29 Haziran 2008, Pazar 14:36:43

Koç: “Hedef ilk 5”

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, kızı Esra’yla birlikte, ilk kez Türkiye’de düzenlenen F3J Model Planör Dünya Şampiyonası’nda yarışacak.

Uluslar arası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından bu yıl 6’cısı düzenlenen motorsuz uzaktan kumandalı planör yarışları FJ3 Model Planör Dünya Şampiyonası başladı.

Bu yıl ilk kez Türkiye’nin ev sahipliğinde 25 ülkenin katılımıyla Adapazarı’nda gerçekleştirilen şampiyonaya kızı Esra Koç’la birlikte katılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, şampiyonanın startı verilmeden önce bir basın toplantı düzenledi.

HEDEF İLK 5
Toplantıda “2004’te Kanada’da Dünya 2’cisi olmuştuk. Eğer büyük bir şanssızlık olmazsa ilk 5’e gireceğimize inanıyorum.” diyen Koç, hazırlıkları hafta sonlarında ve Yaz döneminde akşam üstleri gerçekleştirdiğini söyledi. Koç, kızı Esra’nın da kendisiyle gidip gelirken, havacılık sporuna merak saldığını ve şimdi onunla birlikte Türk Milli Takımı’nda birlikte olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

TANITIM AÇISINDAN ÖNEMLİ
Koç, daha sonra şampiyonanın Türkiye’nin tanıtımı için büyük önem taşıdığını ifade ederek “İlk gelenlerin, orası emniyetli mi, güvenlik açısından sorun yaşanır mı gibi sorularına muhatap olduk. Bu zamanla değişti.” diye konuştu.

ŞAMPİYON BİR HAFTA SONRA BELLİ OLACAK
Türk Hava Kurumu adına İstanbul Model Planör Kulübü(SOARİST) organizasyonuyla gerçekleştirilen şampiyona, bir hafta sürecek.  Yarışmada Türkiye’yi Amerika’lı teknik direktör Larry Jolly yönetecek. Takım kaptanlığını Serdar Cümbüş yapacak. Türk Milli Takımı için işadamı Mustafa Koç, model yapımcısı Murat Esibatır ve diş hekimi Ilgaz Kalaycıoğlu,  Ümit Milli Takımı için ise Esra Koç, Ali Ersu, Diren Üstündağ oluşturacak.  Şampiyonada dereceye girenler, hafta sonu düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

Mustafa Koç

Mustafa Koç

Mustafa Koç

Mustafa Koç

Koç: “Hedef ilk 5”

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000