17 Haziran 2014, Salı 16:29:58

JANDARMADAN HAVACILARA ALKOL TESTİ

Dünyadaki en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Fethiye'deki Babadağ'dan uçuş yapmak isteyen pilotlara yönelik alkol ve uyuşturucu denetimi yapıldı.
  • adamlar kimseyi zorla uçurmuyor.
  • yamaç paraşütü tandem pilotların alayı akşamdan kalma olduğu için ancak ertesi gün akşama doğru alkolün tesiri geçeceğinden tek bir uçuş yapabileceklerdir. günde 500-600 lira kazanan pilotlar sahildeki barlarda sabaha kadar kelle matiz. bu yerinde bir uygulamadır.
  • İyi bir uygulama deniz uçaklarınıda denetlesinler
  • uygulama güzel görünse de altında bir hinlik var. THK kim oluyor? Yetkisi ne? İstanbul Valiliği'ne ve İstanbul Jandarma'ya yazı yazıp Jandarma birlikleriyle kolkola gidip AHL'de ki havayolu pilotlarını da denetleyebilir mi?
  • Yerinde bir uygulama.
  • Sırada yolculara da alkol testi var galiba
  • cok güzel bir uygulama !

Fethiye Kaymakamlığı ile Türk Hava Kurumu (THK) tarafından hazırlanan Babadağ Uçuş Yönergesi'nde yer alan "uçuş öncesi keyif verici madde ve alkol kullanmak yasaktır" maddesi gereğince, jandarma ekipleri Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı girişinde ve bin 700 pistinde uygulama yaptı.

Alkolmetre ile uçuş yapacak pilotları kontrol eden jandarma, alkollü pilota rastlamadı. Jandarma ekipleri uygulamada, pistlere çıkacak pilotlardan uyuşturucu madde kullanmadıklarını içeren rapor istedi. Paraşüt pilotları rapor bulundurmaları gerektiğinin önceden kendilerine bildirilmemesine tepki gösterdi. Raporu bulunmayan bazı pilotlar hastanelere giderek gerekli belgeyi temin ettikten sonra uçuş için Babadağ'a çıkabildi.

THK Babadağ uçuş kontrol sorumlusu Arif Kemal Buhara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ölüdeniz turistik bir bölge olduğu için alkol tüketiminin fazla olduğunu söyledi.

Buhara, pilotların uyuşturucu, keyif verici madde alıp almadıklarıyla ilgili hastaneden rapor getireceğini dile getirerek, uçuş yönergesine göre bu raporu getirmeyenlerin tandem (ikili) uçuş yapamayacağını vurguladı.

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız ise alkol ve uyuşturucu testlerinin yapılmasını yönergeye kendilerinin koydurduğunu belirtti.

Yaşanabilecek kazalara karşı alkol ve uyuşturucu kontrollerinin yapılması gerektiğini anlatan Yıldız, "Kaymakamlığımız tarafından sabah erken saatte aniden yapılan bu kontrollerde tüm pilotlarımız temiz çıktı. Şimdi de pilotlar hastanelerde numuneler vererek keyif verici madde olup olmadığı konusunda rapor alıyorlar. Raporunu alan ve kontrolden geçen pilot müşterisiyle uçuşa çıkabiliyor" diye konuştu.



JANDARMADAN HAVACILARA ALKOL TESTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Günde 500-600 ~ 10 yıl önce
adamlar kimseyi zorla uçurmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alkol ~ 10 yıl önce
yamaç paraşütü tandem pilotların alayı akşamdan kalma olduğu için ancak ertesi gün akşama doğru alkolün tesiri geçeceğinden tek bir uçuş yapabileceklerdir. günde 500-600 lira kazanan pilotlar sahildeki barlarda sabaha kadar kelle matiz. bu yerinde bir uygulamadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İyi bir uygulama deniz uçaklarınıda denetlesinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tuhaf ~ 10 yıl önce
uygulama güzel görünse de altında bir hinlik var. THK kim oluyor? Yetkisi ne? İstanbul Valiliği'ne ve İstanbul Jandarma'ya yazı yazıp Jandarma birlikleriyle kolkola gidip AHL'de ki havayolu pilotlarını da denetleyebilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel olmus ~ 10 yıl önce
Yerinde bir uygulama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sırada yolculara da alkol testi var galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantikli ~ 10 yıl önce
cok güzel bir uygulama !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000