14 Mart 2013, Perşembe 08:04:02

KARAMAN'DA HAVACILIK YÜKSEKOKULU İNCELEMESİ

Karaman’a açılması düşünülen Havacılık Yüksekokulu için tahsis edilen binada Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevin Yörük ile üniversite genel sekreteri Ebru Yıldırım incelemelerde bulundu.
  • HAALA NE YÜKSEKOKULU YA BU ADAMLAR MİLLETLE DALGA GEÇİYO RESMEN.. AÇ TYP Yİ DEVAM İŞTE.. HEM ADAMLARI ORDA 4-5 SENE OYALAYIN HEM DE DISARDAN 6 AYDA YETİŞTİRDİĞİNİZ ADAMLARI İŞE ALIN.. OHH NE GÜZEL İSTANBUL. KİMSE GERÇEK AMAC NE ANLATMIYOR.. GENÇ ARKADASLAR SAKIN HEVES EDİP DE BU OKULLARDA ÖMÜRLERİNİ TÜKETMESİNLER
  • Benim memleketim Karaman'ın Yeşildere Beldesi. Uçak mühendisiyim. Duyurduğunuz haberden çok memnun oldum ancak umarım boş bir binanın değerlendirilmesi için bir düşünce olarak kalmaz. Memleketim de havacılıkla alakalı bir faaliyetin olduğunu (THK) ilk kez duydum. Daha çok tarım, hayvancılık ve bisküvi fabrikalarına dayalı bir ekonomisi var. Ancak işsizlik çok fazla. Susuzluk problemi yüzünden tarımdan para kazanmak zor. Köyler boşalmış. Bölgede yeni açılan ve 2 yıldır su tutulan barajın bu konuda fayda getirmesini umuyorum. Bölgede fazla yolcu trafiği beklemek ve büyük bir havalimanı yapılmasını düşünmek hatalı olur. Bu bölgenin havadan yolcu trafiği %80 oranında yurtdışında çalışan işçilerden kaynaklanmaktadır. Yazın iş yapar kışın boş kalır. Havalimanı olsa dahi devlet dışında özel bir şahıs burada bakım onarım kuruluşu açmaz. Okul Karaman'a istihdam kazandırmaz. Ben sadece okul açılmasının getirisini göremedim. Yetkili arkadaşların projesini merak ettim. İnşallah hayırlısı olur
  • Sadece bina yapmak yetmiyor bu isler icin. En onemlisi, ogretecek kadar bilgisi ve tecrubesi olan ogretmenlerle ogrenmeye merakli caliskan ve zeki ogrencilere ihtiyac var. Siz o son konu olan iki sarti yerine getirin bina onemli degil.
  • Zaten ülkenin 1 yılda açık kalp ameliyatı yapacak kasaplara, 6 ayda teknisyen(?) olup uçak düşürtecek adamlara ihtiyacı var.bence karamana değil her ile değil her ilçeye okul değil bu kurslar açılmalıki kalite artsın öyle değilmi sizcede?
  • Ya okulu falan sallayında typ kursu ne zaman acılıyor orda evıme yakın iyi olur :) bu arada bu kursların yaygınlastırılmasını can ı gönülden istiyorum sahi dyp isi ne oldu bir ara söyleniyordu ...oss de olmadı ama kendıme guvenım hala tam 6 ayda pratisyen 9 aya uzman 1seneye acık kalp ameliyatı yapmazsam adam degılım bastır karaman :)
  • 142.000 nüfuslu Karaman ile 99.000 nüfuslu Kon.Ereğli'nin tam ortasında,40. km.de Ayrancı ilçesine 8.000 feet konvansiyonel bir havalimanı hem İstanbul,İzmir üzerinden iç ve dış hat servisi verir hemde mezkür havacılık yüksek okulu amacına hizmet eder.Ayrancıdan kuzeye,Karapınara açılacak 40 km. bir yol ile 33.000 nüfus daha buradan istifade edebilir

Prof. Dr. Nevin Yörük, üniversite genel sekreteri Ebru Yıldırım inceleme öncesi Karaman Valisi Murat Koca’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Vali Murat Koca, beraberindeki Prof. Dr. Nevin Yörük, Yeşildere beldesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan ve Türk Hava Kurumu’na tahsis edilmesi düşünülen okul binasında incelemelerde bulundu.

Buradaki incelemelere Türk Hava Kurumu Karaman Şube Başkanı Mahmut Büyükyağcı, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız, Yeşildere Belediye Başkanı İbrahim Koçak, Taşkale Belediye Başkanı Muhittin Sunaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü M. Akif Duman da eşlik etti.

KARAMAN'DA HAVACILIK YÜKSEKOKULU İNCELEMESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

HABOMTEC ~ 11 yıl önce
HAALA NE YÜKSEKOKULU YA BU ADAMLAR MİLLETLE DALGA GEÇİYO RESMEN.. AÇ TYP Yİ DEVAM İŞTE.. HEM ADAMLARI ORDA 4-5 SENE OYALAYIN HEM DE DISARDAN 6 AYDA YETİŞTİRDİĞİNİZ ADAMLARI İŞE ALIN.. OHH NE GÜZEL İSTANBUL. KİMSE GERÇEK AMAC NE ANLATMIYOR.. GENÇ ARKADASLAR SAKIN HEVES EDİP DE BU OKULLARDA ÖMÜRLERİNİ TÜKETMESİNLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlısı ~ 11 yıl önce
Benim memleketim Karaman'ın Yeşildere Beldesi. Uçak mühendisiyim. Duyurduğunuz haberden çok memnun oldum ancak umarım boş bir binanın değerlendirilmesi için bir düşünce olarak kalmaz. Memleketim de havacılıkla alakalı bir faaliyetin olduğunu (THK) ilk kez duydum. Daha çok tarım, hayvancılık ve bisküvi fabrikalarına dayalı bir ekonomisi var. Ancak işsizlik çok fazla. Susuzluk problemi yüzünden tarımdan para kazanmak zor. Köyler boşalmış. Bölgede yeni açılan ve 2 yıldır su tutulan barajın bu konuda fayda getirmesini umuyorum. Bölgede fazla yolcu trafiği beklemek ve büyük bir havalimanı yapılmasını düşünmek hatalı olur. Bu bölgenin havadan yolcu trafiği %80 oranında yurtdışında çalışan işçilerden kaynaklanmaktadır. Yazın iş yapar kışın boş kalır. Havalimanı olsa dahi devlet dışında özel bir şahıs burada bakım onarım kuruluşu açmaz. Okul Karaman'a istihdam kazandırmaz. Ben sadece okul açılmasının getirisini göremedim. Yetkili arkadaşların projesini merak ettim. İnşallah hayırlısı olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ogretmen/ogrenci ~ 11 yıl önce
Sadece bina yapmak yetmiyor bu isler icin. En onemlisi, ogretecek kadar bilgisi ve tecrubesi olan ogretmenlerle ogrenmeye merakli caliskan ve zeki ogrencilere ihtiyac var. Siz o son konu olan iki sarti yerine getirin bina onemli degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYP-DYP ~ 11 yıl önce
Zaten ülkenin 1 yılda açık kalp ameliyatı yapacak kasaplara, 6 ayda teknisyen(?) olup uçak düşürtecek adamlara ihtiyacı var.bence karamana değil her ile değil her ilçeye okul değil bu kurslar açılmalıki kalite artsın öyle değilmi sizcede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlı olsun ! ~ 11 yıl önce
Ya okulu falan sallayında typ kursu ne zaman acılıyor orda evıme yakın iyi olur :) bu arada bu kursların yaygınlastırılmasını can ı gönülden istiyorum sahi dyp isi ne oldu bir ara söyleniyordu ...oss de olmadı ama kendıme guvenım hala tam 6 ayda pratisyen 9 aya uzman 1seneye acık kalp ameliyatı yapmazsam adam degılım bastır karaman :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
142.000 nüfuslu Karaman ile 99.000 nüfuslu Kon.Ereğli'nin tam ortasında,40. km.de Ayrancı ilçesine 8.000 feet konvansiyonel bir havalimanı hem İstanbul,İzmir üzerinden iç ve dış hat servisi verir hemde mezkür havacılık yüksek okulu amacına hizmet eder.Ayrancıdan kuzeye,Karapınara açılacak 40 km. bir yol ile 33.000 nüfus daha buradan istifade edebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000