26 Ocak 2009, Pazartesi 08:11:31

Karayollarından C-47 geçti...

Dalış turizmi için kullanılacak olan C-47 tipi uçak, 3 TIR ile Düzce'ye getirildi. TIR üzerindeki uçağı gören sürücüler, büyük şaşkınlık yaşadı.
  • ucak govdesı ya da parcalarında asbest maddesı var mı? varsa denız suyuna ve canlılarına zararı dokunur mu?
  • Türk Hava Kurumu'na ait C-47 yoktur. Bu uçaklar Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeyken envanterden kaldırılmışlardır. Ayrıca yılda en az 30 bin turistin dalış yaptığı Alanya'ya da bir C-47 yollansa dalış turizmine çok katkısı olur. Sayın Babaoğlu'dan Alanya adına bir istek... Teşekkürler.
  • Simdi de dalgiclik veya dalis spor dalina hevesli susporcularina bir hizmet sunmak isteniyor.Güzel birsey,yalniz bu teknik bir gerecin batirilirken CEVRE KIRLILIGINE DIKKAT EDILECEKMIDIR?Bu sahilleri doldurup yol yaptik veya genislettik,hatta havaalanida yapmagi planlayanlarda var.OR-GI gibi yeni Trabzon'i genisletmek ve uzatmak icinde dolgu sistemi ile kazanilmistir.Memleketimizi sevelim

Düzce Valiliği tarafından başlatılan Akçakoca ilçesinde uygulamaya konulacak dalış projesinde Türk Hava Kurumu'na ait C-47 tipi uçak kullanılacak. Kayseri'den 3 TIR'la gönderilen uçak, D-100 Karayolu güzergahıyla Düzce'ye getirildi.

Düzce Turizm ve İl Müdürü Özcan Budak, uçağın Düzce'de başlayacak olan dalış turizmi için önemli bir yer tutacağını belirterek, "Uçağı Akçakoca'da tespit edeceğimiz uygun bir yere batıracağız" dedi.

30 yıldır TIR şoförlüğü yapan Mücahit Eker ise, ilk kez böyle bir yük taşıdığını ve görenlerin oldukça büyük bir ilgi gösterdiğini söyledi. Dalış turizmi için Kayseri'den yola çıkan ve Düzce'ye ulaşan Türk Hava Kurumu'na ait C 47 tip uçak, bugün Akçakoca'da uygun bir alanda monte edilip denize batırılacak.

Karayollarından C-47 geçti...

Yorumlar

medjaı ~ 15 yıl önce
ucak govdesı ya da parcalarında asbest maddesı var mı? varsa denız suyuna ve canlılarına zararı dokunur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kürşat Bilgin ~ 15 yıl önce
Türk Hava Kurumu'na ait C-47 yoktur. Bu uçaklar Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeyken envanterden kaldırılmışlardır. Ayrıca yılda en az 30 bin turistin dalış yaptığı Alanya'ya da bir C-47 yollansa dalış turizmine çok katkısı olur. Sayın Babaoğlu'dan Alanya adına bir istek... Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Simdi de dalgiclik veya dalis spor dalina hevesli susporcularina bir hizmet sunmak isteniyor.Güzel birsey,yalniz bu teknik bir gerecin batirilirken CEVRE KIRLILIGINE DIKKAT EDILECEKMIDIR?Bu sahilleri doldurup yol yaptik veya genislettik,hatta havaalanida yapmagi planlayanlarda var.OR-GI gibi yeni Trabzon'i genisletmek ve uzatmak icinde dolgu sistemi ile kazanilmistir.Memleketimizi sevelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000