16 Ağustos 2012, Perşembe 08:35:42

HEDEF TÜRK UÇAKLARINDA TÜRK PİLOTLAR...

Türk Hava Kurumu (thk) Genel Başkanı Osman Yıldırım, "Ana hedefimiz, Türkiye'deki şirketlerin uçaklarının Türk pilotları tarafından kullanılması" dedi...
  • Pilot sayimiz yeterlidir. Sorun Yeni lisans almis Turk pilotlarina is vermeyen Turk sirketlerinin yabanci pilot istihdam etmemistir. Bugun uc bacak ucus yaptim ve havada frekansta yaklasik 20-25 tane Turk sirketlerinde ucan yabanci pilot duydum. Benim tanidigim onlarca Turk pilot yillardir issiz otururken bu cok agirima gitdiyor.
  • Tebrikler...
  • kaç zamandır debreli osman yoktu piyasada...saçma sapan, gerçeklerle alakası olmayan beyanatlardan uzaktık...hala uçak yapacaz diyor...osmanım sen önce şu çapsız yönetici ve eğitmenlerle doldurduğun okullarındaki simülatörleri halletsende sağa sola saati bi dünya dolardan para harcamasan...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Osman Yıldırım, Kastamonu'da düzenlenen bölge toplantısı öncesinde, THK Kastamonu Şube Başkanı Atıf İğdirli ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, THK Üniversitesi'nin 2011 yılında kurulduğunu belirterek, bu yıl ikinci dönemine öğrenci alacağını söyledi.

Üniversitenin ana kampusunun Ankara'da olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bu yıl alacağımız öğrencilerin yüzde 66'sı burslu okuyacak. Bölgedeki tüm gençleri üniversitemizi gezmeye davet ediyoruz. Bu bölgenin kahraman insanları ülkemize gerçekten çok önemli hizmetler sunmuşlardır. Onlara da thk'nın bütün kapılarını açarak eğitim almalarını istiyoruz. Çünkü mezun olduklarında thk'nın tesislerinde onlara iş vereceğiz" dedi.

THK uçak fabrikasının faaliyete geçtiğini ve şirketin kurulduğunu ifade eden Yıldırım, 2014 yılında tasarladıkları uçakların uçuşlarının başlayacağını belirterek, "2015-2016 yılları döneminde de 20-40 kişilik uçakları halkımızın yolcu taşıma ve kargo hizmetlerine sunarak, THK'nın bu faaliyetlerin yürütülmesinde etkin bir rolü olacak. Şehirlerarasında hava ulaştırmasını sağlamak için bu faaliyeti yürüteceğiz" diye konuştu.

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki uçuş okullarında yüzlerce gence hava yolu pilotluğu eğitimi verdiklerini hatırlatan Yıldırım, bu eğitimlerle gençlerin iyi bir meslek sahibi olması sağlandığını da ifade etti. "Ana hedefimiz, Türkiye'deki şirketlerin uçaklarının Türk pilotları tarafından kullanılması" diye konuşan Yıldırım, şunları kaydetti: "Yabancı pilotlar şu anda ülkemizde görev yapıyorlar ama, pilot sayımız yeterli sayıya ulaştığı zaman Türkiye'deki uçaklarda Türk pilotlarının uçmasını sağlayacağız. Amacımız Türkiye'yi dünya çapında bir havacılık merkezi yapmaktır. Bu amaçla THK Havacılık ve Uzay üniversitesi kuruldu."

Yıldırım, basın toplantısının ardından Karabük, Çankırı, Bartın ve Kastamonu Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile thk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban'ın da yer aldığı bölge toplantısına katıldı. (Haberler)

HEDEF TÜRK UÇAKLARINDA TÜRK PİLOTLAR...

Yorumlar

Sorun baska ~ 12 yıl önce
Pilot sayimiz yeterlidir. Sorun Yeni lisans almis Turk pilotlarina is vermeyen Turk sirketlerinin yabanci pilot istihdam etmemistir. Bugun uc bacak ucus yaptim ve havada frekansta yaklasik 20-25 tane Turk sirketlerinde ucan yabanci pilot duydum. Benim tanidigim onlarca Turk pilot yillardir issiz otururken bu cok agirima gitdiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ise... ~ 12 yıl önce
Tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne kadar rahattık... ~ 12 yıl önce
kaç zamandır debreli osman yoktu piyasada...saçma sapan, gerçeklerle alakası olmayan beyanatlardan uzaktık...hala uçak yapacaz diyor...osmanım sen önce şu çapsız yönetici ve eğitmenlerle doldurduğun okullarındaki simülatörleri halletsende sağa sola saati bi dünya dolardan para harcamasan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cegiz cagiz ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000