16 Temmuz 2010, Cuma 10:39:34

Kim maket uçak yapmak ister?

Türk Hava Kurumu Isparta Şubesi, pilot olmak isteyen veya uçağı sevenlere havacılığı sevdirmek amacıyla model maket uçak yapımını öğretiyor.

Model Maket Uçak Yapımı Kurs Eğiticisi Ali İhsan Ceylan, ''Model maket uçak yapımı'' kursunu 4 yıldır düzenlediklerini ve bugüne kadar da 200 kişiye uçak yapımını öğrettiklerini belirtti. İnsanlara havacılığı sevdirmek amacıyla bu kursu düzenlediklerini kaydeden Ceylan, kursa 11 yaş ve üzerindeki herkesin katılabildiğini söyledi.

Ceylan, 60 yaşında bile kursiyerlerinin bulunduğunu dile getirerek, ''Kursa ilkokul mezunlarından, öğretim görevlilerine kadar herkes katılabiliyor. Bugüne kadar çeşitli meslek gruplarından yaklaşık 200 kişiye model uçak yapımını öğrettik. Amacımız havacılığı herkese sevdirmek'' dedi.

Kursların 18 saat üzerinden gerçekleştiğini ve bir hafta sürdüğünü kaydeden Ceylan, kursları yarı yıl ve yaz tatillerinde gerçekleştirdiklerini belirtti. Kursiyerlere öncelikle uçak hakkında bilgi verdiklerini ardından da kanatlar ve gövdenin yapımını öğrettiklerini dile getiren Ceylan, tamamlanan uçakları uçurttuklarını belirtti.

Kursta kullanılan malzemelerin Türk Hava Kurumu tarafından karşılandığını hatırlatan Ceylan, model uçakların ise uçakları yapanlarda kaldığını belirtti.

Kursa katılan 11 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Büşra Ceylan, boş zamanlarını değerlendirmek için kursa geldiğini belirtti. Uçakları sevdiğini ve bu uğraştan da büyük zevk aldığını söyleyen Ceylan, arkadaşlarına da maket uçak yapımını öğreteceğini kaydetti.

Kim maket uçak yapmak ister?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000