklarını kaydetti.

İkinci kursun 5 Ocak 2009'de başlayacağını belirten THK Erdemli Şube Saymanı ve Model Uçak Rehber Öğretmeni Fatma Çevikoğlu da, "13 yaşını doldurmuş herkes bu kurslarımıza katılabilir. Havacılığa ilgi duyan, merak eden bütün herkesi Türk Hava Kurumuna bekliyoruz. Ayrıca bu kursa katılan arkadaşlarımız bundan sonraki süreçte bir üst kursa da katılmaya hak kazandılar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Model uçak kursuna katılanlara sertifikaları verildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000