12 Haziran 2011, Pazar 08:10:32

İTALYA'YI DA SÖNDÜRECEK!

Türk Hava Kurumu(THK), yangın söndürme uçağının birini İtalya'ya kiraya verdi...
  • Siz uçağı bırakında bu işi size tezgahlayan İtalyan'a! ne kadar komisyon verdiniz onu açıklasanız daha iyi olur. Batan geminin malları, yağma gidiyoooor! "Ey Ulu Önder, mezarından kalkta bir bak THK kimlerin eline kaldı"
  • yav su yorumları yaparken ne olur bır kez olsun gurur duyun. 3 yıl öncesıne kadar bızım ormanlarımızı italyan sorem söndürürken bugün bizden taleb etmemeleri bana gurur veriyor sizleri bilmem ayrıca thk envanterindeki uıçaklarda kiralık değil bunuda nereden cıkarıyosunuz onuda anlamıyorum
  • bize ucak yetmiyor siz yolluyorsunuz nasil istir bu? ya kiralik ucagi yollamak zorunda kaldiniz? yada baska seyler var isin icinde.Sunu biliyorum yangin cikacak ve bir ucak eksik diye sikinti yasayacagiz.
  • THK, bu yaz fazladan yanacak her bir hektar orman senin boynuna borç olarak asılır. Buradakileri en kısa zamanda söndürmeye bak. Bir gün bu işlerin hesabı sorulur. Bunu hiiiç aklından çıkarma!
  • THK'nın envanterine özmal olarak kayıtlı böyl bir uçak yok. Canadair'den alındı bunlar zaten kira olarak. Bir ara İstanbul'da kullanıldı.
  • nolduuu para kalmadı mı? siz önce ülkemizdeki yanğını söndürün :))

CL-215 tipi uçak, eylül sonuna kadar Roma'da orman yangınlarının söndürülmesinde görev alacak. THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, kuruma ait bir yangın söndürme uçağını İtalyanlara kiraladıklarını bildirdi. İtalya'ya uçak kiralamanın büyük önem taşıdığını belirten Yıldırım, "Üç dört yıl öncesine kadar Türkiye, orman yangınlarını söndürmek için İtalya'dan uçak kiralıyordu. Fakat bu sene iş tersine döndü. THK'nın bir uçağını Roma'da orman yangınlarının söndürülmesi için İtalya'ya kira verdik. Bu gurur verici. " dedi.

Yıldırım, olası büyük yangınlarda uçağı Türkiye'ye geri çekebileceklerini kaydetti. THK Genel Başkanı, ayrıca filoda bulunan iki uçağı da sanayi bölgelerinde çıkan fabrika yangınları için Afet İşleri Başkanlığı'nın emrine vereceklerini aktardı.

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Antalya Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yıldırım, THK tarafından kurulan Havacılık ve Uzay Üniversitesi'nin önümüzdeki yıl eğitime başlayacağını bildirdi. Üniversitenin ilk olarak kurumun Ankara ve İzmir'deki tesislerinde eğitime başlayacağını belirten Yıldırım, "Havacılık sektörün ihtiyacı olan teknik personelin yetişmesinde mutlaka bir akademik güç olması lazım. Biz de üniversiteyi bunun için kurduk. Ankara'da havacılık işletmesi ve havacılık ulaştırma fakülteleri, İzmir'de de havacılık ulaştırma fakültesi ve havacılık meslek yüksek okulu eğitime başlayacak. İlk yıl yaklaşık 250 öğrenci alacağız. Eğitim dili İngilizce olan Üniversite önümüzdeki yıl Ar-Ge çalışmalarına da başlayacak. " diye konuştu. Üniversitenin havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sıkıntısını da gidereceğini dile getiren Genel Başkan, şunları kaydetti: "Dünyada 36 havacılık üniversitesi bulunuyor. Bizimle birlikte bu sayı 37'ye çıkacak. Bu üniversitelerden ikisi Amerika'da eğitim veriyor. Bu üniversitelerle işbirliği yaparak öğrencilerimizin Amerika'da eğitim almalarını sağlayacağız. " Yıldırım, üniversitenin bazı fakültelerini Antalya'ya da kurmak istedikleri bilgisini verdi. THK Genel Başkanı'nın verdiği bilgilere göre, kurulacak Üniversite astronot da yetiştirecek. Hedeflerinin 2023 yılına kadar THK Üniversitesi'nde uzay mekiği de yapmak olduğunu ifade eden Yıldırım, Ankara'ya uzay üssü de kurmayı planladıklarını aktardı.

FAİ GENEL KURULU Antalya'DA YAPILACAK

Osman Yıldırım, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAİ)'nin 2012 yılındaki genel kurul toplantısının Antalya'da gerçekleştirileceği haberini de verdi. THK'nun 1929 yılından beri FAİ'nin üyesi olduğunu belirten Yıldırım, "Bu üyeliği başarılı bir şekilde yürütüyoruz. 2010 yılından beri de bu organizasyonun başkan yardımcılığı görevinde bulunuyoruz. 2012 yılında yapılacak FAİ'nin genel kurulunu Antalya'da yapılacak. Bütün ülkelerin başkanları Antalya'ya gelecek. FAİ'nin genel kuruluna genelde 250 kişi katılır. Antalya'daki genel kurula 500'ün üzerinde havacılık uzmanı katılacak. " bilgilerini verdi.

YANGIN UÇAKLARINA GECE KABİLİYETİ KAZANDIRILIYOR

Bu sene 2 tane daha yangın söndürme uçağı aldıklarını kaydeden Yıldırım, bu uçaklara yangın söndürmede kabiliyeti kazandıracaklarını aktardı. Yıldırım, Antalya'daki Karain Havaalanı'nı da dünya çağında bir eğitim merkezi yapmayı planladıklarını dile getirdi.

İTALYA'YI DA SÖNDÜRECEK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Siz uçağı bırakında bu işi size tezgahlayan İtalyan'a! ne kadar komisyon verdiniz onu açıklasanız daha iyi olur. Batan geminin malları, yağma gidiyoooor! "Ey Ulu Önder, mezarından kalkta bir bak THK kimlerin eline kaldı"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yav su yorumları yaparken ne olur bır kez olsun gurur duyun. 3 yıl öncesıne kadar bızım ormanlarımızı italyan sorem söndürürken bugün bizden taleb etmemeleri bana gurur veriyor sizleri bilmem ayrıca thk envanterindeki uıçaklarda kiralık değil bunuda nereden cıkarıyosunuz onuda anlamıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bize ucak yetmiyor siz yolluyorsunuz nasil istir bu? ya kiralik ucagi yollamak zorunda kaldiniz? yada baska seyler var isin icinde.Sunu biliyorum yangin cikacak ve bir ucak eksik diye sikinti yasayacagiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THK, bu yaz fazladan yanacak her bir hektar orman senin boynuna borç olarak asılır. Buradakileri en kısa zamanda söndürmeye bak. Bir gün bu işlerin hesabı sorulur. Bunu hiiiç aklından çıkarma!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THK'nın envanterine özmal olarak kayıtlı böyl bir uçak yok. Canadair'den alındı bunlar zaten kira olarak. Bir ara İstanbul'da kullanıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nolduuu para kalmadı mı? siz önce ülkemizdeki yanğını söndürün :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000