12 Haziran 2009, Cuma 07:51:17

Model uçak kurslarına büyük ilgi

Türk Hava Kurumu’nun (THK) genç nesillere havacılık sevgisini aşılamak amacı ile başlattığı ve Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile okullarda açtığı model uçak kurslarına ilgi giderek artıyor.
  • Keşke Sivas'a da boöyle uçaklarla ilgili bir kurs açsalar... YETKİLİLERE ÖNEMLE DUYURULUR!

Okullarda model uçak kursları açılırken; havacılık kulüpleri kuruluyor. Bu okullardan biri Söke Sadullah Kuşada İlköğretim Okulu olurken; yıl içinde açılan model uçak kursunu tamamlayan 25 öğrenciye katılım belgeleri törenle verildi. Sertifika törenine İlçe Milli eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Söke Halk eğitim Merkezi Müdürü Ali Kanbur, THK Söke Şubesi Başkanı İdris Balcı, öğretmenler ve öğrencilerin velileri katıldı.

THK’nın kendilerine kursların açılması ile ilgili gönderdiği bildiriyi alınca heyecanlandıklarını belirten Söke Sadullah Kuşada İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Hüseyin Ertıuğrul; “Okulumuzda kurduğumuz havacılık kulübü bünyesinde model uçak kursumuzu tamamladık. Şubat ayı içinde açılan kursumuz mayıs ayında sona erdi. Kursa katılan ve emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Havacılığın önemine değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken de; “Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ sözü ışığı altında gençlerimizin havacılığı sevmeleri ve ilgi göstermeleri anlamında açılan bu türlü kurslar büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Söke olarak model uçak yapımında kısa zamanda büyük yol kat ettiklerini dile getiren Söke THK Başkanı İdris Balcı ise; şunları söyledi: “24 Mayıs’ta Selçuk’ta gerçekleşen model uçak yarışmasında Söke olarak 3.’lük elde ettik. Söke model uçak dalında başarılar kazanmaya başladı ve devamının gelmesini umut ediyorum”

 

Model uçak kurslarına büyük ilgi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Keşke Sivas'a da boöyle uçaklarla ilgili bir kurs açsalar... YETKİLİLERE ÖNEMLE DUYURULUR!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000