28 Kasım 2008, Cuma 07:42:25

"Kurban derisi ile uçak alacağız"

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Yusuf Güngör, Kurban Bayramı'nda THK'nın topladığı kurban derileri ile yangın söndürme uçağı alacaklarını söyledi.
  • doğrudur alınacak yangın uçakları dedemiz yaşındadır ve hiç te modern değillerdir çünkü thk nın gücü ancak bu uçaklara yetmektedir. bunun yanında evet thk sadece halktan toplanan deri ve bağışlarla ayakta durmaktadır. bunun yanında thk yangınları babasının hayrına söndürmez orman bakanlığının yaptığı ihale sonucu yangınlara müdahale sonucunda belli bir para alır. Keyfi pilot yetiştirmez . gökçen havacılık adı altında faaliyetlerinden para ve kar amacı güderek kazanç sağlar.
  • ORMANLARIMIZ YANIP BİTİP KÜL OLURKEN YÜKSEK PERFORMANSLI YANGIN UÇAKLARI ALMAK EN HAYIRLI İŞ OLACAKTIR.DESTEKLEMEK LAZIM. S
  • şimdiye kadar verilen deriler ile neler yapıldı şahsen ben merak ediyorum??
  • THK milletin alacağı derilere mi mahkum kaldı. Bu kadar aciz mi bu krum ki bu tür söylemler yapılıyor. Yani deri gelmezse uçak alınmayacak. Ne saçma bir açıklama allah aşkına. Her yıl toplanan binlerce deriler nereye gidiyor acaba. yazık çok yazık.
  • İnanmayın arkadaşlar bu sözlere. Her sene aynı terane ama uçaklar hala dedem yaşında. Daha önceki senelerdede alacaklardı hani nerde.

Türk Hava Kurumu, 'Kurban derisi ile uçak al' kampanyası başlatıyor. Kurban Bayramı'nda derilerden elde edilecek para ile yangın uçağı alacak olan THK'nın 5 ton su kapasiteli 5 tane uçağı 2009 yılında hizmete giriyor. Konuyla ilgili İHA'ya açıklamada bulunan Güngör, THK'nın 23 yıldan bu yana orman yangınları ile mücadele verdiğini belirterek, "Yangın söndürmek için 12 orman yangını uçağımız var. Mayıs ayından itibaren Orman Müdürlüğü'nün emrine vereceğiz. Çanakkale, İzmir ve Antalya'da görev yapacak uçaklarımızın 25 yıldan beri bir tecrübesi var. THK orman yangınları sırasında 7 uçağını kaybetmiştir. 6 pilotunu şehit vermiştir. 2 bin 200 yangına müdahale etmiştir. Geçtiğimiz yıl 110 orman yangınını söndürdük" diye konuştu.

Güngör, dünyada kapasitesine göre çeşitli yangın uçakları bulunduğunu Türkiye'de en kapasiteli 5 tane yangın uçağı olduğunu ifade etti. Güngör, "Bizim elimizde bulunan uçaklar 50'den başlıyor. 2 ton su deposu var. 6 ton alan uçaklar var. Yunanistan'da bu uçaktan 21 tane, İtalya'da 30 tane var. Türkiye'de 3 tane görünüyor ama onlar kiralık. Türkiye'de 5 tane uçağı var diye haritaya yazacağız. 2 tane 5 ton su kapasiteli 2 uçağımızı aldık. 3 tanesi de yolda. 2 tanesini kendi paramızla aldık" diye konuştu.

'DERİYE GELEN PARA İLE UÇAK ALACAĞIZ'

2 yıl önce başlatılan bir kampanya ile 265 bin YTL para toplandığını kaydeden Güngör, toplanan para ile uçağın tekerinin bile alınamayacağını belirtti. Vatandaşlara çağrıda bulunan Güngör, "Paraları veren vatandaşlarımız bilsinler ki bu paralar uçaklara harcandı. Uçakların ikisinin fiyatı 4 milyon 700 bin dolar. Bu uçakların yenisi 30 milyon dolara yakın. Biz 2.5 milyon dolara alıyoruz" dedi.

Kiralama sistemi ile yangın söndürme uçaklarına verilen maliyetin çok yüksek olduğunu dile getiren Güngör, "Biz kiralama sistemini bıraktık. Kiraya verilen para ile uçak satın alıyoruz. 1 yıllık kira ile uçakları satın almak mümkün. Bizim yeteneğimiz var, meydanlarımız, hangarlarımız var. Ayrıca yangın söndürme ile 25 yıllık tecrübemiz var. Bu uğurda şehitler verdik. Kurban derilerinden elde edeceğimiz gelirin tamamını yangın uçağı alımında kullanacağız. Ne kadar çok deri gelirse uçağa aktaracağımız para o kadar çok olur. Yangın söndürme işi kamuya yönelik bir işlem. THK şimdiye kadar 5 bin 500 pilot yetiştirdi. Yangın söndürme konusunda son derece tecrübeliyiz. 23 yıldır yangın çalışmalarına katılıyoruz. TSK yangın söndürme işini çok iyi yapar. THK'nın yangın söndürme ile ilgili herşeyi hazır" " şeklinde konuştu.

Yusuf Güngör

"Kurban derisi ile uçak alacağız"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

THK ~ 15 yıl önce
doğrudur alınacak yangın uçakları dedemiz yaşındadır ve hiç te modern değillerdir çünkü thk nın gücü ancak bu uçaklara yetmektedir. bunun yanında evet thk sadece halktan toplanan deri ve bağışlarla ayakta durmaktadır. bunun yanında thk yangınları babasının hayrına söndürmez orman bakanlığının yaptığı ihale sonucu yangınlara müdahale sonucunda belli bir para alır. Keyfi pilot yetiştirmez . gökçen havacılık adı altında faaliyetlerinden para ve kar amacı güderek kazanç sağlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
ORMANLARIMIZ YANIP BİTİP KÜL OLURKEN YÜKSEK PERFORMANSLI YANGIN UÇAKLARI ALMAK EN HAYIRLI İŞ OLACAKTIR.DESTEKLEMEK LAZIM. S

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bob marley in arkadaşı ~ 15 yıl önce
şimdiye kadar verilen deriler ile neler yapıldı şahsen ben merak ediyorum??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviation ~ 15 yıl önce
THK milletin alacağı derilere mi mahkum kaldı. Bu kadar aciz mi bu krum ki bu tür söylemler yapılıyor. Yani deri gelmezse uçak alınmayacak. Ne saçma bir açıklama allah aşkına. Her yıl toplanan binlerce deriler nereye gidiyor acaba. yazık çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nefs ~ 15 yıl önce
İnanmayın arkadaşlar bu sözlere. Her sene aynı terane ama uçaklar hala dedem yaşında. Daha önceki senelerdede alacaklardı hani nerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000