30 Ekim 2011, Pazar 07:22:45

İTALYA'NIN THK'DAN TALEBİ VAR

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı ve THK Gökçen Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, İtalya'nın yangın söndürme için THK'den talepte bulunduğunu belirtti...
  • Italyanlarda bizimle uzaya gidecek mi Osman bey?
Yıldırım, 2009 yılında İtalya'nın elinde bulunan 19 yangın söndürme uçağının işletimi hizmeti alımı ihalesine katıldıklarını, ancak bu ihalede "Türkiye'nin AB üyesi olmaması nedeniyle" anlamına gelecek gerekçelerle tekliflerinin kabul edilmediğini ve ihaleyi bir İspanyol şirketinin aldığını anlattı. 
 
Bu yıl İtalya'nın açığı kapatmak için ilave uçak ihtiyacı duyduğunu kaydeden Yıldırım, "Yangın sezonu başladığı için yeni bir ihale yapmaya da vakitleri yoktu. Bu durumda da açık ihale yapmadan doğrudan teminle bizim uçaklarımız için talepte bulundular. Biz de Orman Genel Müdürlüğü tarafından kiralanmamış olan tek uçağımızı İtalya devletine kiralayabileceğimizi bildirdik ve o uçak da bu sezon İtalya'da olağanüstü bir başarı gösterdi. Bu başarının bir olumlu etkisi daha oldu. İtalya, geçen sene teklifimizi kabul etmediği kendi uçaklarının işletilmesi ihalesine bizi davet etti ve teklifimizi verdik" dedi. 
 
Yıldırım, uçakla birlikte teknik ve idari ekibi Roma'ya gönderdiklerini, ekibin büyük bir fedakarlıkla olağanüstü bir başarı göstererek 80 günlük bu görevi tamamladığını dile getirerek, İtalyan Sivil Koruma Kurumu tarafından da Türk uçağının örnek düzeyde bir başarı ile görev yaptığının yazılı olarak bildirildiğini aktardı. 
 
İsrail'deki yangın süresinde de uçakların "olağanüstü" bir başarı gösterdiğinin altını çizen Yıldırım, "Avrupa ülkelerinin de etkin ve ekonomik bir havadan orman yangınlarına müdahale ve kaliteli hizmet istiyorlarsa THK Gökçen Havacılık dışında bir seçenekleri kalmamıştır. İtalyanlar da bunu bilerek Türkiye'den havadan yangın söndürme uçağı talebinde bulunmuşlardır" dedi. 
 
Osman Yıldırım, birkaç ülkeden yangın söndürme talebi aldıklarını kaydederek, hükümetin izin vereceği ülkelerle görüşmelerin süreceğini ancak Türkiye'nin kendi yangın söndürme sezonunda önceliğin Orman Genel Müdürlüğünün olduğunu vurguladı. (Haber3)
İTALYA'NIN THK'DAN TALEBİ VAR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Italyanlarda bizimle uzaya gidecek mi Osman bey?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000