03 Ağustos 2012, Cuma 12:02:48

HELİKOPTER PİLOTUNA İHTİYAÇ VAR

THK Genel başkanı Yıldırım, ''Yalnız Türkiye'deki değil dünyadaki uçakların bakımları da THK tesislerinde yapılmaya başlayacak'' dedi.
  • Yürü be Osman abi, kim tutar seni. Dünyadaki uçaklar yetmez , galaksidekşleri hedefe al. Kıskananlar için;çalışınca oluyor..
  • evet dunyadaki belki en tecrubeli helikopter pilotlari bizde ne yazik degerlendiremiyoryuz ancak osman bey bunu cozer alir hepsini thk bunyesine alir 30 -40 helikopter alir saglik bakanliginin ihalesini ama pardon bu tip seyler onun isi degil oyleya kim gidecek uzaya kim imal edecek o ucaklari kim degilmi uzaya gidecegine asil isin havaciligi yap
  • Türkiyede hiç bir zaman helikopter pilotu eksiği olmaz, Silahlı Kuvvetler kaynaklı helikopter pilotları istifa ya da emeklilik yoluyla ayrıldıktan sonra başka işler yapmak zorunda kalıyor zaten. Mevcutların sayısı bile önümüzdeki on yılların ihtiyacından fazla. THK ancak bir çeşitlilik olur. Güneydoğu tecrübesi yaşamış yüzlerce helikopter pilotunun yerine tercih edilirler mi bilinmez tabi.
  • 22:51 yorumcusu: Sen o Türkçeyle, o imla kurallarıyla hem de havacılık üniversitesinde okuyorsan bu memleket bitmiş demektir.
  • genc kardesim kimsenin Osmonotla cay icmek istedigi yok. Madem hodri meydan ciksin bir acikoturuma hesap versin bakalim verebilir mi? Universite kurmusmus. Kimse bunu dusunmemismis. Kimse astronot yetistirmeyi dusunmemismis. Iyi ozaman bende Mars'a gitmeyi dusundum. Simdi oldu mu? Osmonot yuzunude soylerim herseyi. Ciksin bir acik oturuma lutfen. Bir aksam vakit ayirsin halkin huzuruna ciksin.
  • kendine gel yorumlarını yaparken düşünerek yaz ben hakim kılığına girmiş biri değil tam tersine üniversitesinde okuyan tarafsız bir gencim böyle bir kuruma gelen diğer başkanlara niye böyle konuşmuodun onlar daha mı iidi her türlü gerekli atılım bu başkan sayesinde gerçekleşmedi mi üniversite,fabrika niye insanlar bir kişinin gelecekte görmek istedikleri şeyleri söyleyince suçlu oluyor anlamıorum astronot yetiştirme planını neden diğer başkanlar yapmadıda Sayın Osman Yıldırım tarafından gerçekleşti adam her lafını olay yapıosunuzzz sefa inan git camdan atla dese onuda yaparsın sen açıkcası hangi havacı camiaası kuşkuluymuş 1925'te kurulan böyle bir kurumun içinde her türlü gökyüzüne tutkulu insanlar var bu camiiada ve bu camiaaya bakarsan herkes mutlu gel yakından gör seni TÜRKKUŞUNDA ağarlamaktan çok hoşnut duyarım osman paşayıda yanımıza alırız bir çay içeriz bana sölediklerini bide onun karşısında söyle madem hakim kılığına bürünmüşsem
  • Aman tanrim, oto sanayii sitelerinide sollayacaklar yarabbim, ne olur bana sabir ihsan eyle
  • Dogrudur bu ulkenin helikopter pilotuna ihtiyaci var. Ammaaa THK bu konuda model helikopterden baska birsey bilmez. Ogrenemezde! Osmonot sahketari her dakika birsey caliyor bu ulkeden
  • arkadaş bu işte bir tuhaflık var. yani inşallah dedikleri doğru çıkar ama pek gerçekçi şeyler değil anlatılanlar. bunun altında mutlaka bir neden olmalı. acaba ne yapmaya çalışıyor bu kurumun başındakiler?
  • bir kerede konuşulmadan icraat yapılsa ne iyi olur...hep cek,cak,ceğiz ile biten cümleler..yapıldı,edildi ve geliştirildi gibi cümleler hiç yok hep bol keseden sallama...

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım,  Türkiye'de helikopterlerin yüzde 90'dan fazlasının silahlı kuvvetlerde, poliste ve diğer kamu kuruluşlarında görev yaptığını ifade ederek, ilerleyen dönemlerde sivil alanlarda da helikopter sayısının artacağını, buna paralel olarak helikopter pilotu yetiştirilmesine ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Helikopter pilotu ihtiyacına karşılık THK'nın helikopter pilotu yetiştirecek okul açacağını belirten Yıldırım, ''Helikopter alımımızı gerçekleştirdik. Türk gençliğine, Türk insanına helikopter eğitimi vermeyi planladık. Öte yandan büyük yolcu uçaklarının bakımlarının da yapılmasına yönelik çalışmalarımız var. Isparta, Ankara, İzmir ve Çorlu'da bakım tesislerimiz bulunmakta. Bu tesislerimizden birini de Karadeniz bölgesine açacağız. Yalnız Türkiye'deki değil dünyadaki uçakların bakımı, Avrupa, Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Akdeniz'deki uçakların bakımları da THK tesislerinde yapılmaya başlayacak. Aynı şey helikopterler için de geçerli'' diye konuştu.

20 ve 40 kişilik uçaklarla şehirler arası ulaşım
Özellikle havacılık sektörü ve sanayinin ihtiyacı olan teknisyenleri, bilim adamlarını, mühendisler ile pilotları yetiştirecek yüksekokul ve üniversite faaliyetlerini sürdüreceklerine değinen Yıldırım, "Fabrikamızda 20 kişilik ve 40 kişilik uçaklar üretmeyi planlıyoruz. Bunu da önümüzdeki 5 yıl içinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. 20 ve 40 kişilik uçaklarla hava taksi kurarak şehirler arası ulaşımı sağlayacağız" dedi.

HELİKOPTER PİLOTUNA İHTİYAÇ VAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

kim tutar seni ~ 12 yıl önce
Yürü be Osman abi, kim tutar seni. Dünyadaki uçaklar yetmez , galaksidekşleri hedefe al. Kıskananlar için;çalışınca oluyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helikopter pilotu ~ 12 yıl önce
evet dunyadaki belki en tecrubeli helikopter pilotlari bizde ne yazik degerlendiremiyoryuz ancak osman bey bunu cozer alir hepsini thk bunyesine alir 30 -40 helikopter alir saglik bakanliginin ihalesini ama pardon bu tip seyler onun isi degil oyleya kim gidecek uzaya kim imal edecek o ucaklari kim degilmi uzaya gidecegine asil isin havaciligi yap

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helikopter pilotu ~ 12 yıl önce
Türkiyede hiç bir zaman helikopter pilotu eksiği olmaz, Silahlı Kuvvetler kaynaklı helikopter pilotları istifa ya da emeklilik yoluyla ayrıldıktan sonra başka işler yapmak zorunda kalıyor zaten. Mevcutların sayısı bile önümüzdeki on yılların ihtiyacından fazla. THK ancak bir çeşitlilik olur. Güneydoğu tecrübesi yaşamış yüzlerce helikopter pilotunun yerine tercih edilirler mi bilinmez tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Raydan çıktı, ağlamak istiyorum... ~ 12 yıl önce
22:51 yorumcusu: Sen o Türkçeyle, o imla kurallarıyla hem de havacılık üniversitesinde okuyorsan bu memleket bitmiş demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
22:11 e ~ 12 yıl önce
genc kardesim kimsenin Osmonotla cay icmek istedigi yok. Madem hodri meydan ciksin bir acikoturuma hesap versin bakalim verebilir mi? Universite kurmusmus. Kimse bunu dusunmemismis. Kimse astronot yetistirmeyi dusunmemismis. Iyi ozaman bende Mars'a gitmeyi dusundum. Simdi oldu mu? Osmonot yuzunude soylerim herseyi. Ciksin bir acik oturuma lutfen. Bir aksam vakit ayirsin halkin huzuruna ciksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asıl sana yeter 14.15 yorumcusu ~ 12 yıl önce
kendine gel yorumlarını yaparken düşünerek yaz ben hakim kılığına girmiş biri değil tam tersine üniversitesinde okuyan tarafsız bir gencim böyle bir kuruma gelen diğer başkanlara niye böyle konuşmuodun onlar daha mı iidi her türlü gerekli atılım bu başkan sayesinde gerçekleşmedi mi üniversite,fabrika niye insanlar bir kişinin gelecekte görmek istedikleri şeyleri söyleyince suçlu oluyor anlamıorum astronot yetiştirme planını neden diğer başkanlar yapmadıda Sayın Osman Yıldırım tarafından gerçekleşti adam her lafını olay yapıosunuzzz sefa inan git camdan atla dese onuda yaparsın sen açıkcası hangi havacı camiaası kuşkuluymuş 1925'te kurulan böyle bir kurumun içinde her türlü gökyüzüne tutkulu insanlar var bu camiiada ve bu camiaaya bakarsan herkes mutlu gel yakından gör seni TÜRKKUŞUNDA ağarlamaktan çok hoşnut duyarım osman paşayıda yanımıza alırız bir çay içeriz bana sölediklerini bide onun karşısında söyle madem hakim kılığına bürünmüşsem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Inanmiyorum ~ 12 yıl önce
Aman tanrim, oto sanayii sitelerinide sollayacaklar yarabbim, ne olur bana sabir ihsan eyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrudur! ~ 12 yıl önce
Dogrudur bu ulkenin helikopter pilotuna ihtiyaci var. Ammaaa THK bu konuda model helikopterden baska birsey bilmez. Ogrenemezde! Osmonot sahketari her dakika birsey caliyor bu ulkeden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tuhaflık ~ 12 yıl önce
arkadaş bu işte bir tuhaflık var. yani inşallah dedikleri doğru çıkar ama pek gerçekçi şeyler değil anlatılanlar. bunun altında mutlaka bir neden olmalı. acaba ne yapmaya çalışıyor bu kurumun başındakiler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
bir kerede konuşulmadan icraat yapılsa ne iyi olur...hep cek,cak,ceğiz ile biten cümleler..yapıldı,edildi ve geliştirildi gibi cümleler hiç yok hep bol keseden sallama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000